De Helden van het Zesde : kan het aftellen beginnen?

De mannen uit Lutten kwamen met paard en wagen naar Vroomshoop.

Ditmaal geen ludieke actie, zoals Marienberg 4 in petto tegen ons had, maar gewoon omdat ze niet anders konden.

Alle auto’s in het dorp waren al verzegd.

De drie auto’s in het dorp waren al in gebruik door de melkboer,  de lantaarnopsteker en de orgelman.

Hoe was het met de status van de Helden van het Zesde vandaag?

Het leek erop dat iedereen nuchter was en er klaar voor was om Lutten een lesje te leren.

Frank was nog niet hersteld van de aanslag bij Deto uit, Wout had een papadag, Bertrik zijn hamstring was nog niet genezen en Robert D had al vroeg in de week afgezegd omdat zijn kampioenskoorts was omgeslagen in een ontstoken teen en wondroos (op de wedstrijddag bleek dat hij verstek moest laten gaan wegens andere omstandigheden). Degene die er wel waren maar niet konden spelen namen hun plek in langs de lijn en keken aandachtig naar het spel als ware analisten zoals Jan Joost van Gangelen, Toine van Peperstraten en Arnold Bruggink. Randy wilde het vandaag wel weer eens proberen tussen de lijnen. Het was mooi dat ook hij weer aanwezig was , hoewel we wisten dat hij nooit meer de oude zou worden na de harde panna thuis tegen Hardenberg 85.

Dylan sloeg nog over en fungeerde vandaag als speaker en DJ om het toegestroomde publiek te vermaken. De ene na de andere kneiter van een hit kwam voorbij met als hoogtepunt het nummer van Hepie & Hepie met ”ik lig op mijn kussen stil te dromen”. De aanwezige en elke week verder aangroeiende, schare vrouwelijke groupies zwijmelden helemaal weg bij het zien van hun helden en hoopten dan hun droom waarheid zouden worden, 1 nacht met hun helden.

Rinse zette voor de wedstrijd nog snel even zijn handtekening op een linkerborst, Superman Stoel deed nog even zijn shirt uit waardoor twee dames flauw vielen en Karel spande zijn spierballen eens goed aan, maar dit had verder weinig effect.

Nadat onze speaker de opstelling over het veld liet schallen kon er aan de wedstrijd begonnen worden. Maar zou het wel goed gaan? Captain Robert D wint altijd de toss zodat we mentaal al met 1-0 voor staan, maar vandaag werd de toss verloren….

Het lenteweer van afgelopen week was verdwenen en donkere wolken pakten zich samen boven de Bosrand. De bal werd in beweging gebracht en de wedstrijd was los, veel valt er verder niet over te zeggen.

Slecht veld, slecht weer, slechte pot, maar met rust stonden we met 3-0 voor. Justin zorgde voor de 1-0 na een mooi schot in de verre hoek. Jeroen mocht uit een perfecte voorzet van Robert S de 2-0 binnen knikken en Thijs knalde de 3-0 tegen de touwen.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, een matig Zesde en een nog veel slechter ST: Lutten – EMMS 3.

Zonder veel moeite en inzet werd de tweede helft de score verder uitgebouwd naar 8-0. Jeroen knikte uit een hoekschop van Bart de 4-0 binnen, Karel maakte de 5-0 door de val van de keeper te ontfutselen en binnen te schuiven.

De 6-0 van Kevin was de mooiste van de middag , een mooi schot van afstand. Dennis en Matthias maakten de 7 en 8-0. Matthias maakte zijn eerste doelpunt in 14 jaar en ging helemaal uit zijn dak, waarschijnlijk loopt hij nog steeds ergens te juichen op veld 4.

Iedereen was er daarna wel klaar mee en toe aan een glas bier. Karel schoot van afstand de keeper bijna doormidden waardoor deze niet verder kon, en hierna besloot de scheids dat de martelgang lang genoeg had geduurd en floot af.

Leider Jos heeft volop oog voor jong talent en uit Jong Vroomshoopse Boys 6 mocht Rik Weits vandaag zijn eerste 20 minuten in het Zesde maken. Rik speelde een goede pot en dat belooft veel goeds voor de komende jaren van het Zesde.

Er wacht een drukke week voor de Helden van het Zesde. Woensdag wacht de uitwedstrijd tegen Dos’37 8 en zaterdag moet tegen nummer 4 HHC 14 aangetreden worden. Hopelijk stroomt de ziekenboeg de komende weken verder leeg en kan iedereen nog een paar mooie wedstrijden voetballen richting het kampioenschap

Tot slot : Een team wat gelijkenissen toont met het FC Twente in hun kampioensjaar ( excuses voor onze Heracles supporters, maarja die wonnen alleen wat toen de bal nog vierkant was ).

Een keeper met wereld-reddingen en af en toe een beroerde uittrap ( Jeffrey / Sander Boschker )

Een laatste man die niet goed kan voetballen maar goed voor de sfeer is en het spelletje goed ziet ( Robert D / Peter Wisgerhof )

Een opstomende back met wapperende haren ( Frank / Ronnie Stam )

Een voorstopper die zich vast in de tegenstander kan bijten ( Bertrik / Douglas )

Een back die gek op slidings is ( Tom, Matthias / Dwight Tiendalli )

Een drankbak met een goede trap in de benen ( Kevin / Theo Janssen )

Een middenvelder die de gaten dichtloopt ( Rinse, Robbin / Wout Brama )

Een mid-mid met een splijtende pass ( Justin / Kenneth Perez )

Een balvaste spits ( Jeroen, Wout / Blaise N’Kufo )

Een speler uit de buitencategorie die wedstrijden beslist ( Dennis / Bryan Ruiz )

Een hardwerkende buitenspeler met vedettegedrag ( Robert S / Miroslav Stoch )

Een supersub die op de juiste momenten werd ingebracht en de beslissende wedstrijden er stond ( Karel / Cheick Tiote )

De Beckham van Azie ( Thijs / Nashat Akram )

Flitsende buitenspeler ( Bart,  Randy/ Bernard Parker )

en natuurlijk onze brekebeen ( Dylan / Nicky Kuiper ).

Onze succescoach Jos Veldhuis houdt net als Steve Mcclaren wel van een borreltje, zet de poppetjes op de juiste plaats en laat het coachen de spelers zelf over.

Het team van FC Twente wist van hunzelf wat hun tekortkomingen waren, en speelden daarop in.

Verder werd er volop gestreden voor elkaar met als resultaat een kampioenschap.

Zover is het bij ons nog niet , maar gezien het spel en de resultaten mag dit niet meer misgaan.

Hans van Breukelen kan zich dus opmaken voor een tochtje naar Vroomshoop om daar de schaal uit te reiken.

En wees gerust, er zijn niet alleen maar problemen zoals Danny Ghosen jullie wil doen geloven.

 

Jeroen H & Robert D

 

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl