De Helden van het Zesde : Bekerkoorts in Vroomshoop

4-3-2017 het Zesde – Marienberg 4

De kampioenskoorts ( https://www.facebook.com/VroomshoopseBoys6/ ) was dan wel toegeslagen in het kamp van het Zesde, toch was het niet moeilijk om ons na de winstpartij op concurrent  Deto 8 weer op te laden voor de volgende wedstrijd.
We streden namelijk ook nog mee om de felbegeerde beker van de 6e klasse zaterdag. Nu we zo ver gekomen waren wilden we natuurlijk door tot het bittere eind.
Ditmaal moest de strijd worden opgenomen tegen Marienberg 4 in de kwartfinale. Maandag had zich al 14 man aangemeld aanwezig te zijn bij de wedstrijd, de selectie was gretig.

Deze week ook eindelijk weer een teken van leven van Randy zijn kant. Zijn telefoon bleek gejat te zijn tijdens het bezoeken van een feest in Amsterdam vrijdags. Dit terwijl Amsterdam toch niet echt bekend staat om zakkenrollers…
Superman Robert S ging stug door met zijn vedette-gedrag en reageerde nog steeds niet in de groepsapp op het wel  of niet aanwezig zijn komende zaterdag.Was de terugkoppeling van onze held ( ’ Ik ben dr altied’’) voldoende voor onze leider om hem ditmaal een basisplaats te gunnen of zouden ook voor hem de gewone regels gelden ( voor woensdag afmelden, anders wissel )?

Donderdag kwam dan toch het verlossende antwoord van onze held : Hij kon het niet redden om zaterdag er te zijn en melde zich af. Dit kwam natuurlijk uitermate beroerd uit, bovenstaand stukje over hem was namelijk al verzonnen.

Nadat Frank zaterdagavond een foto verstuurde van zijn voet werd het al snel duidelijk dat hij niet aan de aftrap zou verschijnen in het bekerduel. In eerste instantie dachten sommigen dat hij zich verkleed had als de Hulk om naar het carnaval te gaan. Zijn voet was namelijk groen-blauwachtig opgezwollen .Maandag werd de conclusie getrokken dat zijn voet  gekneusd was na de charge van de rechtsbuiten van Deto 8. Hopelijk verloopt zijn herstel spoedig en zien we hem snel weer langs de lijn opstomen met zijn befaamde rushes.

Matthias zou de tweede helft aansluiten aangezien hij eerst op pad moest als leider van zijn jeugd-elftal.

Na een korte analyse kwamen we tot de conclusie dat onze opponent van vandaag de 2e plaats bezette in de 6e klasse 23 , en dat ze dit jaar nog niet hadden verloren ( 1 wedstrijd gespeeld ).
OZC 5 zat ook bij hen in de competitie en bezette de  3e plek. Tegen hen hadden we gespeeld in de bekerpoule in het begin van het seizoen. We hadden het lastig gehad tegen ze en was het een gelijkwaardige strijd geworden qua veldspel. Marienberg 4 had een keer verloren en gewonnen  met nipte cijfers van OZC 5.We konden er dus vanuit gaan een gelijkwaardige opponent op het veld zouden tegenkomen.

Jos ‘’El Cholo’’ had weer eens een ingenieus plan, hij had besloten dat Justin vandaag met tape op zijn mond moest spelen om er zo niet net als vorige week ( en net als in de uitwedstrijd tegen SVI ) te worden uitgestuurd na commentaar op de leiding en we in ieder geval deze wedstrijd met 11 man in het veld konden uitspelen. Het had geholpen, de tweede helft excelleerde hij op met middenveld nu hij zijn mond wel dicht moest houden en zich zo alleen hoefde te concentreren op het voetbal.

De actie van Karel in de wedstrijd tegen DETO 8 ( waardoor een penalty werd gemist door hen, zie vorige verslag ) had hem een basisplaats opgeleverd vandaag. Van gewone supporter tot basisspeler tussen de Helden van het Zesde. Het was maar voor weinig mensen weggelegd maar Karel zijn droom was werkelijkheid geworden. Hij had trouwens geen enkele moeite om mee te komen met het niveau van de wedstrijd en speelde een puike eerste helft.

De heren van Marienberg hadden een spectaculaire aankomst op de Bosrand. Ze kwamen namelijk aan met een trekker onder het motto ” op weg naar succes”.
De Helden van het Zesde bleken niet onder de indruk te zijn.  Dat bleek wel tijdens het begin van de wedstrijd. 

Marienberg trapte af, een lange bal naar voren. Tom onderschepte de bal en gaf een perfecte lange bal op Dennis die direct afronde. Binnen een minuut hadden we al een voorsprong te pakken.
Dennis scoorde zelfs nog een keer kort daarna na een goede actie en zo stonden we op 2-0 binnen tien minuten tijd. Daarna vonden de slagers van Marienberg het genoeg, de messen werden geslepen en Dennis werd vakkundig uit de wedstrijd gesneden.
Een hard verlies maar we hielden ons koppie erbij en eigenlijk werd er in de eerste helft geen echte kans weggegeven, ondanks dat Marienberg het meeste balbezit had.
Evaren rot Bertrik moest helaas er ook uit met een blessure,  maar Robbin nam feilloos zijn plaats in. Met een 2-0 voorsprong de rust in.

Karel had niet verzaakt, een positieve bijdrage geleverd en zag dat het goed was. Het was tijd voor hem om te douchen en bier te gaan drinken onderweg naar de Fct te Enschede .
Matthias was ook aangekomen en op tijd om een goede tweede helft te spelen. Na rust hetzelfde spelbeeld. De Helden van het Zesde leunden lekker achterover en verdedigden goed. De houthakkers van Marienberg kwamen er maar niet doorheen, hoe hard ze ook hakten.
De voorhoede van de blauwgelen werkte ook weer hard en zakten weer op de juiste momenten in. Met hard werken werd er eigenlijk weer geen grote kans weggegeven.

De enige die niet echt lekker in de wedstrijd zat vandaag was de aanvoerder. Het was dan ook niet verwonderlijk dat er mede door hem een tegendoelpunt kwam.  
De bal kwam in het 16 meter gebied tussen hem en doelman Jeffrey in.
Doordat de aanvoerder in het Swahili communiceerde dat de bal voor de doelman was en Jeffrey er hierdoor niets van snapte, kwam op het laatse moment een tegenstander ertussen en werd de 2-1 gescoord.

Het was nu buigen of barsten. Hoe sterk waren we mentaal. Na een dipje bleef iedereen gelukkig hard werken en scoorde,  de in de rust ingevallen,  spits Wout “”The Legend”” de bevrijdende 3-1. Het was over en sluiten voor Marienberg.

Het geloof bij de houthakkers was nu wel weg en ze legden het bijltje er bij neer.
Nadat Thijs, die zich helemaal had leeggespeeld, gewisseld was, verliet Robert D het veld na een pijnscheut in de hamstring en Bertrik ( geblesseerd en op het tandvlees spelend) viel nog weer in om toch met 11 man de laatste minuten uit te spelen. Bij Marienberg waren er ook al enkele spelers uitgevallen. De enige die er nog zin in had was de scheidsrechter. Aan beide kanten zat men er doorheen, het was een zware strijd geweest op een zwaar veld en aan beide kanten was alles gegeven. Na de 4-1 die diep in de blessuretijd viel (wederom Wout, de man die maar 1 kansje nodig heeft)  vond de scheidsrechter het dan ook echt voldoende. Het was immers ook al 16.30 en het werd al bijna donker. Vreugde langs de lijn en in het veld.  Ongelofelijk wat een seizoen. Bovenaan, en bij de laatste 4 in de beker.

Credits weer voor het hele team, niemand uitgezonderd!  Toch nog even speciaal iemand er uit halen.  Bart:  wat een meters heeft die jongen gemaakt vandaag, klasse kerel! Het geloof was er bij iedereen en dit betaalde zich uit in weer een overwinning.
Het kan niet anders of vele teams zullen aan het eind van dit seizoen in de rij staan voor de succescoach van het Zesde, Jos Veldhuis .
Het bewijs dat je geen elf geniale voetballers nodig hebt voor een succesteam, zolang je het als coach maar voor elkaar krijgt dat iedereen knetterhard werkt voor elkaar in het veld.

El cholo bleef rustig in alle euforie en mompelde iets over dat er vanaf nu alleen nog maar finales gespeeld moesten worden.
Ondertussen werd de tegenstander die het veld verliet nog toegezongen door de massaal aanwezige harde kern: ” en ze goat met de trekker weer naar huus ”

Volgende week tegen angstgegner Dos 8. In de thuiswedstrijd werd hiertegen de slechtste helft van het seizoen gevoetbald, waarbij we met rust hadden moeten achterstaan.
Afwachten hoe het deze week gaat met de blessures van Dennis, Frank, Bertrik en Robert D ( het zware seizoen begint zijn tol te eisen ).Het tijdstip waarop gespeeld moet worden speelt zaterdag niet in ons voordeel ( 12.15 ).
De selectie kennende weet ik al dat hier vrijdagavond/nacht/zaterdagochtend geen rekening mee wordt gehouden en ben benieuwd in welke staat sommige teamgenoten weer op de voetbal verschijnen.

We reizen dus niet helemaal gerustgesteld af naar Vjenne….

Vergeet trouwens niet te stemmen op ons wonderteam voor de Kampioenskoorts actie! Wie wil deze Helden nu niet live op tv zien! :
https://www.kampioenskoorts.nl/stemmen/vroomshoopse-boys-mannen-zaterdag-6/

Op de Facebookpagina zullen trouwens weggeefacties zijn en de winnaars bekend worden, houd deze pagina dus in de gaten!
https://www.facebook.com/VroomshoopseBoys6/

Robert D

 

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl