Er bleek ook nog een gesigneerde foto van leider Jos in te zitten, op de achterkant stond geschreven :

Door een fout in onze administratie blijkt dat je cadeauloos te zijn gebleven de afgelopen jaren.Daarom hebben we dit jaar groots uitgepakt.

Karel kreeg tranen in zijn ogen, het bleek dus toch niet dat de Sint hem had overgeslagen omdat er Duits bloed door zijn aderen stroomde.
Het bleek allemaal een misverstand te zijn.
De Sint had alle jaren in 1 keer goed gemaakt. Hij had geen groter cadeau kunnen krijgen.
S’avonds voor het slapen gaan hield hij het shirt ( wat hij de hele dag al droeg ) aan.
Hij droomde over hoe hij op een dag zelf een hele wedstrijd met zijn Helden mocht voetballen, en hoe hij de winnende treffer maakte in de laatste minuut tegen Deto 8.
Dank u Sinterklaasje.

26-11-2016 Het Zesde – Hardenberg’ 85 4

De wonden waren weer geheeld na het fysieke geweld van vorige week.
Een aantal spelers van ons was hard aangepakt door de kamikaze piloten van SVI 9,
maar waren op tijd weer fit voor de volgende wedstrijd tegen Hardenberg 85 4.
Het tellen in de groepsapp bleek weer een lastige opgave te zijn.
Ik zie hier nog wel wat ruimte voor verbetering.
Maar na alles nagelezen te hebben kwamen we maandag al op 12 man.
In de loop van de week bleken we zelfs bijna een complete selectie te hebben.
Frank was wel afwezig, en Matthias ging verhuizen ( hadden we te weinig man gehad zou hij bijspringen en zn vriendin alles alleen laten doen, dat is nog eens echt liefde voor het Zesde!)
Bart gaf aan wat pijntjes te hebben en niet helemaal fit te zijn.

Wout was gelukkig weer aanwezig na zijn griepje.
Het samen onder de deken kruipen was een goed idee geweest voor Rinse en Wout, beide waren ze weer hersteld en klaar voor een basisplaats.
Hopelijk wisten ze elkaar in het veld net zo goed te vinden als onder de deken.

Bertrik was weer hersteld van zijn blessure en ook klaar voor een basisplaats.
Zijn meubeljacht zaterdag was trouwens geslaagd, hij had 4 nieuwe stoelen weten binnen te slepen. Op de stille hint dat zijn oude tafel geschuurd moest gaan worden werd niet gereageerd. Hij maakte in zijn gebruikelijke vrijdag appjes iedereen weer lekker met ditmaal zelfgemaakte pizza’s. We verwachten binnenkort met de selectie te worden uitgenodigd bij huize Dekker om te testen of het net zo goed smaakt als dat het er uitziet.
Er werd beschimpt gereageerd door Jos dat hier wel heel veel calorieën inzaten op een reactie van Robert D. Hierna besloot Robert D om ( tijdens een emo eetbui ) een herhaling van Obese te kijken met een zak chips op zijn schoot.

Woensdag na de training bleek Randy trouwens zijn kicksen nog vergeten te zijn.
Hij was van tevoren nog wel zo scherp. Hij kwam namelijk zelf met het idee zijn neus vol beton te storten om zo de tegenstander geen kans meer te geven hem uit te schakelen.

Donderdag was bekend dat de wedstrijd van DETO 8 niet zou doorgaan.
Bij winst zouden we 3 punten uitlopen op de nummer twee DETO 8, waardoor de voorsprong 5 punten zou zijn met een gelijk gespeeld aantal wedstrijden. Konden we met die druk omgaan? De immense druk van het spelen in de kelderklasse.

Zaterdag was Karel was al vroeg aanwezig bij de Boys.
Vol trots had hij iedereen zijn shirt al laten zien.
De spelersgroep had overlegd en besloten hem als extra cadeau mee te laten douchen na de wedstrijd. Karel maakte gretig gebruik van dit aanbod.

Hardenberg 85 4 dus vandaag.
Ze hadden van tevoren al beloofd ons het vuur aan de schenen te leggen dus ik was benieuwd.
De overvolle dug-out met supporters van de Helden van het Zesde had er in ieder geval weer zin in.
Hartstikke mooi dat jullie ons weer kwamen steunen!

Vandaag mochten Kevin, Wout en Thijs de eerste helft plaatsnemen tussen de supporters.
Ondanks dat we koploper zijn blijven we normaal doen en nemen we de tijd voor onze bewonderaars.

De eerste helft had onze tegenstander nog wel iets in te brengen en kregen zelfs nog kansjes.
Wij hadden zelf de grootste kansen maar waren slordig in de afronding in o.a. 1 tegen 1 situaties. Randy lukte het wederom niet de wedstrijd vol te maken. Hij liet zichzelf wisselen nadat hij last van zijn knie kreeg. Was het een pijnlijke knie? Of de pijn van de panna die hij even daarvoor had gekregen.Kevin viel voor hem in.
Kevin zag een schot vanaf de 16 in zijn hoofd al via de paal in de kruising belanden, zijn voet bedacht iets anders. De bal ging richting cornervlag en werd nog net geen ingooi.
Er werd beter gevoetbald dan vorige week en dat we scoorden kwam ook niet als een verassing.

Waar Robbin in een situatie even daarvoor de bal hoog over schoot, was hij nu koelbloedig en schoot de bal hard en onhoudbaar in vanaf een meter of 14. De wedstrijd kabbelde nog voort en we gingen rusten met een 1-0 voorsprong.
Jos zag dat het goed was. Hij bracht wat frisse wissels in en we hadden besloten de tweede helft de score uit te bouwen. De supporters in de dug-out mochten nu genieten van de aanwezigheid van Jeroen, Randy en superman Robert S.
De spits van Hardenberg 85 had het toneel verlaten, hierdoor hadden ze de tweede helft aanvallend niets meer in te brengen.
Zelf kregen we de ene na de andere kans en toen Wout koelbloedig de 2-0 van dichtbij inschoot nadat de keeper de bal losliet ( je bent niet de enige Jeffrey ) was het wel gebeurd.
Het geloof was weg bij de tegenstander.
Gallery play. Dat het maar bij 3-0 bleef ( goal Dennis. volgens mij zijn 64e wedstrijd op rij dat hij scoort?  ) was een wonder gezien de vele kansen.
Doordat de tegenstander de tweede helft niet meer op goal schoot besloot Rinse nog maar even onze keeper uit te testen met een heerlijk korte terugspeelbal.
Jeffrey ontplofte bijna en Rinse lag in een deuk.
Jeffrey had sowieso een kort lontje vandaag en moest door de aanvoerder van het Zesde vermanend worden toegesproken van de scheidsrechter, die speciaal voor ons uit Almelo was overgekomen. De kansen bleven maar komen, maar gescoord werd er niet meer.
Kort overleg tussen een speler van Hardenberg 85 en de aanvoerder van het Zesde met de scheidsrechter, het was mooi geweest. 3-0 was een mooie uitslag in een wedstrijd waarin vooral de tweede helft bij vlagen tikki-takka voetbal te zien was.
De laksheid na de 3-0 wordt niet vermeld omdat de overwinning gewoon weer binnen is.
We gaan als Herbstmeister de winterstop in!
Deto 8 kan dus de hele winterstop kijken naar een stand waarin ze als 2e staan vermeld.

Nog 2 competitiewedstrijden te gaan. Zwolle mag volgende week bezocht gaan worden, een thuiswedstrijd voor Frank. SVI 9 hadden we het thuis ook lastig tegen, dus we hebben weer een week de tijd om helemaal scherp te worden .