De helden van het Zesde en hun overwinning op karakter

In de groepsapp werd er op de vraag of er nog getraind werd nauwelijks gereageerd.
Gaan we vanavond op de bank onder een dekentje met een warme kop chocomel Goede Tijden, Slechte tijden kijken of wordt er nog getraind?

13 man had al vroeg aangegeven er bij te willen zijn, om niet weer hetzelfde tafereel als vorige week te krijgen met de baaldag die niet opgenomen werd.
Natuurlijk kwamen er nog wat aan en afmeldingen gedurende de rest van de week, maar zaterdag bleken we er uiteindelijk nog steeds 13 over te houden plus supporter/supersub Karel.

Genoeg dus om te voetballen zonder versterking van andere elftallen.
Randy bleek niet door een malaria-mug te zijn gestoken, hij was weer fit, en werd weer in de selectie opgenomen.
Thijs was na een romantisch weekendje weg er ook weer en hopelijk had hij nog wat energie over voor de wedstrijd van vandaag.
Frank was vandaag wel afwezig.
Bertrik was geblesseerd aan zijn spareribs en niet inzetbaar.
Omdat hij toch niet mee kon spelen werd hij verplicht door de baas thuis om op meubeljacht mee te gaan.
Rinse en Wout hadden de griep te pakken, ter bevordering van het groepsproces kropen ze samen onder de wol.
De bezoekers uit Zwolle kwamen goed voorbereid naar Vroomshoop.
Ze hadden het 1 en ander gehoord, gelezen en natuurlijk het programma Danny Zoekt Problemen gezien. De verwachting was dat ze in het Sodom en Gomorra van Overijssel zouden arriveren.
Er werden geen halve maatregelen genomen, er werd besloten in bepantserde, kogelvrije SUV’S af te reizen naar de Bosrand.
Aangekomen in Vroomshoop bleek het allemaal nog wel mee te vallen.
Ze vertelden maar 1x beschoten te zijn geweest.

Karel was eerst langs huize Vagevuur gereden om de gebroeders Kevin, Dylan en Robbin weer wakker te maken na hun zware nacht vol alcoholische versnaperingen.
Doordat ze allemaal maar moeilijk uit hun stapelbed konden komen maakte Karel van de gelegenheid gebruik om eerst een heerlijk bakkie pleur te drinken met moeder Bea.
“Hij was weer heerlijk Bea”  riep Karel bij het verlaten van het huis nadat  de broers eindelijk klaar waren.

Bij het sportcomplex aangekomen gingen ze rechtstreeks naar de kleedkamer  waar de rest van de selectie hen al op zat te wachten.
De vorige thuiswedstrijd was de selectie verdeeld over in welke kleedkamer we plaats moesten gaan nemen en werd er in twee kleedkamers tegelijk omgekleed. Groepjesvorming.
Had dit meegespeeld in de slappe eerste helft toen?
We besloten alle factoren uit te sluiten en vandaag in 1 kleedkamer om te kleden.
Thijs zorgde voor een leuk muziekje op de achtergrond, de sfeer zat er goed in en er werd nog net geen polonaise gedaan.
Ineens viel er een doodse stilte. Leider Jos kwam de kleedkamer binnen.
Hij keek iedereen even apart aan. Waar we een enorme donderspeech net als voor de wedstrijd tegen Nieuwleusen verwachten,
bleef hij vandaag juist ijzig kalm.  “Jongens, gewoon jullie eigen spelletje spelen”.
Alleen bij Randy bleef hij stilstaan. “Voor jou heb ik vandaag maar 1 taak : zorg ervoor….
dat je niet in het ziekenhuis beland”.
De selectie barstte in lachen uit.
Ja onze leider houdt wel van een lolletje op zijn tijd.
Vandaag mochten we onze kunsten vertonen op veld 5.
Omdat Dennis vorige week maar 4x had gescoord mocht hij vandaag op de bank plaatsnemen naast Jeroen.
Robert D mocht ( na 2 wedstrijden de eerste helft wissel te zijn geweest) eindelijk weer eens beginnen in de basis. Het was het gevolg geweest van de tegengoal tegen dos 9 ( 1-7 winst),  waar hij mede debet aan geweest waar Jos hem met deze wisselbeurten voor had gestraft.
Hij kon een harde zijn als het nodig was,  die leider van ons.
De eerste helft konden we de bal maar moeilijk vasthouden voorin en kon het middenveld niet goed aansluiten.
Kansen werden er daardoor ook bijna niet gecreëerd.
Svi kreeg ook geen hele grote kansen ( maar waren wel gevaarlijker als ons)  en daardoor gingen we rusten met 0-0. Momentje om terug te halen: Bart werd door zo’n beetje door iedereen die aanwezig was ruim op tijd gecoached dat er een man in zijn rug aankwam, blijkbaar was zijn tegenstander sneller dan het geluid want hij verloor de bal alsnog.
Tijdens de theepauze heerste er een serene rust.
Iedereen nam even een momentje voor zichzelf.
Jos bracht wat wijzigingen in het elftal, we waren strijdklaar voor de tweede helft.
De tweede helft was aanzienlijk beter. Meer rust en een betere opbouw. Tot de zestien.
En daar stopte het.
Weer werden er niet zoveel kansen als anders gecreëerd.
Moet wel gezegd worden dat de verdediging van de tegenstander onze aanval aardig in de tang had. Na een moment van onoplettendheid aan onze zijde bij een vrije bal, kwam een aanvaller van Svi alleen voor onze keeper Jeffrey en scoorde met een bekeken boogbal.
De knop werd meteen omgezet en we bleven vooruit voetballen.
Natuurlijk was het weer Dennis die scoorde.
Ditmaal na een ”bekeken hoge bal tussendoor” van Kevin.
In het hoekje via de paal belande de bal in het net.  1-1.
De druk werd opgevoerd en via een scrimmage in het penalty gebied scoorde Jeroen op een echte spitsenmanier.
Hij schoot de bal tegendraads in vanuit de draai, nadat Thijs tegen hem had aangeschoten.
Er kwam nog een klein slotoffensief van Svi maar echt in de problemen kwamen we niet meer.

Scheidsrechter Harrie Zweers ( die de wedstrijd onder controle had en goed floot )  gaf het signaal dat de wedstrijd voorbij was.
Opluchting,  zonder sprankelend voetbal toch gewonnen. Een overwinning op karakter.
Hoewel het weer met de nodige moeite ging vandaag, hadden we 3 punten erbij en Randy had de wedstrijd overleefd.

We hadden vooraf al gerekend op een tegenstander die ons goed partij zou bieden, en dit kwam ook uit.
Hardenberg 85 4 zal de volgende horde zijn komende zaterdag op de Bosrand.
Waar ze het hele seizoen elke week een nederlaag incasseerden, lijkt nu de weg naar boven te zijn ingezet.
De laatste twee wedstrijden van hen werden omgezet in een overwinning, waarvan de meest recente in een 2-7 zege vandaag tegen Nieuwleusen sv 4.
Zwakke tegenstanders kennen we niet in de zesde klasse 25.