Hotseknotsbegonia-voetbal….

Als we de weerberichten mogen geloven is dit voorlopig het laatste herfstweekend wat voor de deur staat, dus we genieten er nog maar even van…. Regen, wind, een zompig veld en 22 enthousiaste voetballertjes die dat met plezier trotseren 😉

De ziekenboeg is helaas nog niet helemaal leeg, want Tygo is nog steeds geblesseerd. Hij hoopt in de bekerwedstrijd tegen Putten weer wedstrijdfit te zijn. Ondanks dat hij niet speelt toch aanwezig om het team te steunen. We spelen uit bij Mariënberg en de aftrap is om 9.15 uur.

Zoals reeds gezegd, de elementen staan deze morgen nog niet echt in de lente-modus, maar dat laat niet onverlet dat we toch prima uit de startblokken komen. Vanaf de aftrap is het eigenlijk eenrichtingsverkeer naar de goal van Mariënberg. Wat wel opvalt is dat het veld niet echt geschikt is voor strak combinatievoetbal, maar wij doen er ook erg weinig aan om daar verandering in te brengen.

We gaan gewoon mee in het hotseknotsbegonia-voetbal van onze tegenstander. Maar wij doen dat wel beter dan Mariënberg, want zij komen op geen enkele manier van hun eigen helft af en dat is toch echt de verdienste van de Boys. Het spel is redelijk fysiek te noemen aangezien onze tegenstander nou niet echt behept is met frêle technische spelers die ons dol kunnen draaien… Omdat wij, “Vroomshooperts”, ook niet vies zijn van een potje werkvoetbal kleunen ook wij er dus lekker fanatiek in.

Het bal wordt geopend in de 11e minuut als Ramon aan de linkerkant van het veld zijn mannetje weet af te schudden en goed overzicht houdt. Hij geeft de bal strak voor, waar in het centrum Maxim al staat te wachten en de 0-1 op de borden verschijnt.

Amper 4 minuten later, krijgen we een vrije trap op ongeveer 20 meter van de goal. Imre is daarvoor onze specialist en inderdaad, ook deze wordt zonder een spoortje twijfel in het bovenste gedeelte van het doel geschoten, totaal onhoudbaar voor de keeper.

We blijven onverminderd aanvallen, maar doordat we niet rustig genoeg aan de bal zijn en we ook een beetje teveel meegaan in het ongestructureerde spel van onze tegenstander zijn we niet bij machte om Mariënberg onze wil op te leggen.

De rust dient zich bijna aan en de thee staat al bijna te dampen in de kleedkamer, als de bal nog eenmaal vanaf de linkerkant wordt ingespeeld op Maxim die randje 16 de bal controleert met rechts en daarna snel met links de bal op de goal afvuurt. Niet een compleet onhoudbare bal, maar doordat hij zo snel schiet heeft de keeper er niet een afdoende antwoord op en gaan we rusten met een stand van 0-3.

Geen vuiltje aan de lucht ( op een paar fikse regenwolken na dan…) en als we op deze manier doorgaan lijkt het niet meer dan logisch dat de drie punten mee gaan naar Vroomshoop.

De tweede helft is al een paar minuten oud als we kunnen constateren dat we wat minder dominant via de zijkanten onze tegenstander weten te passeren. Er moet gezegd worden dat Mariënberg er trouwens ook absoluut niet uit komt, dus het spel speelt zich grotendeels af in het gebied tussen de twee doelgebieden. Laten we hopen dat het een stilte voor de storm is.

In de 40e minuut krijgen we een grote kans om verder uit te lopen via Ramon, maar deze weet de bal net niet binnen de palen te schieten. Toch is vanaf dan het momentum weer voor de Boys en neemt de druk op de verdediging van Mariënberg verder toe.

Dit komt mooi tot uiting in de 0-4 waarbij een corner van Imre gewoon wordt binnengeschoten door een verdediger van Mariënberg zelf. Het goede druk zetten van Luuk de Groot was er zeker debet aan dat deze bal binnen wordt gewerkt. We spelen dan in de 43e minuut.

Aan de rechterkant werkt Steyn zich een slag in de rondte en bijna lijkt zijn harde werk zich te belonen als hij goed doorgaat in de 47e minuut, maar Sem kan de bal net niet verzilveren. Twee minuten later is het dan wel raak. Opnieuw vanaf de rechterkant, maar nu via de tussenstations Imre en Maxim komt de bal alsnog bij Sem en deze keer wordt de bal wel binnen gewerkt en is de 0-5 een feit.

5 minuten voor het einde van de wedstrijd ziet Steyn zijn inzet afketsen op de keeper en in de rebound weet ook Maxim de bal niet binnen te schieten. Klein aandachtspuntje voor onze spitsen, want deze kans moet toch eigenlijk wel gemaakt worden heren…

Het slotakkoord is voor Mariënberg. Wij zijn waarschijnlijk wat nonchalant geworden door de stand en het regenachtige weer. Op het middenveld maken we een inschattingsfout zodat onze verdedigers in een ondertal-situatie terecht komen en laten onze tegenstander de 1-5 maken. Natuurlijk mag zoiets niet gebeuren als je de wedstrijd zo onder controle hebt, maar laten we het afdoen als een schoonheidsfoutje 😉

Ondanks dat het voetbal misschien niet altijd even oogstrelend was hebben we toegeslagen op de juiste momenten en zijn we eigenlijk geen moment in gevaar geweest. Dit onder best wel lastige omstandigheden getuige het veld, de regen en de wind. Onze derde overwinning op rij, dus we kunnen stellen dat we bezig zijn aan een prima reeks.

Man of the match: Ramon Dekker ! Vandaag was jouw dag. Je hebt hard gewerkt, goed je mannetje opgezocht en deze vaak ook gepasseerd, je hebt overzicht gehouden en daarnaast jezelf helemaal leeg gespeeld. Dat is wat er van jou verwacht wordt als tweedejaars speler, nl. mentaliteit en werklust… Neem dit mee naar de training en de volgende wedstrijd, dan kun je van grote waarde zijn voor het team.