Het Zesde-OZC 6

Na een week verplichte rust ( Sc Lutten had een baaldag aangevraagd,waarover later in het verslag meer… ) mochten we vandaag weer aan het gras ruiken. Aangezien het bestuur ons op kunstgrasveld 5 had gepland, mocht er niet te diep geïnhaleerd worden tijdens het ruiken.

De koppositie hadden we inmiddels verloren aan Dos 9 , die het vandaag opnam in een onvervalste Vjenne-derby tegen de nummer drie Deto 8.

Bij winst op tegenstander OZC 6 konden we dus uitstekende zaken doen.

Vandaag waren er ook weer de nodige afwezigen.

Justin besloot in plaats van goals bij ons te scoren, maar eens punten te scoren bij zijn vriendin (weekendje weg).

Thijs hielp het 3e de eerste helft uit de brand door daar een helft mee te spelen, Bart had nog steeds

geen geschikte foto (na talloze selfies) gevonden voor zijn spelerspas en was daarom niet speelgerechtigd, keeper Jeffrey raakte geblesseerd na een ruzie met de bal op de training en Frank was gewoon afwezig.

Wel waren aanwezig voor het eerst dit seizoen : Randy en Wout. Paul was gelukkig bereid om bij ons te keepen vandaag, waarvoor nog dank.

Randy was eindelijk uit de jungle gekropen en had last van de uitgebreide douane check waardoor hij nog een beetje moeilijk liep. Hij mocht daarom de eerste helft vlaggen om ritme op te doen voor de tweede helft. Jeroen mocht een plekje nemen op de bank naast onze altijd aanwezige harde kern, Karel en Dylan. Vandaag was iedereen lekker vroeg op de Bosrand omdat er een teamfoto genomen zou worden. Frank baalde ervan dat hij hier niet bij kon zijn, en dus niet op de foto zou verschijnen. Daarom was er voor hem een prive-fotoshoot geregeld bij de Linda, om zo toch onze vrouwelijke fans tevreden te houden .  Helaas voor hen , de teamfoto werd vandaag om onduidelijke redenen niet genomen. Daarom kan Frank gewoon bij ons op de foto de volgende keer en gaat zijn fotoshoot niet door.

Al vroeg op het veld  begonnen we aan de warming up. 1 voor 1 werden de spelers persoonlijk toegesproken door onze leider Jos ”El Cholo’ Veldhuis. Vol passie werd ons ingeprent dat we onoverwinnelijk waren en dat we het vandaag moesten laten zien voor alle 6 aanwezige supporters.   Dat we de toss wonnen kon dan ook geen toeval meer zijn.

Vol met goede moed begonnen we aan de wedstrijd.

Het eerste gedeelte van de wedstrijd waren we de bovenliggende partij en speelden we goed. Na een perfecte voorzet van Robert S scoorde Wout ( return of the Legend) zijn eerste goal in het shirt van het Zesde. Heel lang konden we niet van de voorsprong genieten aangezien OZC na een kleine miscommunicatie tussen keeper en verdediging , op 1-1 kwam. Hierna kwam OZC ook beter in het spel met goed verzorgd voetbal en een regelmatig opkomende back. Speldenprikjes werden uitgedeeld door OZC en zelf waren we ook nog gevaarlijk na meerdere schoten vanaf de 16 van Wout en Dennis die de keeper van OZC goed parreerde.

Na een minuutje of 35 hield mijn achillesdrees het niet meer en moest ik zelf geblesseerd het veld verlaten. Jeroen kwam in het veld en dit bleek weer eens een geniale meesterzet te zijn van El Cholo . Jeroen knikte namelijk de bal in uit een corner van Dennis. Toch konden we niet met een voorsprong de rust in, aangezien er nog een slaapmomentje was waardoor een terechte penalty werd gegeven ( en benut ). Met 2-2 gingen we aan de thee. De harde kern was ontevreden en sprak schande over de goals van de tegenpartij. ”T lek hier wel de weggeefhoek” werd de selectie toegeroepen. Tom werd met een kleine bierdrinkblessure ( last van de heup na een val..) gewisseld en ook was het Dennis zijn beurt om op de bank plaats te nemen. Naast Randy mocht ook Thijs invallen . De tweede helft hadden we het beter onder controle en verdedigend werd er ook bijna niets meer weggegeven ( of dit kwam door het ontbreken van de schrijver laat ik in het midden) . De 3-2 die zou volgen door een goal van wederom Wout was daarom ook verdiend. Robert S had het op zijn heupen, en na een mooie steekpass van Wout werd hij alleen voor de keeper gezet . Toeschouwers en medespelers konden de subtiele lichaamsbeweging waarmee de keeper op het verkeerde been werd gezet bijna niet geloven, de 4-2 was een feit. Dat er niet gevlagd werd door de grensrechter ( het was dan ook duidelijk geen buitenspel ) mag ook nog vermeld worden, aangezien het bij de meeste tegenstanders een sport lijkt te zijn om zo vaak mogelijk te vlaggen.

Het harde werken van Thijs werd ook nog beloond met een 5-2 na een fraaie aanval met Wout en Kevin in de hoofdrol. Als slagroom op de taart scoorde Wout ook nog de 6-2, en daarmee dus gelijk een hattrick in zijn eerste wedstrijd voor het Zesde. Kort daarna floot de wederom uitstekende leidende scheidsrechter ( geen commentaar van onze tegenstander en ons elftal gehoord tijdens de gehele wedstrijd! ) af en konden we 3 punten bijschrijven. Het vastleggen van Wout blijkt dus een schot in de roos te zijn geweest van de scouting en hopelijk volgen er nog vele goals. Hoe kan het dat een spits in zijn eerste wedstrijd direct zo effectief is? Het antwoord volgde na de wedstrijd toen Jos het ons kwam uitleggen. Hij bleek de vrije dag van de afgelaste wedstrijd tegen Lutten, te hebben gebruikt om Wout mentaal en fysiek klaar te stomen voor deze wedstrijd. Samen werden er die dag alle Rocky films bekeken en en werden er  door Wout in de afgelopen week vele sprintjes getrokken de trap op. Topfit verscheen de aankoop dan ook aan de aftrap, en zie daar het resultaat vandaag. SC Lutten bedankt! Complimenten wederom voor het harde werken van het hele team.  Een heel verschil met de vorige wedstrijd, dit terwijl OZC ook een goed voetballend ( en sportief ) team had. Na de vorige verslagen wil ik onze vaste keeper Jeffrey, die ondanks zijn blessure aanwezig was als toeschouwer, ook nog eens positief uitlichten tijdens de wedstrijd van vandaag, Jeffrey bedankt voor het brengen van de thee naar de tegenstander in de rust. Nu de kop van het seizoen er vanaf is, blijken we een mooi,gezellig ( en veel knappe kerels) team bij elkaar te hebben waar ook nog voetbal inzit. Als we zo blijven werken voor elkaar kon het wel eens een mooi seizoen gaan worden. De Vjenne derby bleek in een gelijkspel zijn te geëindigd, waardoor wij de koppositie heroverd hebben.

Volgende week een bekerwedstrijd tegen HHC 13 in Hardenberg ,en dan op na de volgende competitiewedstrijd tegen directe concurrent nummer twee Dos 9 die er alles aan zal doen om van ons te winnen.