Alleen zijn wij maar een druppel; Samen zijn wij een oceaan !

In twee weken tijd twee keer tegen HHC Hardenberg, je kunt het bijna niet verzinnen… Vorige week toch een redelijke “walk in the park” maar dat zal vandaag anders zijn. We spelen tegen HHC JO13-2 en dat team is minstens gelijkwaardig aan ons, ook op basis van de stand op de ranglijst. In de voorbereiding hebben we ook tegen hen gespeeld en dat was voor ons een wedstrijd om gauw te vergeten.

De aankomende weken zijn voor ons 4 finales achter elkaar. We willen graag zo hoog mogelijk eindigen in de competitie waarbij een kampioenschap waarschijnlijk net te hoog gegrepen is, maar het absolute klapstuk moet toch de bekerfinale op 1 juni worden. Tot die tijd moet de concentratie-boog van trainen en wedstrijden spelen op spanning blijven staan en hoe doe je dat het beste? Inderdaad, door lekker te voetballen en resultaat te halen…We spelen thuis met heerlijk weer om te voetballen, dus dat hebben we alvast mee. Vanaf deze kant een speciaal dankjewel voor Tom Olthof die bereid was gevonden door Imre om een aantal mooie foto’s van deze clash te maken…Na het standaard gezeur over spelen op echt gras gaan we van start.

We beginnen goed en het veldspel is prima. Wel wordt meteen duidelijk dat we geconcentreerd moeten spelen, want bij balverlies schakelt HHC direct een versnelling hoger. Toch is de eerste grote kans van de wedstrijd voor de Boys. In de 4e minuut krijgt Ramon een grote kans, maar helaas kapt hij net een keertje te vaak en gaat deze mogelijkheid verloren.

De wedstrijd begint zichzelf langzaamaan te ontwikkelen. Wel moet daarbij worden gezegd dat HHC verder opschuift richting het doel van de Boys. Echt onder druk staan we nog niet, maar we zijn ook niet in staat om HHC op hun eigen helft te houden. Dit wordt extra verduidelijkt door de kans(jes) die zichzelf nu toch wel aan de verkeerde kant van het veld beginnen voor te doen.

In de 11e minuut vindt een grote flipperkast plaats voor het doel van Vroomshoop en dit loopt maar net goed af voor ons. We zullen wat moeten doen, want anders is het een kwestie van tijd dat we tegen een achterstand aan kijken. Ik heb het nog niet opgeschreven, of daar istie al, de goal van Hardenberg… Via een mooie en vlotte aanval met goede combinaties schieten zij de 0-1 binnen. Wij moeten ons even herstellen van deze klap en zakken nog wat verder in.

HHC gaat niet op jacht naar de volgende treffer en blijft hun eigen spel spelen. Dat is op dit moment in het voordeel voor de Boys, want zo kunnen we onszelf even weer bij elkaar rapen om tot een oplossing te komen. Dat neemt niet weg dat we wel onder druk staan, maar het is niet zo dat we compleet overlopen worden. Ook wij komen er af en toe nog wel uit.

Onze tegenstander is op bijna elke positie handiger als wij, nuttige duwtjes en het blokken van Boys-spelers zijn een vorm van fysiek spel waar wij niet altijd het juiste antwoord op hebben en dat frustreert ons af en toe.

Het is bijna rust als we in de 28e minuut een corner verdienen. Dode spelmomenten zijn wel een absoluut wapen van Boys JO13-2. Imre draait de corner voor en terwijl Maxim zich letterlijk in een lijf aan lijf gevecht bezig houdt met hun laatste man kopt Tygo met een mooie stuit naar de grond de 1-1 binnen. De gelijkmaker had niet op een beter moment kunnen vallen. We gaan rusten met deze stand.

Na de thee is het spelbeeld eigenlijk onveranderd. HHC heeft het betere van het spel, maar is niet beslissend genoeg om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Aan beide kanten doen zich wel kleine kansjes voor, maar echt grote kansen dienen zich niet aan. Voor de neutrale toeschouwer is het een mooie wedstrijd om te zien, omdat er veel gebeurt en beide ploegen in de gaten hebben dat degene die de tweede treffer maakt ook wel eens als winnaar van het veld kan stappen…

We zijn dan aanbeland in de 58e minuut en eigenlijk stevent deze wedstrijd af op een gelijkspel. De bal wordt opgebracht via het middenveld door Imre naar Maxim. Deze draait mooi open en stuurt Sem met een pass via de rechterbuitenkant weg. Sem passeert op snelheid zijn directe tegenstander en trekt naar binnen, het strafschopgebied binnen en waarbij alles en iedereen denkt dat de bal wordt afgelegd of in de lange hoek wordt geschoven, schiet hij hem keihard en zonder een spoortje van twijfel in de korte hoek. Boys 2, HHC 1.

We geven HHC geen kans meer en stappen als winnaars van het veld.

Hebben we teveel gekregen op basis van het vertoonde spel ? Vanuit Hardenbergse ogen vast en zeker, maar voetbal is niet altijd eerlijk en dat wordt nog maar eens bevestigd door de uitschakeling van Ajax later in de week 😉 en dat geldt ook voor deze wedstrijd. We hebben als team met elkaar de schouders eronder gezet en soms was het niet altijd even verfijnd of goed gevoetbald, maar we zijn doorgegaan en hebben op pure mentaliteit de overwinning verdiend. #forzaboysD2

Volgende week uit naar Kloosterhaar, de volgende finale. Zij zijn onze Angstgegner van de vorige seizoenshelft toen we een abolute off-day hadden tegen hen. Kunnen we dat nu mooi proberen recht te zetten…

Man of the match: Tygo Bosscher ! Vandaag op basis van inzet absoluut een verdiende titel. Verdedigend hard gewerkt en als klap op de vuurpijl ook nog eens een superbelangrijke (kop)goal gemaakt. Onze eigen Virgil van Dijk 😉

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl