Zaterdag 23 mei: Enter Vooruit tegen Vroomshoopse Boys. Een rustig duel van onze favorieten om ongeschonden als periodekampioen de nacompetitie in te gaan of toch…? We zullen het nooit weten. De Boys verkeerde net in een welhaast ongekende flow met maar één gelijkspel tegen WVF (0-0) in 11 wedstrijden, daarbij de vriendschappelijke wedstrijden gerekend. De gedeelde tweede plaats in de tweede klasse H. voelde als kansrijk.

Toen kwam onverwacht de coronacrisis en de KNVB besloot dat de resultaten van de voetbalcompetitie 2019-2020 in de prullenbak kunnen. Uithuilen en opnieuw beginnen dus. Gezondheid staat natuurlijk op één en het is niet anders.  Als je supporters spreekt is een periode zonder voetbal op de Bosrand en daarbuiten toch wel “erg kaal” en zo voelt het ook aan.

We zijn nu wat verder en de verdere versoepeling van de Coronamaatregelen is een feit. Het spoorboekje van het kabinet van de versoepeling en het afschalen van de maatregelen werd op dinsdagavond 19 mei toegelicht door premier Mark Rutte. Op 1 september 2020 zijn er weer voetbalwedstrijden en dan kan ook onze kantine ’t Flierhuus open als de Coronacijfers zich gunstig blijven ontwikkelen. Gelukkig, dit voelt als een opluchting!

Achter de schermen wordt momenteel veel bij de Boys gedaan om een voorzichtige herstart mogelijk te maken. De indelingen van de vele teams is een enorme klus en die wordt nu met het nodige overleg tussen technische opleiders, trainers, Technische Commissie en overige stafleden zorgvuldig geklaard. Er wordt sinds kort met de jeugd aangepast getraind en vanaf deze week gebeurt het ook met de senioren. Coronaprotocollen worden nauwgezet toegepast en gelukkig springen Boys-vrijwilligers, waarbij ouders en trainers en leiders, bij om alles in goede banen te leiden.

Veldwerkers blijven onverminderd actief om het voetbalcomplex de Bosrand te koesteren en te bewerken, geweldig toch?  Dat is onmiskenbaar het gezonde blauw-gele Boys-virus en datzelfde geldt voor al degenen, die nu al volop voor het volgende seizoen actief zijn.

Hoe dat eruit ziet, is nog voor een deel gissen. Natuurlijk hopen we op een normalisatie per 1 september aanstaande en daar bestaan nu zoals eerder gesteld reële kansen op.

Hoe bracht de staf van het eerste elftal en dan specifiek hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman van de A-selectie van de Boys de afgelopen tijd door en hoe kijkt hij vooruit? We namen even contact op met onze gedreven oefenmeester uit Meppel, die straks zijn tweede seizoen ingaat bij Vroomshoopse Boys.

1.Hoe ben je de afgelopen periode bij de Boys doorgekomen?

Een aantal spelers heb ik gesproken, vooral in 1 op 1-gesprekken via videobellen. Meerdere onderwerpen zijn besproken, waarbij uiteraard de gezondheid van de spelers zelf en van hun naasten aan de orde kwamen. Ook hoe ze tegen de Coronatijd aankijken en de situatie en voortgang van hun eigen fitheid.

2.Hoe zijn de spelers van de A-selectie fit gebleven?

Ieder speler heeft Corona-inspanningsschema’s meegekregen voor een periode. De meesten hebben zich fit gehouden met eigen schema’s of met ondersteuning op afstand door Erik Derks. Die heeft een aantal zaken 1 op 1 met de spelers doorgenomen.

3.Is er weer met trainen begonnen en in welke vorm?

Op zaterdag 16 mei zijn de trainingen weer begonnen nadat de versoepeling van de regering in werking is getreden. Met de maatregelen van het RIVM worden nu zo goed mogelijk trainingsvormen uitgevoerd, waarbij wij de voorgeschreven regels respecteren.

Het valt niet mee als spelers, maar ook als trainer om hier een uitdaging in te blijven zien en te houden. Maar laten we er positief naar kijken: we doen weer iets op het veld. Alleen partijen en positie spelen in de oude vormen zijn nog niet mogelijk. Wie weet of daar binnenkort weer verandering in komt. We volgen dat op de voet.

4.Wat verwacht je per 1 september aanstaande?

Hoe het nieuwe seizoen eruit komt te zien is nu nog veel te moeilijk om aan te geven. Laat staan voorspellingen doen over de start van het seizoen en dan vooral wat de datum betreft. We zullen echt de besluitvorming rond 1 juni en 1 juli aanstaande moeten afwachten. Gezien de situatie in de wereld kan komend seizoen ook wel eens bijzonder gaan worden. We zullen zien wat er de komende weken op ons aan komt en spelen daarop in.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl