Glazen kantine light-actie scoort bij Vroomshoopse Boys

DJ Bastiaan Dubbink zweepte op vrijdagavond 29 december tegen middernacht de vele aanwezigen bij de finale van de glazen kantine light-actie nog een keer op met een stampende beat. In de kantine van Vroomshoopse Boys werd op dat moment de laatste spontane financiële actie met verzoeknummers gehouden. Penningmeester Hans van Brussel wachtte dat resultaat nog even af. Toe dat bekend was kon hij met een viltstift het bedrag van drie dagen actie voeren voor het nieuwe clubhuis invullen. Te midden van zijn medeorganisatoren op het geïmproviseerde podium werd het resultaat vervolgens bekend gemaakt.

De actieve driedaagse met vele activiteiten bracht een bedrag van € 19.100,00 op voor het nieuwe onderkomen van de Boys op de Bosrand. Een groot gejuich barstte direct los. Bastiaan Dubbink knalde er direct ‘We are the champions’ in, dat massaal werd meegezongen. De vele activiteiten, variërend van een veiling, een spannende escape room in de kantine, een Fifa-toernooi, een bier- en wijnproeverij en ga zo maar door brachten een prachtig bedrag in het laatje. De finale op vrijdagavond gaf het beeld van een bomvolle kantine met maar liefst 150 deelnemers aan gezellige en onderhoudende pub quiz, waarbij de hersenen hoorbaar kraakten.

De lichtere versie van de glazen kantine van december 2022, dat toen vier dagen en nachten in beslag nam, heeft ook in 2023 prima gescoord. Dat dankzij de inzet van vele Boys-vrijwilligers, waartoe ook zeker het onvermoeibare kantinepersoneel gerekend kan worden. Al vanaf de zomerstop van 2023 is de organisatie voor deze actie door gedreven ‘Boysluu’ opgezet en dat heeft zijn vruchten opgeleverd.

Met dit bedrag van € 19.100,00 is het kwik in de geldthermometer van eigen acties tot bijna € 130.000,00 gestegen. Enkele jaren geleden had voorzitter Edward Olthof namens het bestuur met de leden van Vroomshoopse Boys afgesproken dat het streefbedrag uit acties tenminste € 150.000,00 moest zijn. Die uitdaging is opgepakt. De Boys laat metterdaad zien een vereniging van echte doeners te zijn.

Er lopen nog meerdere financiële acties, zoals de aanschaf van tribunestoeltjes op naam, het kopen van bakstenen van het clubhuis en de kentekenactie. Ook worden er nog activiteiten in 2024 voorzien, zoals een grote sponsorloop voor de jeugd en het derde achtereenvolgende toernooi voor bedrijven en andere recreatieteams. Er wordt alles aan gedaan om ook deze acties succesvol af te ronden, zodat tenminste het beoogde streefbedrag voor het nieuwe clubhuis dit jaar wordt gehaald.

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl