Vrijdag (23 augustus) 17:00 uur: De eerste o11 pupillen melden zich vol enthousiasme, maar toch ook enigszins wat gespannen op Sportpark / Camping de Bosrand. Met een slaapzak en kussen onder de arm melden ze zich bij de inschrijftafel. Na het inschrijven keren de ouders weer huiswaarts en begint het echte feest pas echt.

En wat doe je als je op kamp bent? Juist, veel snoepen! De jongens werden ingelicht over het feit dat om 18.00 uur de patat met frikandellen werden gepresenteerd, maar toch vlogen de eerste zakken chips tussen 17.00 uur en 18.00 uur door de kleedkamer. Laten we het er maar op houden dat de jongens wat energie naar binnen brachten. Deze energie zullen ze ook nodig zijn, zo zou later blijken..

Nadat er blijkbaar toch nog wat ruimte was voor de patat en frikandellen werd er na het eten begonnen aan de eerste activiteit. Het voetbaltoernooi! Onder het toeziend oog van de ondergaande zon schitterden er 38 pupillen op het veld. Het enthousiasme was groot en vele doelpunten werden er gemaakt. Na 1,5 uur als een speer over het veld te hebben gerend was het tijd om even bij te komen in de kleedkamer. Iets wat je altijd doet na een wedstrijd, maar deze keer was het anders. De kleedkamers waren namelijk omgetoverd tot slaapzalen. Nu kon je dus pas echt bijkomen in een kleedkamer.

Een bekend onderdeel van het voetbalkamp is iedere editie weer het dieren geluiden spel. Ook dit jaar werd deze weer georganiseerd. Het mooie bos van Vroomshoop bleek midden in de nacht vol te zitten met dieren. Op zoek dus naar de dieren! En: Je mag pas het bos verlaten als je alle dieren hebt gevonden. Vele spelers begonnen met praatjes aan dit avontuur, maar hoe verder we het donkere bos in kwamen, hoe verder sommige spelers achteraan in de groep liepen. Gelukkig wist iedereen het bos te verlaten en werd het raadsel opgelost.

Raadspel opgelost, dus tijd om te slapen. Zou je denken. Daar dachten de meesten wat anders en dat hoort ook bij een kamp. Samen met je voetbalvrienden feest maken in de slaapzaal. Wat er ook bij hoort: Geen tijd om uit te slapen. Direct weer door gaan! Om 08.00 uur werd er dan ook weer ontbeten. Sommigen iets wat duf, maar iedereen zat er wel.

Op de zaterdagochtend vond er een leuke voetbalquiz plaats in de kantine en werd de voetbalkennis getest. Smiddags werd er een grote buikglijbaan gecreëerd op het warme kunstgras en kon iedereen proberen zo ver mogelijk te glijden. Uiteraard met gebruik van heel veel zeep en water wat weer leidde tot ontzettend veel plezier! Na deze waterpret was het tijd om jezelf snel op te drogen want onze Harry had de BBQ aan staan! Het was tijd om samen met elkaar te BBQen. Onder geweldige omstandigheden werd er genoten van een lekker stukje vlees.

Na dit genieten begonnen de voorbereidingen op de bonte avond.  Speciale kleding werd aangetrokken en de kantine werd omgebouwd tot discotheek. Ik denk dat menig discotheek uit de regio binnenkort langs komt en vragen stelt om ideeën op te doen. Hoe krijg je een discotheek vol? Zorg voor spetterende optredens! De kantine van de Vroomshoopseboys was nagenoeg vol, heel gaaf! Ouders bedankt voor jullie komst. Onder het toeziend oog van een kritische jury bestaande uit Haagse Sjonnie en jury KIP konden de ouders genieten van 8 ongekende optredens.

Na de bonte avond keerden de ouders weer huiswaarts en bleek dat de meeste energie bij iedereen wel op was. De meesten lagen redelijk snel in bed en genoten van hun nachtrust. De laatste nacht op camping de Bosrand.

Op zondag werd er met elkaar afgesloten en haalden de ouders om 11.00 uur hun kinderen weer op. Wederom stonden de spelers met hun slaapzak en kussen onder de arm. Deze keer niet vol energie en erg veel zin, maar erg moe en heel voldaan.

Voetbalkamp 2019 is super verlopen! Iedereen bedankt en succes dit seizoen!

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl