Den Ham 7 – Vrh Boys 5 1-2 (23 november 2019)

Zaterdag opnieuw een derby en een kans om de pijnlijke thuisnederlaag tegen het zesde van Den Ham goed te maken. Dat moesten we dit keer doen met 13 man. Een waslijst met blessures en citytrips…Gelukkig was er ook weer een tweetal spelers terug. Na een tijdje afwezigheid was de druk bij Gerjan van de schouders en kon hij weer de spits in. Na een jaar lang sushi eten in het land van de rijzende buik is Rick weer terug bij de voetbal en kon deze week bij ons spelen.  We begonnen met de volgende elf: 1. Jeffrey  2. Frank N. 3. Matthijn  4. Maarten  5. Rick  6. Justin  7. Freddy  8. Frank B.  9. Gerjan  10. Wouter  11. Gert. Jeroen en Thijs begonnen op de bank.

Den Ham koos voor een afwachtende houding en gokte op een counter met twee rappe jongens voorin. Ondanks ons schrijnend gebrek aan snelheid achterin, kwamen we niet echt in de problemen. In balbezit hadden we de creativiteit in Vroomshoop gelaten, zodat wij ook nagenoeg niks creëerden in de eerste helft. Er was een kans voor Wouter, die na een mooie actie knap inschoot met links. Deze inzet werd gepakt door de ervaren doelman. Gert had nog een kans, maar de aanname was niet goed. Dezelfde Gert probeerde wel de medespelers wakker te maken door het middelpunt te zijn van een opstootje zoals dat hoort in een derby. Helaas had dat weinig effect. Het modderde voort en de teleurstelling was hoorbaar; het vijfde gedroeg zich als een stel brulapen. Toch kwamen we vlak voor rust op voorsprong. Een corner van Matthijn werd binnen gekopt door Maarten. Matthijn wilde in zijn thuisdorp sowieso graag winnen en liet dat zien door na een lange sprint de laatste man van Den Ham op de achterlijn omver te kegelen. Gelukkig hield de leidsman (familie??) de kaarten op zak. Het was 0-1 bij rust.

Na rust kwamen Jeroen en Thijs voor Justin en Gert. In de tweede helft kwam er meer druk van Den Ham en moesten we achteruit. Gelukkig stond Jeffrey zijn mannetje en ging er geen bal in. Na ongeveer 10 minuten in de tweede helft ging de altijd dreigende Freddy vol gas. Hij kreeg de bal in de diepte van Wouter en omspeelde de keeper. Zijn inzet met links werd van de lijn gehaald door een verdediger van Den Ham. Hierna kwamen we redelijk snel op 0-2. De nog steeds hakkelende Thijs zette een verdediger van den Ham een hak en ging over de knie. De prima fluitende scheidsrechter wees naar de stip. Dit was een klusje voor Gerjan, die hier geen last had van zijn zichtbare gebrek aan ritme.  Vlak voor tijd maakte onze Hammenaar Ponke het nog even spannend. Hij gunde de rappe aanvaller eerst de bal om hem daarna in de zestien meter ongenadig neer te maaien. De scheidsrechter wees ook hier naar de stip. Deze bal werd koel afgemaakt. Daarna kwamen we ook nog even met 10 man te staan nadat Frank B. iets te fel was op het middenveld. Ook Rick moest afhaken na een krampaanval en zodoende kon Justin nog even spelen. Toch ontstonden er eigenlijk geen kansen meer en konden we weer 3 punten bijschrijven en kunnen we weer zonder schaamte door Den Ham rijden. Volgende week spelen we thuis om half 3 tegen de koploper SVV die dit weekend voor het eerst verloren. Dus daar is een deukje in het zelfvertrouwen, terwijl wij juist weer de weg omhoog hebben gevonden. We kunnen volgende week dus goede zaken doen in de titelrace!

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl