In de vierde wedstrijd van de competitie trad Vroomshoopse Boys JO13-1 aan uit bij Hulzense Boys Jo13-1. Hulzense Boys wat nog ongeslagen was, maar wel enkele verliespunten hadden geleden, stonden op een vierde plaats. Ze hadden tot noch toe alleen nog maar moeilijke tegenstanders gehad en daarom stonden ze zeker op een knappe vierde plaats. Voor hun waren wij de laatste in een serie van 5 toppers. Ze waren thuis nog zonder puntverlies ze wonnen met 3-2 van Lemelerveld en versloegen SJO JCO met een duidelijke 6-1. Uit waren ze minder gelukkig, ze speelden gelijk tegen Gramsbergen en koploper Hellendoorn.

Al met al statistieken waarbij we onze borst nat konden maken. Waarbij we misschien wel voor de eerste keer echt zouden worden getest in de competitie. Doordat Levi nog in het vliegtuig terug naar huis zat deed Eva vandaag weer bij ons mee! Julian was nog twijfelachtig omdat hij last had van zijn hamstring. We gingen dus nog aankijken in de warming-up hoe het met hem ging. Daan was voor het eerst in drie weken weer fit en stond hierdoor weer onder de lat. Tot onze verbazing zagen wij Levi in de warming-up aan komen lopen, hij was om 4 uur ’s nachts in het vliegtuig gestapt en om 7 uur geland. Zo snel mogelijk richting huis gereden en had zich daarna af laten zetten in Hulzen. Met alleen wat slaap in het vliegtuig kwam hij zijn team aanmoedigen. Prachtig compliment voor Levi en dit geeft al aan hoe goed het teamgevoel is binnen onze groep! We starten in de volgende opstelling; 1. Daan, 2. Julian, 3. Arjen, 4. Duncan, 5. Chris, 6. Rick, 7. Nelson, 8. Niek, 9. Hugo, 10. Jordi (c), 11. Sem, 12. Stef en 14. Eva.

Na een toch goed verlopen warming-up kregen we in de eerste 5 minuten al een domper aan onze kant, de begeleiding zag aan Julian dat hij (te) veel last had van zijn hamstring waardoor we hem er toch uit voorzorg en voor zijn eigen bescherming al uit moesten halen. Eva kwam hiervoor op zijn plaats. We zagen dat Hulzense Boys zoveel mogelijk in een 1-3-4-3 opstelling wilde spelen waarbij hun mid mid erg diep stond te spelen. Wij reageerden hier als team op door hetzelfde te doen waardoor overal op het veld koppeltjes waren en het dus overal 1 op 1 stond. Het eerste kwartier was redelijk van onze kant we kwamen alleen nog niet tot kansen. Hulzense Boys probeerde ons onder druk te zetten maar wij kwamen hier mede door Daan, Eva, Arjen, Duncan en Chris goed onderuit. We waren niet onder de indruk en zelfs onder druk wist Daan vaak nog Nelson te vinden die zich meerdere keren goed uit liet zakken aan de zijlijn. Hierdoor konden we doorvoetballen en de bal in ons bezit houden. Mooi om te zien! In de 18e minuut braken we de wedstrijd open, het was Hugo die de bal doorspeelde naar Nelson, Nelson kwam oog in oog met de keeper en schoot de bal goed binnen! 0-1! Een minuut later was het wederom raak een voorzet van Sem kwam terecht bij Rick en hij scoorde de 0-2 in de 19e minuut. Na deze twee doelpunten kregen we echt grip op de wedstrijd en konden we ons eigen spel spelen, Duncan die de nummer 10 van de tegenstander in zijn spreekwoordelijke broekzak had. Hulzense Boys wat veel over rechts speelde probeerde de rechtsbuiten te bereiken maar Chris was hier scherp genoeg en had de bal in de aanname 9 van de 10 keer weer in zijn bezit. De keren dat ze over links speelden konden we gerust weer aan aanvallen gaan denken wat niemand kwam vandaag langs Eva! Mochten ze toch de spits bereiken dan stond daar altijd Arjen die met goede druk vooruit speelde waardoor ook de spits niet in het spel voorkwam. Het is lekker dat we verdedigend zo goed staan dit blijkt uiteraard ook wel aan ons prachtige doelsaldo met nog maar 1 doelpunt tegen na 4 wedstrijden. Hierdoor kunnen we gemakkelijker denken aan aanvallen en daardoor ook veel op de helft van de tegenpartij spelen. Vlak voor rust zetten we in een tegenaanval een counter op, Niek werd aangespeeld en hij gaf op zijn beurt een diepte bal richting Hugo, Hugo die de centrale verdediger er uit liep kwam oog in oog met de keeper en faalde niet 0-3 in de 29e minuut. Lekker moment vlak voor rust!

In de rust hebben we de wedstrijd van Hulzense Boys tegen SJO JCO aangehaald waar het 1-1 stond met rust maar na rust Hulzense Boys uitliep tot een 6-1 overwinning. Ook al stonden we 0-3 voor we moesten scherp blijven en niks weggeven. Dat was de belangrijkste taak van de tweede helft. Organisatorisch stonden we in grote lijnen goed waardoor de nadruk hier niet op hoefde. De jongens pepten elkaar op om ook de tweede helft de 0 te houden en de score uit te bouwen. Op het veld werd nog even een sprintje gedaan om de extra scherpte er weer in te krijgen en we waren klaar voor de tweede helft. Stef kwam in de rust in de ploeg voor Sem op 11.

De erg goed fluitende scheidsrechter floot voor de vijfde keer deze ochtend voor een aftrap en we startten aan de tweede helft. We zagen meteen dat Hulzense Boys enkele wijzigingen hadden doorgevoerd. Zo stonden ze weer in een 1-4-3-3 maar speelden wel nog steeds met een diepe 10. Duncan pakte nog steeds de 10 op en hierdoor creëerden wij een extra mannetje op het middenveld. Achteraf hoorden we dat twee goede spelers op de bank moesten omdat ze niet hadden getraind, deze werden ook in de rust gebracht waardoor ze wel meer aanvallende impulsen hadden. Dit bleek ook want ze prikten wat vaker door onze verdediging. Maar vandaag was Arjen onverslaanbaar hij liep veel gaten dicht en kon zo Hulzense Boys van het scoren afhouden. In de 41e minuut brak Hulzense Boys er helemaal door, de spits kwam oog in oog met Daan en tikte de bal langs Daan heen, in een ultieme poging probeerde Arjen nog de bal voor de lijn tegen te houden dit lukte met gevaar voor eigen leven tikte hij de bal weg en knalde zelf met zijn been tegen de paal. Arjen bleef liggen, ging in de benen en ging weer liggen het leek mis te zijn we gingen snel verzorging verlenen en zagen meteen al dat hij een enorme ei (bult) op zijn been had onder de knie. We besloten Arjen meteen te wisselen en de bult te koelen. Hierdoor moesten we enkele wijzigingen maken in de ploeg, Stef kwam op 10, Jordi op 4 en Sem op 11. Drie minuten voor dit belangrijke verdedigende moment van Arjen want anders hadden we misschien Hulzense Boys terug in de wedstrijd geholpen, deden we de deur voorgoed op slot want Hulzense Boys had een doeltrap maar door goed druk zetten van Hugo en Rick veroverden we de bal op rand 16, Rick kwam nog in duel met de keeper waardoor de keeper de bal via het blok in het gezicht kreeg maar Rick kreeg de bal mee en schoot de bal over de doellijn 0-4 in de 44e minuut! Dit was de genadeklap voor Hulzense Boys en we hadden de wedstrijd in handen en speelden hem uit. We creëerden nog enkele kansen waarbij Hugo nog had kunnen scoren maar deze vielen niet binnen. In de 60e minuut was het Rick die een afgeslagen bal binnen schoot en hiermee zijn derde van de ochtend maakte 0-5!

Een erg goede overwinning tegen zeker geen eenvoudige tegenstander. We hielden de 0, scoorden 5 keer en mogen ons nog steeds in de top van de competitie begeven. De jongens hebben keihard geknokt heel vaak de juiste keuzes gemaakt en hierdoor uitstekend gevoetbald. Drie doelpunten van Rick die hiermee competitie topscorer van ons team is geworden met 5 doelpunten waren zeker 1 van de hoogtepunten op deze mooie ochtend. We gaan even afwachten hoe het is met de blessure van Julian en hopen uiteraard dat hij volgende week weer aan kan sluiten.

Aankomende zaterdag 4 november spelen we tegen Nieuwleusen JO13-1. Nieuwleusen kennen we van een oefenwedstrijd die we speelden op 12 september. Dit duel eindigde toen in een 3-3 uitslag waarbij we twee keer op achterstand kwamen. Wederom een mooie uitdaging dus in de competitie. De scheidsrechter zal zaterdag om 09:30 voor het eerst fluiten op De Bosrand in Vroomshoop.

Man of the Match; Vandaag hadden we eenvoudig Rick als Man of the Match kunnen kiezen, drie doelpunten scoren als rechtshalf is een geweldige prestatie. Maar mede door ons verdedigende werk was het Rick die drie keer kon scoren. Arjen die een geweldige wedstrijd speelde als centrale verdediger en met gevaar voor eigen benen de 0 voor ons wist te houden. Verdiende hem dit keer toch echt! Vandaag was alleen al een bevestiging van je uitstekende seizoen. Arjen, klasse hou dit vol!