Dos' 37 9 – het Zesde

Allereerst een kleine terugblik : vorige week moest er worden aangetreden tegen HHC 13 voor de beker ( ik zie tijdens het schrijven dat er inmiddels Jeroen alsnog het toetsenbord ter hand heeft genomen en een uitgebreid verslag heeft geschreven. Goed bezig! )

Omdat ik zelf geblesseerd was en deze wedstrijd niet mee zou spelen, werd er een verplichte papa-dag opgenomen.

Tijdens de rust kon niemand vertellen wat de tussenstand was, waardoor het toch begon te kriebelen. Mijn dochter gaf aan de helden van het Zesde liever te zien spelen dan naar K3 te kijken op televisie, dus alsnog op naar Hardenberg.

HHC bleek geen lastig obstakel te zijn want ik zag dat het Zesde geen enkel probleem had tegen dit team en het stond op dat moment 0-2.

In de resterende tijd heb ik nog een aantal fraaie aanvallen en combinaties gezien.

Door het halen van een snoepzakje werd de rake vrije trap van Dennis helaas door mij gemist.

Weer een overwinning en een ronde verder dus. De volgende tegenstander is inmiddels ook bekend en zal zijn DES 7. Voor een uitgebreider verslag over deze wedstrijd moet er verder naar beneden worden gescrolld.

De Helden van het Zesde en het avontuur in het wespennest.
Stilte voor de storm. Geen geouwehoer, zinloze berichtjes of blote vrouwen.

Zelfs Jeffrey werd niet de gek aangestoken.

Het was stil in de groeps-app van het Zesde deze week.

Vol spanning werd toegeleefd naar de wedstrijd die moest worden gespeeld tegen de zwart-gelen in Vriezenveen. Dos 9 was immers de nummer twee op de ranglijst en zou een zware dobber worden gezien de recente uitslagen in de competitie.

Op de Bosrand aangekomen zag je gespannen koppies bij de binnendruppelende spelers.

Iedereen was klaar voor de strijd. Iedereen, behalve Randy.

Die moest namelijk nog wachten op zijn Boys sokken en broekje die nog in de wasdroger zaten.

Hierdoor moest de hele selectie nog wachten op het vertrek totdat Randy er was.

Rinse bleek vlak voor de wedstrijd zijn tenue ook nog te zijn vergeten, en Karel was zo coulant om het zijne af te staan.

Rinse kreeg een broekje en sokken vol zelfvertrouwen volgens Karel.

Helaas moest Kevin op het laatste moment nog werken, was Bart zijn pasje door de KNVB nog steeds niet opgestuurd, Matthias geblesseerd en werd Robert S ( wel aanwezig om te vlaggen, grote klasse! )nog geveld door de griep.

De KNVB had de transfer van Tom eindelijk wel afgerond, dus mocht hij eindelijk weer op het veld staan ( om vandaag een wereldpartij te spelen ).

Met 14 spelers werd er afgereisd naar Vjenne.

Volgens planning waren we precies op tijd voor een uitgebreid strijdplan van onze leider ”El Cholo” Veldhuis. Elke linie werd even apart genomen en verteld wat er van hen verwacht werd de eerste helft.

Keeper , jij houdt de ballen eruit en neemt elke doeltrap uitermate beroerd.

Verdediging, jullie zorgen dat er weinig kansen worden weggeven maar ook dat er weinig ballen goed bij onze aanval en middenveld aankomen.

Middenveld , jullie zorgen dat jullie fel beginnen maar de grip op de tegenstander langzamerhand de eerste helft verliezen.

Aanval : Jullie zorgen dat er weinig kansen gecreerd worden en ogen laks maar laten Wout toch 1x scoren.

Randy werd nog toegesproken dat hij in de 35e minuut K.O moest gaan en net moest doen alsof zijn neus bloedde alsof hij een elleboogstoot had gekregen.

Het bleek weer eens de zoveelste meesterzet te zijn van ons genie langs de lijn. Er werd precies gedaan wat was uitgedacht. Met 0-1 ( Wout )gingen we rusten  en Randy ging naar het ziekenhuis om toch te kijken of zijn neus was gebroken ( achteraf gelukkig niet).

Er werd  door de tegenstander geconcludeerd dat we helemaal niet zo goed waren, en dat ze niet snapten dat we bovenaan stonden. Jos zijn masterplan was geslaagd, er was zand in de ogen gestrooid van de jonge ploeg.

De leider voerde een aantal wissels door in de rust en de tweede helft mochten we vrijuit voetballen. De ene na de andere aanval volgde. Goede kansen werden gemist, de lat werd geraakt, maar uiteindelijk wist Jeroen toch de 0-2 binnen te vegen.

Onze keeper verraste de tegenstander door wel fatsoenlijk uit te kunnen trappen.

Het middenveld met Rinse, Robbin en Justin heerste en de verdediging stond niet alleen prima, maar ook in balbezit volgde een goede voortzetting.

Frank viel prima in op de back en stoomde weer regelmatig op en Bertrik had de spits weer eens in zijn fietstas.

De 1-2 die volgde was ( zoals de meeste goals de we tegen krijgen dit seizoen ) een beetje ongelukkig. Een vrije trap werd met de onderkant van de schoen slecht weggewerkt door mij en viel voor de voeten van een speler van Dos. Die wist de bal weer net tussen de benen van Jeffrey werken. Helaas voor Dos werd de motivatie om een goed resultaat neer te zetten alleen maar groter en scoorde de tovenaar van de Balkan ( Dennis )maar liefst 5x in 1 helft, met naast zich een uitstekend spelende Jeroen en Thijs ( en natuurlijk Wout die ook weer inviel de tweede helft).

Op een gegeven moment werd de sfeer langs de lijn nog een beetje grimmig en werd onze harde kern en leider uitgemaakt voor ”bakvolk”.

Deze opmerking kon ik niet helemaal plaatsen. In Heel Holland Bakt zie ik toch meestal personen uit een heel andere sociale klasse.

Hopelijk heeft het volop aanwezige publiek in Vriezenveen verder wel genoten ( ik neem toch aan dat die er waren om ons eindelijk eens live aan het werk te zien).

Wederom een uitstekende wedstrijd ( nouja tweede helft) met weinig kansen die werden weggeven, genoeg duels die gewonnen werden en geniale steekballen/goals tegen een jonge technische tegenstander die het fysieke ook niet schuwde. Volgende week kon het wel eens een hele zware wedstrijd worden thuis tegen nummer vier DOS 8.

Niet eens gezien de tegenstander ( geen onderschatting) , maar vooral vanwege het tijdstip : 12:45.

Psychologisch staan we dus eigenlijk al met 0-1 achter want het zal voor een aantal spelers een hels karwei worden om het bed te verlaten en op tijd te zijn.

Wederom is dan ook de  fotoshoot gepland voor de teamfoto, nog even geduld en de posters kunnen boven het bed worden gehangen!

PS Dos 9 nomineren wij niet voor een blauwe kaart op voetbal.nl, aangezien hun gevaarlijkste aanval in de eerste helft ontstond door het niet uitspelen van de bal nadat een speler van ons geblesseerd op de grond lag…