Breedte: 7,32 meter; Hoogte: 2,44 meter…

Nieuwe ronden, nieuwe kansen. Het is zaterdag 17 november en met de wedstrijd van vorige week nog in het achterhoofd, waar best veel dingen niet helemaal gingen zoals we willen, zijn we op bezoek bij S.V. Almelo. Ondanks een wat frisse wind, is het een prettige temperatuur om te voetballen. Aanvang is 11.15 uur en dan klinkt ook het fluitsignaal.

In plaats van afwachtend te spelen, spelen we vandaag vanaf het begin met druk naar voren en zijn we de ploeg met de meeste aanvallende bedoelingen. Dit gezegd hebbende kan ik eigenlijk de eerste helft meteen afsluiten. We krijgen wel wat kansjes, maar eigenlijk is het allemaal net te vlak. Het is als een maaltijd waar een beetje peper en zout aan toegevoegd moet worden. Op een schot welke over gaat en een bal welke iets te gehaast naast geschoten wordt is het allemaal net niet scherp genoeg. Verdedigend geven we weinig weg, dus dat is dan wel weer de verdienste van onze achterhoede en dat is ook veel waard.

Onderdeel van deze vlakke eerste helft is ook een probleem waar we al langer mee kampen en dat is het bereiken van onze aanvallers. De eindpass is en blijft toch een dingetje bij Boys JO13-2… Gelukkig is dit te trainen, dus dat is onze “trainerts” wel toevertrouwd 😉 We gaan rusten met de brilstand op het scorebord.

De tweede helft beginnen we meteen een stuk energieker. De eerste de beste kans wordt nog op de lat gemikt en de kopkans die een minuut later volgt wordt ook nog net gemist, maar in de 6e minuut is het dan toch eindelijk raak. Tygo stuurt Maxim weg en daar is dan eindelijk de langverwachte 0-1. Laten we hopen dat dit de ban breekt en we wat verder uit kunnen lopen qua score…

De goal geeft ons nieuwe energie, want nog geen minuut later onderschept Tygo goed de bal op het middenveld en kan op de rand van de 16 de bal hard binnenschieten via de onderkant van de lat. Het is 0-2 en aan de kant gaan we ons opmaken voor een mooi doelpuntenfestijn, want als we er 2 kunnen maken in 3 minuten, dan kunnen we er misschien wel een veelvoud van maken in de resterende minuten.

Dat gezegd hebbende stokt onze aanvalsmachine meteen een klein beetje en komt daar in de 11e minuut zowaar ook nog een tegendoelpunt via de rechterzijde tot stand. Ja, de wedstrijden waarin we geen tegendoelpunt pakken zijn er bijna niet…

We laten ons niet uit het veld slaan door deze kleine tegenslag en blijven onverminderd aanvallen, maar voorlopig nog zonder het gewenste resultaat…
12” Goed schot van Wouter, net voorlangs
14” Bal van de lijn gehaald na een inzet van Tygo die helaas net iets te zacht is
16” Vrije trap welke vanaf de zijkant hoog over wordt geschoten
18” Goede aanval, maar de keeper ligt in de weg
20” Afgeslagen voorzet maar in de rebound veel te hard en wild over geschoten
23” 1 op 1 met de keeper, maar de bal wordt centimeters naast de paal geprikt…

In de aanval welke hierop volgt komt de keeper van Almelo ongelukkig op de grond terecht en kan de wedstrijd helaas niet vervolgen in verband met een polsblessure. Hoe vervelend ook voor hem, voor ons misschien een kansje om toch nog een paar goals te maken.

De corner die we in de 25e minuut krijgen is er één uit het boekje. Tygo komt in de bal gelopen en hoeft alleen maar zijn voet tegen de bal te zetten om hem hard en hoog in de verlengde hoek te laten verdwijnen. De marge is weer 2 en dat is toch een opluchting.

Almelo is gebroken, want nog geen twee minuten later krijgt Wouter de bal op randje 16 en krult hem à la Roberto Carlos van buiten naar binnen vlak langs de paal. Het slotakkoord is dan voor Marcel. Hij mag met de bal aan de voet het hele middenveld oversteken en ook tijdens zijn schot wordt hem geen strobreed in de weg gelegd. Eindstand is 1-5.

Resumerend kunnen we stellen dat we vandaag verdiend 3 punten hebben gehaald. Toch blijft deze wedstrijd voornamelijk in ons geheugen hangen omdat er zoveel kansen zijn gemist. In plaats van Almelo al in een vroeg stadium naar de slachtbank te leiden hebben we pas in de slotfase en met gebruikmakend van een uitgevallen keeper de wedstrijd over de streep kunnen trekken.

Het veldspel was bij vlagen goed, de inzet was zeker aanwezig maar niet altijd even efficiënt, de doelpunten waren stuk voor stuk mooi, de eindpass hadden we helaas thuis gelaten en het vizier hadden we ook niet helemaal strak genoeg  op de schoenen geknoopt…  Toch gaan de drie punten zonder dat er ook maar iets op valt af te dingen mee naar Vroomshoop.

Volgende week spelen we op de Bosrand tegen een oude bekende, nl. Voorwaarts  uit Westerhaar. We troffen dit team ook al in de voorronde van de beker waarbij we met een 5-0 overwinning hoopvol naar aankomende  zaterdag uit mogen kijken.  We gaan wederom voor een goed resultaat met goed voetbal om zodoende toch bovenin mee te blijven doen. Kampioen wordt een heel lastig verhaal, maar als we er alles aan doen om ons elke wedstrijd te verbeteren is dat misschien wel de grootste winst die er te behalen valt en blijft de druk op de koploper onverminderd hoog.

Man of the match: Tygo Bosscher ! Goed gebruik gemaakt van je lengte en gewicht en met een mooie volley en onhoudbaar afstandsschot absoluut belangrijk voor de overwinning van afgelopen zaterdag.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl