Let there be light…

Woensdagavond 19.00 uur is de aftrap van onze bekerwedstrijd tegen JVC Dedemsvaart. Omdat we aankomende zaterdag een beetje krap in de spelers zitten in verband met vakanties hebben we deze wedstrijd kunnen verplaatsen. Voorwaarde van JVC was echter wel om deze dan in Dedemsvaart te spelen…. Voor ons natuurlijk geen probleem, want het gras is ook in Dedemsvaart gewoon groen.

We beginnen fel en fanatiek aan de wedstrijd waarbij we JVC meteen vastzetten op hun eigen helft. De druk wordt in de 4e minuut al te hoog voor onze tegenstander, want Danell weet met een afstandsschot van een meter of 25 de keeper te verrassen door de bal hoog in het doel te schieten, over de keeper heen. We leiden met 0-1!

De druk op de goal van JVC blijft onverminderd hoog, maar in plaats van de kansen goed voetballend uit te spelen proberen we via afstandsschoten de tweede goal te maken. Soms ontbreekt het ons ook aan het nodige geluk en finesse om het goed uit te spelen. Mooi voorbeeld daarvan is een snelle uitbraak van Wouter, waar het schot maar net voorlangs gaat.

In deze tijd van het jaar is het om 19.00 uur natuurlijk best al wel schemerig. Gelukkig hebben ze bij JVC een verlicht veld. Nou ja, verlicht, het is er niet helemaal donker, dat is meer van toepassing… Misschien dat dat ook de reden is, als de scheidsrechter in de 14e minuut een beslissing maakt waar niemand iets van snapt.

Na een mooi steekpassje op Robin gaat deze het duel aan met de uitkomende keeper en zaagt daarbij de keeper compleet in tweeën, het bloed vliegt in het rond en de keeper rolt met een afgrijselijke gil wel 10 meter door in het 16 meter gebied.

ECHT NIET !!!!!!!!!!

Dit is ongeveer het scenario wat de scheids in gedachten heeft, want hij geeft tot verbijstering van alles en iedereen een GELE KAART aan Robin die zich van geen kwaad bewust is. Wat er echt gebeurt is dat Robin inderdaad het duel aangaat met de keeper, maar deze in een absolute schwalbe de bal mist. De scheidsrechter laat in eerste instantie nog doorspelen ook ???

We gaan verder met aanvallen en nog geen twee minuten later haalt Robin zijn gram. Op de rand van de 16 neemt hij de bal aan en schiet hem beheerst langs de keeper. 0-2. De gele kaart en de goal van Robin zorgen ervoor dat we nog meer aandringen en inderdaad in de 22e minuut vindt Tijn via een mooie assist Maxim en wordt zonder twijfel de 0-3 binnengeschoten.

De kansen volgen elkaar nu vrij snel op zonder dat het meteen tot een goal leidt. Dat is op zich best frustrerend, maar het feit dat wij goed druk blijven zetten en JVC er niet uit laten komen is een positieve ontwikkeling ten opzichte van onze laatste wedstrijd…

Als slotakkoord in de eerste helft krijgt Tygo de bal van Wouter en draait met een mooie trap de bal linksboven in de hoek, onbereikbaar voor de keeper. We gaan rusten met 0-4 op het scorebord. De Boys hebben de eerste helft goed druk gezet op JVC, waardoor zij niet aan voetballen toekomen. Het is van onze kant misschien niet altijd even verfijnd, maar wel agressief en met druk naar voren.

In de tweede helft gaan we lekker door met aanvallen en de kansen rijgen zich aaneen. Stijn, Wouter, Maxim, Tygo, allemaal hebben ze kans om er nog één in te schieten. Maar elke keer is daar net een verdediger, de keeper, of de scheidsrechter…

En zoals een hele oude voetbalwet zegt: Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel, is dat deze keer niet anders. 6 minuten voor het eind van de wedstrijd krijgt JVC een zeer dubieuze vrije trap en in de scrimmage die volgt kan Jesse net niet op tijd de bal klem krijgen en wordt het tegendoelpunt gehonoreerd… (Iets met bescherming van de keeper in het 5 metergebied ?) We krijgen nog wel een paar kansen, maar de scherpte is eraf. De overwinning is een feit en daar gaat het toch om bij bekervoetbal.

We gaan er niet te lang bij stilstaan. We zijn een ronde verder in het bekertoernooi en dat is wat telt. Ook hebben we de nare smaak van de nederlaag afgelopen zaterdag weggespoeld met de zoete smaak van deze overwinning.

Man of the Match: Tijn van Borssum Waalkes !!! Goede wedstrijd afgeleverd, geen fout gemaakt en geconcentreerd gespeeld. Ga zo door Tijn, als je zo speelt, zonder risico’s, ben je een solide waarde in de verdediging waar de rest van het team ook weer vertrouwen uit kan halen.