Even zelfvertrouwen tanken met elkaar….

In het jaar des Heren 2018, schrijven we zaterdag 24 november. Het is een druilerige en sombere zaterdagmorgen, maar het zonnige nieuws is dat we thuis spelen op ons mooie sportpark de Bosrand. Op basis van het weer moeten we zelf de slingers en confetti maar meebrengen en dat zijn we ook zeker van plan, dus we gaan van start om 12.00 uur.

We hebben een paar kleine personele wijzigingen en inhuur van ander teams, want we hebben nog blessures en spelers welke al een wedstrijd in de benen hebben, maar al met al een prima selectie.

Westerhaar trapt af, maar het zijn de Boys die feller beginnen. We zijn de bovenliggende partij en laten de bal goed rondgaan van voet naar voet. Dit is allemaal leuk en aardig en verzorgd veldspel is zeker een verdienste, maar als daar geen kansen tegenover staan, wordt het toch lastig.

Dat duurt tot de 16e minuut. We krijgen een corner en als deze dan door Imre in één keer in het doel van Voorwaarts wordt gedraaid (oké, misschien zat er nog net een haartje van iemand uit Westerhaar aan) ontbrand de wedstrijd pas echt. Nog geen minuut later is dankzij geklungel achterin de stand alweer in evenwicht, dus na 16 gezapige minuutjes gaat het nu opeens in een duizelingwekkend tempo.

De Boys blijven de aanvallende partij en dit is voor de verdediging van Westerhaar soms alleen maar af te stoppen door een overtreding op onze spits. Gelukkig geen blessures en opnieuw is het Imre die zich achter de bal zet. Met een mooie krul wordt deze kans links in de bovenhoek geschoten, absoluut onhoudbaar voor de keeper van Westerhaar. Stand is op dat moment 2-1 voor de Boys.

De laatste 10 minuten van de eerste helft zijn we duidelijk op zoek om het verschil te maken. We spelen met druk naar voren en blijven goed de verdediging van Voorwaarts opjagen. Dit resulteert in de 21e minuut in een mooie vloeiende aanval via Maxim, Marcel en als eindstation Steyn, die daar gedecideerd 3-1 van maakt.

We schieten nog een keer op de lat na wederom een mooie aanval, maar het is bijna onafwendbaar dat we nog voor de rust er een goal bij maken. Zo gezegd, zo gedaan, want uit een afgeslagen corner krijgt Tygo in de 26e minuut de bal voor de voeten op de 16 meter en schiet hem kiezelhard in de rechterkruising.
Heerlijke goal !

Als slagroom op de taart schiet Imre vanaf 25 meter met een fabelachtige lob de 5-1 op het scorebord als zij de keeper iets te ver voor zijn goal ziet staan. Ook een pracht van een doelpunt. We nemen heel iets gas terug en gaan rusten met een stand van 5-1.

Na een lekker bakkie thee in de rust komen we fris en fruitig de kleedkamer uit met goeie zin voor de tweede helft. Die tweede helft begint zoals we de eerste zijn geëindigd, nl. met goed en mooi aanvallend voetbal. Goede passing en verzorgd positiespel. Het begint zowaar ergens op te lijken 😉 Ook nu, net als in de eerste helft hebben we moeite om het veldspel om te zetten in echte kansen.

In de 37e minuut krijgen we een vrije trap op een mooie positie waar Thayrell zich om bekommert, maar ondanks dat de bal goed wordt ingeschoten heeft de keeper van Westerhaar een nog betere reactie. In de tegenstoot van Voorwaarts gooit Levi zich voor de bal en weet zo een doelpunt te voorkomen. Onze tegenstander heeft besloten dat ze zich niet helemaal van het kastje naar de muur willen laten sturen en besluiten om het spel wat fysieker op te pakken. Zonder dat het echt onvriendelijk wordt laten wij ons zelf ook niet geheel onbetuigd…

In de 44e minuut besluit Maxim om het bal dan maar te openen. Hij pikt de bal op het middenveld op en opent op rechts. Via Wouter krijgt hij de bal van de rechterkant terug om dan koelbloedig de 6-1 op de borden te knallen. Helaas doet twee minuten later Westerhaar iets terug, door het mooie doelpunt van Imre brutaal te kopiëren en Jesse, onze keeper, ook met een lob over lange afstand te verrassen.

Wij blijven de druk bij onze gasten erop houden wat resulteert in kleine kansjes en een wat grotere kopkans voor Sem. Het spel speelt zich af op de helft van Westerhaar, maar dat houdt niet in dat ook zij er af en toe snel uitkomen. Zo ook in de 50e minuut en door niet afdoende ingrijpen van de verdediging incasseren we een totaal onnodig tegendoelpunt. 6-3 is de stand dan en Westerhaar leeft even een kort ogenblik op. Het levert een aantal penibele momenten op voor de Boysies, want we moeten ons even herpakken, maar het loopt gelukkig goed af.

Na deze laatste stuiptrekking van onze gasten besluiten we het karwei af te maken en in de 44e minuut mag Steyn na goed voorbereidend werk van Wouter de 7-3 binnenschieten. Nog geen paar minuten later gaat Thayrell op de solo toer en laat de keeper kansloos. De laatste goal van de wedstrijd wordt ook met een mooie voetballende actie voorbereid door Thayrell en simpel binnengetikt door Steyn. Eindstand 9-3.

Vandaag een bij vlagen heel goed voetballend Boys JO13-2 aan het werk gezien. Mooie doelpunten en een zeer verdiende overwinning. Volgende week de uitwedstrijd bij DOS in Vriezenveen. Zoals ik al eerder aangaf, het kampioenschap hebben we niet meer in eigen hand, maar als we de druk er vol op kunnen houden is Vrouwe Fortuna ons misschien wel gunstig gezind.

(Wo)Man of the match: Imre van Brussel !!! Na een absolute off day vorige week bij SV Almelo, vandaag laten zien waarom jij de aanvoerder van dit zooitje ongeregeld bent 😉 Met 2½ doelpunt en een manier van spelen waar echt helemaal niets op af valt te dingen, met recht woman of the match. Oh ja, die off-days mag je voor de rest van het seizoen wel thuis laten…