Nadat we dit seizoen voor de beker al nipt verloren hadden van PH Almelo was dit vandaag de tegenstander voor de competitie. Spits Bjorn was helaas ziek dus Jos & Andjin moesten voorin wat puzzelen.

Het eerste kwartier van de wedstrijd ging gelijk op. Beide ploegen waren zoals verwacht aan elkaar gewaagd en het leek weer een spannende pot te worden vandaag. Toch was het PH die op voorsprong kwam. 1 van de Almelose spitsen was attent op een bal die over onze verdediging viel. Tristan werd kansloos gelaten zodat we op een 1 – 0 achterstand kwamen. Na deze treffer leek er wat te knakken in onze ploeg. PH bepaalde het tempo en alle duels werden gewonnen door onze Almelose tegenstander. We werden achteruit gedrukt en kwamen eigenlijk niet meer op de helft van de Almeloers. Emmy wist met haar kenmerkende sliding nog de linkerspits van Almelo van het scoren te houden maar even later was het wel raak. De rechterspits van PH kon de bal aannemen in onze zestien, een hoek uitzoeken en kreeg alle tijd om de bal in de verre hoek te plaatsen. 2 – 0. De 3 – 0 viel na een schot op de lat die terugkwam in het veld waarna een PH aanvaller alle tijd kreeg om de bal te controleren en binnen te schieten.  Op een kans van de doorgebroken Vinz na die de bal niet helemaal goed raakte was er van onze kant weinig te beleven waardoor we blij waren dat de scheidsrechter voor de rust floot.

Het begin van de tweede helft zag er al heel anders uit. Klaarblijkelijk waren de jongens goed wakker geschud in de rust want de duels werden nu wel vol overgave aangegaan en er werden kansen voor ons genoteerd. Sem en Bram waren kansrijk maar wisten het net nog niet te vinden. Daarna waren er meer kansen voor ons maar nu was het telkens de PH doelman die in de weg stond. Ondertussen werd Laatste man Tigo werd ook naar voren geschoven waardoor de druk nog meer toenam op het Almelose doel. Toch kregen we de bal er helaas niet in. Tigo probeerde het in de korte hoek, Sam met een afstandsschot, Pim met een schot op de lat en wat vrije trappen vanaf de zestien. Toen de keeper van PH ook het schot van de vrij gespeelde Sem pakte zakte de moed toch wat in de schoenen. PH kwam in de tweede helft niet verder dan een schot op de lat en Tristan moest nog een keer reddend optreden. Ondanks de kansen in de tweede helft bleven we op de nul staan waardoor er een 3 – 0 eindstand op het bord stond na twee keer een half uur voetballen.