Op de Bosrand begon Vroomshoopse Boys wat weifelend aan het oefenduel tegen eerste klasser zondag TVC’28 uit Tubbergen. De grootste kansen waren in de beginfase voor de soepel combinerende bezoekers, die het vizier echter niet goed hadden afgesteld. Na een kwartier nam de thuisploeg het initiatief over en er kwamen doelrijpe kansen voor Ramon de Jong, Ton Kunst, Lars Scholten en Jos Hutten. Vroomshoopse Boys bleef aandringen en dat werd beloond in de 37ste minuut. Ramon de Jong vond Ernst-Jan Heideman, die Jos Hutten vanaf rechts perfect bediende. De spits zorgde met een knappe kopbal in de bovenhoek voor 1-0. De opkomende rechter verdediger Jordy Brinkman stond in de 40ste minuut aan de basis van de 2-0 met daarbij een goede afronding van Ton Kunst. Op slag van rust was het weer Ton Kunst die profiteerde van een verdedigingsfout in de defensie van de gasten. In het eerste kwartier van de tweede helft ontbrak het met name aan een zuivere eindpass bij de thuisploeg. Daarna was er weer sprake van verzorgd pressievoetbal bij de Boys met meer zuiverheid in de passing en dat ging gepaard met de nodige kansen. Jos Hutten bekroonde dat met nog eens twee treffers te laten aantekenen.

Deze eclatante en dik verdiende oefenwinst van 5-0 geeft het nodige vertrouwen voor het cruciale competitieduel van aanstaande zaterdag thuis op de Bosrand tegen FC Zutphen. Uit in Zutphen werd met 0-1 gewonnen en deze tegenstander staat door de 4-2 uitnederlaag in de inhaalwedstrijd bij SVZW nog drie punten boven de Boys. Een driepunter zou geweldig helpen in de strijd om rechtstreekse handhaving in de eerste klasse D. voor de huidige nummer 10 op de ranglijst.  Tegen TVC’28 werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: Tim Sickman; achter: Jordy Brinkman (46: Ruben Mulder), Lars Scholten, Andjin van Veen (46: Rutger Schrijver) en Robert Veld; midden: Harold Kivits, Jelle Drees en Ton Kunst (46: Leon Dogger); voor: Ernst-Jan Heideman (46: Melvin Hulsegge), Jos Hutten en Ramon de Jong.

Vroomshoopse Boys JO19-1 hield de titelkansen in de eerste klasse in leven door thuis met 2-1 te winnen van Enter JO19 1. Vroomshoopse Boys 3 verraste thuis koploper SDC’12 2 uit Denekamp door met 3-1 te winnen en heeft zichzelf nu weer wat lucht verschaft in het gevecht tegen degradatie.