Eindelijk .
De druk was eraf.
We konden vrijuit gaan voetballen.
De teamfoto was genomen dus die spanning was weggenomen.
Daarbij het feit dat we vorige week de slechtste helft gevoetbald hadden tot nu toe, wat bijna niet meer slechter kon. Dat het bijna niet slechter kon was een hele geruststelling.
De selectie was goed wakker geschud na de wedstrijd tegen DOS 8.
Vandaag zouden we niet meer zo slap beginnen en laten zien dat we toch echt wel een beetje konden voetballen. Tegenstander van vandaag was Nieuwleusen SV 4.
Gezien de ranglijst ( nr 10 van de 12 ) zou het te doen moeten zijn.
Maar aangezien wij bovenaan stonden en we vorige week de eerste helft als een degradatiekandidaat stonden te voetballen, zegt de stand niet veel.
Had ik trouwens al vermeld dat de eerste helft vorige week gigantisch slecht was?

Onze leider Jos straalde weer zelfvertrouwen uit en je zag dat hij goed in zijn vel zat, een heel verschil met vorige week.
Waarschijnlijk was er een grote last van zijn schouders gevallen nu hij er voor had gekozen om definitief het seizoen bij ons af te maken. De missie moest voltooid worden.

Ondanks dat Danny Blind niemand van ons elftal had opgeroepen voor Oranje ( je weet het tegenwoordig maar nooit met deze bondscoach), waren er weer de nodige afwezigen.
Wout en Robert D waren er niet bij.
Ze hadden de dagen weggestreept en hadden bijna niet kunnen slapen de laatste week.
De Sinterklaas-intocht was vandaag en dit wilden ze niet missen.
Robert had nog een goed woordje gedaan voor Karel bij de Sint
om hem dit jaar eens extra goed te verassen.
Op de groepsapp had Karel duidelijk gemaakt altijd te zijn overgeslagen :
”Stilletjes mijn huisje voorbij” nou bij Karel wel weer hoor #trauma
Thijs was afwezig ivm een romantisch weekendje weg, ik heb niet nagevraagd of zijn vriendin hiervan ook op de hoogte was.
Robbin was er ook niet bij, reden onbekend maar ik zag wel een foto van een fles bier voorbijkomen vandaag.
Randy werd op het laatste moment nog ziek met een virus, het is te hopen dat het geen Ebola achtig virus is, wat opgelopen kan zijn in de jungle-trip.
Hierdoor reisde Robert D toch na de intocht van de goedheiligman naar Nieuwleusen om de krappe selectie te ondersteunen.

Superman Robert S had besloten dat de wereld wel een dagje zonder hem kon en was vandaag wel aanwezig. Wel ging hij natuurlijk als een echte vedette weer op eigen vervoer naar Nieuwleusen ( vliegend? ).
Het pasje van Bart was eindelijk door de postduif van de KNVB bezorgd en ook hij was dus klaar om eindelijk weer eens te voetballen.
Tom was er, maar gaf eerlijk aan dat hij liever ging bier drinken.
De helft van de selectie gaf hierna aan ook wel iets anders te doen te hebben maar aangezien dat pas dinsdag na 12.00 was, was het niet meer mogelijk een baaldag op te nemen.
Met frisse tegenzin werd er met 13 man en Karel afgereisd naar Nieuwleusen.
Dylan was natuurlijk ook weer aanwezig om de alleenstaande vandaal uit te hangen.
De Sportlust kliek had natuurlijk weer flink lopen zuipen vrijdag en waren daarom blij dat de wedstrijd pas om 15.00 begon.
Bertrik had zoals gewoonlijk als enige naar de wedstrijd toegeleefd en had na het verorberen van zijn zelfgemaakte groentesoep ( met vleis van un vark’n ) al om 21.30 onder de wol gelegen om optimaal te kunnen presteren vandaag.

In de kleedkamer op sportpark Het Klaverblad kwam Jos ons opzoeken.
Niet om de opstelling te verklappen ( dit doet hij pas als we al op het veld zijn ) maar om uit het niets een ongelofelijke tirade af te steken.
‘’Dan heb ik dat alvast gehad voor in de rust, waag het niet weer zo te spelen als vorige week de eerste helft’’ besloot de leider mee. We wisten gelijk waar we aan toe waren.

De mouwen werden opgestroopt ( behalve door Frank, Robert D en Karel want die mochten de bank warm houden) en we waren klaar voor de aftrap.

Er werd sterk begonnen en regelmatig doken we op bij de goal van Nieuwleusen.
Kevin had het als laatste man goed onder controle en verdeelde het spel goed.

Uit het niets kwam een vlammend schot van een meter of 25 op onze goal af en spatte uiteen op de onderkant van de lat. Gelukkig stuiterde hij voor de lijn het veld weer in.
Jeffrey gaf in de rust aan dat hij er nog net met de vingertippen aan te hebben gezeten.
De bal ging zo snel dat we het niet hebben kunnen zien en dus geloven we Jeffrey op zijn betrouwbare ogen.

Voor de verandering scoorde Dennis weer eens 2x in de eerste helft.
De eerste uit een beroerde terugspeelbal van een verdediger van Nieuwleusen, waarbij hij als de kippen bij was en de keeper goed verschalkte.
Bij de tweede kapte hij twee tegenstanders uit in de 16 en schoot laag binnen in de hoek langs de keeper. Eigenlijk scoorde hij nog een goal na een mooie lange bal van Kevin, maar doordat de grensrechter erg fanatiek was vandaag (hij vlagde op alles wat bewoog ) ging deze goal niet door.

Bij een moment in de 16 werd niet adequaat ingegrepen door de verdediging en scoorde onze tegenstander de aansluittreffer 1-2. Met deze stand werd ook gerust.
Er werd niet heel slecht gevoetbald door iedereen maar toch werd Nieuwleusen sterker en gevaarlijker.

Tijdens de rust mochten Frank en Robert D zich geestelijk klaar maken om de plek over te nemen van Rinse en Matthias.

De goals in de tweede helft werden beide gescoord door Dennis ( wie anders ).
Tom gaf een perfecte lange bal in de 16 vanaf de middellijn en deze belande bij Dennis in de voeten waarna hij raak schoot.
Robert S kopieerde zo’n beetje de zelfde soort perfecte pass en hierdoor scoorde Dennis bekeken met een kopbal vanuit de stuit.
Kevin had nog een penalty moeten hebben na een perfecte Ippon ( Judo ) in de 16 van de tegenstander. En verder waren er nog mogelijkheden geweest om de score uit te breiden.
Bij 1-4 bleef het vandaag,

De tactiek was weer eens aangepast in de rust, dit had als resultaat dat we het de tweede helft een stuk beter onder controle hadden.
Bart werd bijvoorbeeld vast op de bewegelijke nr 8 gezet.
Aangezien Bart de afgelopen wedstrijden niet had gespeeld, heeft hij vandaag de schade goed kunnen inhalen qua kilometers 😀 .
Frank beet zich vast in de linkeraanvaller ( ik zou niet vermelden dat de bal na een uitstekende rush weer net naast de verkeerde kant van de paal belande,
dus dat doe ik dan bij deze ook niet) en Bertrik bestreed de beer van een spits van Nieuwleusen prima met alles wat hij in zich had.
Tom had wederom ook zijn directe tegenstander goed onder controle en leverde een heerlijke assist.
Justin, Kevin en Bart stonden goed op het middenveld en zakten goed in op de juiste momenten. En als je als aanval ( Jeroen, Dennis en Robert S) 4 x scoort heb je een uitstekende wedstrijd met elkaar gespeeld, ondanks de sterke verdediging van Nieuwleusen.
Karel had de bank van Nieuwleusen uitgetest en deze bleek zo comfortabel te zijn dat hij de hele wedstrijd maar bleef zitten.
Rinse bleek naast uitstekend te kunnen voetballen de eerste helft ook nog eens heel goed te kunnen vlaggen de tweede helft. Multifunctioneel die man.
Matthias viel nog in de tweede helft om Bertrik te vervangen, hij had een zeer sterke invalbeurt van 3 minuten ( de eerste helft ook prima gespeeld).
Jeffrey keepte uitstekend en langzaamaan vergeven we zijn blunder van de eerste competitiewedstrijd.

Toch waren er nog een aantal slaapmomentjes die we blijkbaar blijven houden.
Hier 1 voorbeeld :
Bertrik had niet goed opgelet bij de eerste goal van Dennis, en speelde in een soortgelijke situatie de bal tergend langzaam terug op onze keeper waardoor Jeffrey in een 1 op 1 situatie uitstekend moest redden.
Willen we volgende jaar de Champions League winnen zullen dit soort momentjes er toch uit moeten.
Al met al weer een goede wedstrijd met elkaar waarin we de punten niet cadeau kregen van Nieuwleusen.
Een onpartijdige goede scheidsrechter en sportieve tegenstander maakten deze wedstrijd extra leuk.

Nummer 2 Deto 8 won vandaag ook, en blijven dus in ons hielspoor met 2 punten achterstand ( wedstrijd meer gespeeld).
Willen we koploper blijven zal iedereen van ons vol gas moeten blijven geven en zullen we het maximale uit ons zelf moeten halen.
De bal is rond, 11 tegen 11, je begint met 0-0 en nog meer van dat soort gebrabbel.

Next week : Thuis om 14.30 tegen SVI 9 ( die wonnen vandaag afgetekend met 7-0 tegen Lutten-EMMS 3 ). Wederom een zware dobber tegen een tegenstander die zeer wisselende resultaten neerzet ( en leuke verslagen schrijft). Ik heb er in ieder geval zin in!