De Helden van het Zesde en de wedstrijd die niet gewonnen kon worden

3-12-2016 SVI 9 – Het Zesde

Door de tweede prijs die gewonnen werd in de grote Boys loterij, kon moeder Vagevuur een grote wekker installatie met sirene en lichtflitsen aanschaffen en installeren in de slaapkamers van haar zonen.Hierdoor konden de drie broers sneller uit hun drank coma ontwaken. Het geld had dus een goede bestemming bereikt. Toen Karel s’ochtends zijn gebruikelijke route fietste om de broers op te pikken stond de koffie al klaar en zaten Kevin,Dylan en Robbin al okselfris uitgeslapen aan hun ontbijt. Bij de Bosrand aangekomen bleek er ook een kleine delegatie minder fris en uitgeslapen te zijn. Om 13.00 stonden we nog maar met 6 man. De rest lag nog te slapen,  ontbijten of dachten dat we onze uitwedstrijd om 14.30 moesten voetballen ipv 14.00. Dit kwam mede door een kleine miscommunicatie van onze leider, die zelf ook te laat was en als een Thomas Dekker in volle vaart op z’n fietsje eraan kwam.  Randy, Justin en Thijs hadden een feestje gehad tot in de vroege uurtjes. Die konden we qua fitheid wegstrepen voor vandaag.  Randy kregen we zelfs helemaal niet wakker. Zelfs niet nadat er nog luid claxonerend voor zijn huis werd gestopt. Hij was niet wakker te krijgen, maar hij ademde nog wel dus er werd  besloten zonder hem te vertrekken. Justin werd opgebeld en gaf aan nog niet te mogen rijden qua alcohol promillage. Een echte Kelderklasse voorbereiding.
Svi werd ingelicht dat we later kwamen en de snelste route werd genomen.

Vandaag mochten we dus naar de grote stad afreizen, Zwolle.
De ontvangst van de geheime zender radio 4in1 op 94.5 werd overstemd door radio 3fm hoe dichterbij we bij Zwolle waren . Een teken dat we dichtbij het onbekende kwamen.

Vooral Dennis was onder de indruk en keek zijn ogen uit.
Hij woont namelijk niet in Vroomshoop en was niet zoveel gewend. Tot aan sportcomplex de Bosrand,  verder kwam hij niet.
Grote gele gevaartes waar heel veel mensen in en uitstapten.
Bart legde hem uit dat we langs een treinstation kwamen waar meerdere treinstellen stonden, dit kenden ze niet in Den Ham.
“Wauw, een heel groot huis met allemaal verschillende kleine huisjes” stamelde Dennis uit.
Kevin vertelde hem dat dit een flat was. Er ging een wereld open voor Dennis. Het is mooi om te zien hoe we als team ook een jongen uit een minder bedeeld dorp als Den Ham wegwijs in de wereld kunnen maken. Het was wel te hopen dat Dennis zijn goede vorm wist te behouden van de eerste seizoenshelft, en niet teveel was afgeleid door de heenweg.

Twee weken terug hadden we het thuis al opgenomen tegen de tegenstander van vandaag Svi 9,  en dit was niet van een leien dakje gegaan ( 2-1 winst) . Een stugge verdediging waar we moeilijk daarheen kwamen en ze waren niet te beroerd om af en toe een stevige tik uit te delen op je hoofd, schouders,knie of teen. Vandaag was het payback time. We wilden ze niet fysiek pijn doen, maar voetballend. Wout kon het helaas niet redden om aanwezig te zijn en Randy lag nog lekker te slapen.

Bertrik hanteerde de vlag en Dennis, Justin en Tom kropen dicht tegen elkaar op de reservebank om elkaar warm te houden in deze winterse temperatuur. Met een kop warme chocomel Gtst kijken was op dit moment ook geen straf geweest.
De wedstrijd begon en de slechte voorbereiding had zijn uitwerking op de eerste helft. Onnauwkeurig in de passing en slap in de duels. Svi kreeg kansjes, maar Thijs kreeg de grootste kans op de eerste treffer. Helaas was bij hem de alcohol ook nog niet uitgewerkt en schoot hij in het zijnet. De eerste goal kwam wel op naam van superman Robert S die op het juiste tijdstip op de juiste plek stond om een afvallende bal van dichtbij in de hoek te schieten.  Toch werd het nog 1-1 voor rust na een onnauwkeurig momentje. Met een gelijke stand rusten en we zaten niet helemaal lekker in de wedstrijd. Het was me opgevallen dat de scheidsrechter ook niet helemaal lekker in de wedstrijd zat en de nodige handsballen en overtredingen over het hoofd zag. Ach je kunt allemaal een mindere helft hebben. Frisse wissels en een plak cake van Bertrik die jarig was geweest in de rust. Hij had weer goed z’n best gedaan op zijn gebruikelijke vrijdag, kookdag.
We zouden ons niet laten intimideren door het harde, over de rand, voetbal van de tegenstander en gewoon blijven voetballen. Svi had in de rust blijkbaar besloten om er nog iets harder in te vliegen en als ware Taliban strijders werden er nog enkele aanslagen gepleegd. We bleven voetballen en Frank scoorde met een droge knal de 1-2. Hij speelde een zeer sterke tweede helft en was op weg man of the match te worden, totdat iemand anders besloot dat het zijn beurt was om in de schijnwerpers te staan… Na een snelle uitbraak kwam Dennis 1 op 1 met de keeper maar besloot, niet zelfzuchtig, de bal schuin naast hem achteruit te spelen. Jeroen tikte hem in en het was 1-3. Geen vlagsignaal van de grens maar uit het niets besloot de scheidsrechter de goal af te keuren. Een bizarre beslissing waar een aantal spelers zich niet bij konden neerleggen. Justin mocht na protest 10 minuten aan de kant plaatsnemen hierdoor. Daar waar het 1-3 had moeten zijn en de wedstrijd gespeeld zou zijn met nog een kwartier op de klok,stonden we nu met een man minder en kon svi steeds meer druk zetten. Op 1 grote kans na,  die Jeffrey goed redde, werd er door compact samenspel nog niet veel weggegeven. De belchinezen langs de zijkant werden zenuwachtig.  Het zou toch niet zo zijn dat die dekselse Vroomshopers hier toch winnen. Een lange bal richting onze zestien. De spits van Svi tussen Frank en Bertrik in. Er wordt niet gevallen, maar toch een fluitsignaal. Penalty tegen in de slotminuten van de wedstrijd. Langs de kant en in het veld wordt geroepen om van het veld te stappen want dit lijkt nergens op. De aanvoerder weigert en gelukkig is de rest ook zo verstandig te blijven. De speler van Svi schiet hem binnen en het is 2-2. Justin mag nog 1 minuut het veld in en dan is het voorbij. Een wedstrijd waar nog jaren over zal worden nagepraat.  Weet je nog, Svi uit met die scheidsrechter….
Maargoed het heeft niet alleen aan de scheidsrechter gelegen. Die schiet ze er namelijk niet in ( hij keurt ze alleen onterecht af en legt ze op de stip). De absolute wil om te winnen was er niet de gehele wedstrijd en onze tegenstander speelde ook een erg goede wedstrijd. Die gestrekte been slidings hebben ze niet nodig. Een tegenstander die ik hoger inschat als de plek waar ze nu staan en hopelijk weten ze van Deto nog punten af te snoepen.

Karel had trouwens geen minuut gespeeld vandaag maar ging toch mee douchen,  het inzepen onder de douche van de selectie gaf hem genoeg voldoening op deze wedstrijddag.

Op de terugweg klink er ineens gegil in de auto alsof kleine schoolmeisjes meester Thijs zien binnenlopen. Een punt uitgelopen op concurrent deto 8. Ozc 6 had voor sinterklaas gespeeld in vjenne en zichzelf drie punten cadeau gedaan en ons daarmee een goede dienst bewezen. 6 punten voorsprong en volgende week nog de uitwedstrijd naar Sc Lutten om 14.30 om de voorsprong uit te bouwen naar 9 punten.
Dus 14.30 voetballen in Lutten boys. 14.30.
Ik zal het van de week nog wel een paar keer herhalen.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl