In Almelo trad Vroomshoopse Boys op dinsdagavond 9 augustus aan tegen ON, dat afgelopen seizoen uit de tweede klasse was gedegradeerd. Hoofdtrainer Eric van Zutphen van Vroomshoopse Boys kon vanwege vakantie niet beschikken over maar liefst tien spelers uit de A-selectie, waarvan meerdere basisspelers. Toch werd er bij vlagen prima veldspel getoond door de bezoekers. Het gegeven van een kwalitatief brede selectie is een bijzonder prettige wetenschap voor de eerste klasser uit Vroomshoop.

Onder de rook van het stadion van eredivisionist Heracles creëerde ON zich al direct een fraaie kans. Een sublieme parade van Boys-keeper Tim Sickman op een harde inzet van dichtbij voorkwam een snelle treffer voor de thuisclub. Daarna nam de Boys gedecideerd het heft in handen. In de 19e en 21e minuut doelpuntten Thomas Smedema en Jos Hutten na vlot lopende aanvallen. Vroomshoopse Boys bleef de bovenliggende partij, mar verzuimde de voorsprong uit te bouwen. In de tweede helft werd het spel aan Boys-zijde wat slordiger  en kwam ON na een vrije trap in de 78ste minuut nog even iets dichterbij: 1-2. In de slotfase stelden Ramon de Jong en Thomas Smedema namens de bezoekers orde op zaken: 1-4. Keeper Chiel Sickman, die zijn oudere broer Tim verving, onderscheidde zich met een fraaie safe bij een vliegend schot in de bovenhoek.

De volgende Boys-spelers kwamen in actie tegen ON: doel: Tim en Chiel Sickman; achter: Melvin Hulsegge, Jan-Willem Drees, Rutger Schrijver, Tom Staarman en Rikkert Vliek; midden: Jos Hutten, Ramon Bolks en Jelle Drees; voor; Ernst-Jan Heideman, Tim van der Kolk, Thomas Smedema en Ramon de Jong.

Op zaterdag 13 augustus wordt de oefencampagne van Vroomshoopse Boys om 14.30 uur in Hulzen voortgezet met een duel tegen promovendus Hulzense Boys. Dat team is in de naderende competitie van de eerste klasse D. een van de tegenstanders van de Boys.