Voorzitter Edward Olthof maakte tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend dat Jan-Peter Jonkman ingaande het seizoen 2019-2020 de nieuwe hoofdtrainer van Vroomshoopse Boys wordt.

De 50-jarige inwoner uit Meppel begon al op 24-jarige leeftijd z’n trainerscarrière als jeugdtrainer bij Mvv Alcides in Meppel, waar hij de B- en A-junioren (derde divisie-niveau) in totaal zeven  seizoenen onder z’n hoede had. Daarna vroeg dezelfde vereniging hem vanaf oktober 1999 als hoofdtrainer aan de slag te gaan. In drie seizoenen werd er twee keer met Alcides gepromoveerd.

Daarna volgden vanaf het seizoen 2004-2005 drie seizoenen vv Den Ham en drie seizoenen sv Nieuwleusen. Vervolgens werd de overstap gemaakt naar SCD’83, waar Jan-Peter Jonkman vijf seizoenen als hoofdtrainer werkte. Daarna kwam sv Gramsbergen in beeld, waarmee Jan-Peter Jonkman na een kampioenschap en de daarmee verbonden promotie nu voor het vierde seizoen werkzaam is. In de tweede klasse werd een periodetitel behaald en werd nipt promotie naar de eerste klasse gemist. Momenteel staat sv Gramsbergen achter koploper Pelikaan S. uit Klazienaveen op de tweede plaats in de tweede klasse J. Noord.

Jan-Peter Jonkman maakte tijdens z’n trainersloopbaan met z’n teams naast twee kampioenschappen twee degradaties mee in z’n inmiddels 18-jarige loopbaan als hoofdtrainer. Daarnaast werden in die periode 5 promoties en 10 periodekampioenschappen bij verschillende clubs behaald.

De technische commissie en het bestuur van Vroomshoopse Boys zijn content deze ervaren en bevlogen oefenmeester voor tenminste de komende twee seizoenen te hebben binnen gehaald als opvolger van de aan het eind van dit seizoen vetrekkende hoofdtrainer Karlo Meppelink.

Jan-Peter Jonkman is getrouwd en het echtpaar heeft een bijna zevenjarig zoon. In het dagelijks leven is Jan-Peter Jonkman directeur van Unica Security B.V. in Hoevelaken, een bedrijf met 75 werknemers, die deel uitmaakt van de Unica Groep met 2300 werknemers.

Zowel Vroomshoopse Boys als de aanstaande nieuwe hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman zien uit naar een vruchtbare en succesvolle samenwerking ingaande het seizoen 2019-2020.

 

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl