De Helden van het Zesde, wordt dit seizoen hun seizoen?

25-2-2017 Deto 8 – het Zesde

 

Het seizoen was eigenlijk al geslaagd door maar liefst 3x in 1 seizoen van Den Ham te winnen ( 2 x competitie en 1x beker ), ware het niet dat we volop streden voor het hoogst haalbare : het kampioenschap in de zaterdag reserve klasse 25 e.

De druk werd de maandag voor de wedstrijd al flink opgevoerd.

Een teamgenoot had zich al ingeschreven voor de kampioenskoorts-actie en dit al verspreid op diverse sites.

Dit zou natuurlijk niet onopgemerkt blijven bij onze tegenstander van vandaag.

Was dit arrogantie ten top? Of had hij dit doorgespeeld gekregen van onze El Cholo om zo de druk volledig te leggen bij onze concurrent Deto 8…

De oplettende lezer had in voorgaande verslagen al wel gelezen dat dit een tijd de nummer twee van de ranglijst was. Zouden ze niet de eeuwige nummer twee willen blijven, moesten ze vandaag van ons winnen om in te lopen de op achterstand van 6 punten.

Bij een achterstand van 9 punten zou het bijna onmogelijk zijn de Helden van het Zesde nog te achterhalen voor Deto 8, konden ze die druk aan om het vandaag waar te maken?

Aan de zijde van de blauwhemden werd de selectie ook op scherp gezet doordat de schermafbeelding van de groepsapp werd gewijzigd in de stand van 12 november 2016, de datum waarop DETO 8 voor een uur koploper was geweest en ze dit trots op social media hadden gezet met de mededeling of dit hun seizoen zou worden.?

Jos ‘’ El cholo ‘’ Veldhuis haalde echt alles uit de kast om deze wedstrijd winnend af te sluiten.

Bijna de gehele selectie was aanwezig en wilde deze kraker niet missen. Vandaag konden we de krachtmeting dus aangaan met onze eigen spelers.

Waar de vorige keer dat deze wedstrijd gespeeld zou moeten worden diverse spelers niet aanwezig konden zijn ( en er daarom een baaldag werd aangevraagd), waren het vandaag alleen onze keeper Jeffrey en Randy die afwezig waren.

Onze eigen Harold Wapenaar van de Boys ( Han ) wilde ons wel uit de brand helpen en nam plaats onder de lat waarvoor nog dank.

Randy had al wel laten weten niet in staat te zijn om te kunnen voetballen ivm een feest vrijdagavond en was er helemaal niet.

Dylan is op de weg terug van zijn blessure maar nog niet fit genoeg om deze wedstrijd te spelen. Tom was wel aanwezig maar had een lichte blessure aan zijn enkel en besloot rust te houden omdat er voldoende spelers waren. Natuurlijk was Karel ook aanwezig om zijn Helden te adoreren, hij nam vandaag plaats in de dugout en kwam alleen tijdens het omkleden en douchen de kleedkamer in. Vedette Robert S had de hele week niets van zich laten horen maar toen we in Vjenne aankwamen zagen we dat hij een appje had gestuurd met de mededeling dat hij onderweg was. Onze superman was geveld geweest door wat Kryptonite en niet in staat geweest iets eerder van zich te laten horen. Helaas voor hem had hierdoor El Cholo het spelerspasje niet meegenomen en was hij niet speelgerechtigd. Om hem toch tevreden te houden werd besloten dat hij de gehele wedstrijd mocht vlaggen. Bart liet ook nog verstek gaan ivm de complete selectie en moest alsnog werken. Kevin was ditmaal zelfs ruim op tijd ( wel zonder loempia’s ) en mocht laten zien dat de wedstrijd tegen DES een incident was geweest. Wel werd hij verplicht om voor de wedstrijd te blazen. Nadat de P van prima verscheen mocht ook hij zich omkleden om een P van prima wedstrijd te spelen.

Onze scouts hadden de wedstrijd HHC14-DETO 8 bezocht en de spits eruit gepikt als 1 van de gevaarlijkste spelers van Deto 8. Na de training van woensdag werd voorstopper Bertrik daarom opgesloten in de kleedkamer en vastgeketend aan een stoel. Een televisie voor hem met daarop een constant herhalende DVD met momenten van hoe Marco Materazzi, Vinnie Jones en John Terry hun tegenstander uitschakelden. Vlak voor we vertrokken naar Vriezenveen zaterdags lieten we hem weer los en hij was getergd om zijn tegenstander op te vreten.

Nadat er een week lang werd toegeleefd naar de wedstrijd zou je toch een spectaculair duel verwachten. Een duel tussen gladiatoren, op leven en dood. Helaas kan ik het niet mooier maken dan het is, een bloedeloze brilstand bij rust met maar weinig kansen aan beide kanten. Er werd vooral gevoetbald om geen goal tegen te krijgen.

De meegereisde supporters ( inclusief de gebroeders Nieuwlaar ) waren hier niet voor naar Vjenne gekomen… Wat scrimmages voor het doel van Deto en een paar ballen net voorlangs.

Van Deto zijde kwam het grootste gevaar met een volley/omhaal van Basten stijl die op de lat belande uit een onmogelijke hoek ( mocht deze erin gaan zou ik zelfs geapplaudiseerd hebben ).

In de rust werd er niet veel gezegd, aan de inzet lag het niet.

De tweede helft leek er meer op, we waren de bovenliggende partij en Deto kwam nauwelijks in de buurt van onze goalie. Na 10 minuten scoorde Kevin dan ook de verdiende 0-1 met een droog schot in de linkerhoek waarop de keeper kansloos was. We bleven lekker voetballen en er was ook niet veel aan de hand totdat door een onnauwkeurigheid achterin er een overtreding volgde in/uit de 16. De scheidsrechter besloot terecht/onterecht een penalty te geven.

De aanvoerder van Deto 8 nam plaats achter de bal.

Ineens vlogen er allemaal gedachten door zijn hoofd :

Mocht ik deze missen komen de Boys op de platte kar

Mischien komen ze zelfs wel live op tv?

Heb ik de vissen vanmorgen wel voer gedaan?

Zomaar wat gedachten die waarschijnlijk door zijn hoofd flitsten. Dat Karel zijn blote billen liet zien achter het doel hielp waarschijnlijk ook niet mee met de concentratie.

De aanloop…. een welgeplaatst schot… Han kiest een hoek, duikt naar de bal…en….Naast.

De voorsprong blijft intact en we gingen direct op jacht naar de 0-2.

In de 70e minuut was het dan ook zover, Wout scoorde via de onderkant van de lat met een schot over de keeper heen. De ontlading was groot en we wisten dat we dichtbij een nieuwe overwinning waren.

Zoals verwacht schoof Deto nu een man mee naar voren en werd er iets druk op onze goal gezet. Echte kansen werden er niet gecreerd door Deto, daarintegen werden er nog een aantal grote mogelijkheden door ons afgedwongen maar werd het niet goed uitgespeeld.

In de allerlaatste minuut werd er dan toch nog de 0-3 gescoord na een snelle counter met Dennis, Kevin en als afmaker Wout in de hoofdrol.

Een onverwacht faire wedstrijd met geen gemene overtredingen ( helaas raakte Frank nog wel geblesseerd, hopelijk is hij snel weer fit) en een sportieve tegenstander.

Met 9 punten voorsprong zie ik het zelf niet meer misgaan en stevenen we af op het kampioenschap. Niet dat we alle wedstrijden makkelijk zullen winnen, maar dat geldt ook voor Deto 8 ( die moeten het nog opnemen tegen o.a. Dos 9 ,Dos 8 en SVI9 ).

Stem dus massaal op de site www.kampioenskoorts.nl op ons om ons kampioensduel live te laten uitzenden op Foxsports.

Deze week zullen we proberen om het aantal stemmen te verhogen en laten we oa flyers drukken, sponsoren zijn natuurlijk welkom!

Volgende week de bekerkraker tegen Marienberg 4 op de Bosrand om 14.30.

We zullen er natuurlijk alles aan doen om ook deze wedstrijd in winst om te zetten.

Robert D

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl