Hebben we nou 1 punt gewonnen, of twee punten verloren ?

Het is 10 november en de 6e speelronde brengt voor Boys JO13-2 de wedstrijd thuis tegen MVV’69 op de rol. We trappen af om 12.00 uur, dus we mogen er vanuit gaan dat we uitgeslapen zijn. Het weer is droog en qua temperatuur staan ook alle tekenen gunstig voor een lekker partijtje voetbal.

We trappen af en we besluiten om meteen duidelijk te maken hoe we vandaag gaan spelen. Gestuntel en gepruts alom. We krijgen de eerste de beste bal meteen over de verdediging heen en ondanks het uitkomen van Jesse, heeft MVV alle tijd om de bal met een mooie boog over hem heen te lepelen… Ach kan gebeuren, we zijn vaker terug gekomen van een achterstand. Gewoon ff de mouwen opstropen en gaan met die banaan.

Of toch niet…. Nog geen 5 minuten later besluiten we om een leuk flipperkastspelletje te spelen tussen keeper en laatste man. Het hoeft geen verdere uitleg dat zoiets best wel riskant is en dat blijkt dan ook maar weer eens. De bal wordt makkelijk onderschept en ook deze verdwijnt in het mandje. 7 minuten gespeeld en 0-2 achter. Wordt het zo’n zaterdag ja ?

We worden iets rustiger aan de bal, maar opbouwen van achteruit duurt veel te lang omdat de  afspeelmogelijkheden (lees aanspeelmogelijkheden) van de keeper zo moeilijk zijn. Dit komt omdat we veel te statisch in het veld staan en de aanvallers van MVV een makkie hebben om onze verdedigers vast te zetten. We krijgen een paar kleine kansjes, maar de passing is slap, we zijn niet in staat om een mannetje te passeren en de lange bal van MVV brengt ons keer op keer in de problemen, omdat we niet goed genoeg de bal opruimen.

Kortom, niets lijkt erop dat we binnen afzienbare tijd een doelpunt van Vroomshoopse zijde mogen verwachten. Klopt ook helemaal, want in de 13e minuut staan we gezamenlijk een dutje te doen en incasseren we nog maar weer eens een doelpunt. Op deze manier kan het wel eens een hele vervelende zaterdagmorgen worden…

Nou moet ik zeggen dat wij niet compleet van de mat worden getikt, maar eigenlijk zijn we meer zelf onze grootste vijand. We maken zoveel fouten dat MVV alleen maar op de fout hoeft te wachten om de bal weer op te pikken. Zij spelen een simpel maar uitgekookt systeem. Met 3 relatief grote jongens achterin peren zij de bal gewoon zo hard mogelijk naar voren en laten hun aanvallers daar achteraan lopen. In goeden doen, weten wij daar prima raad mee, maar dat is vandaag dus absoluut niet het geval…

Ergens begint er bij de heren en dame toch een lampje te branden. Als we deze wedstrijd nog willen kantelen naar een goed resultaat is het moment om daar mee te beginnen nu toch echt wel aangebroken. Een mooi startsein is daarvoor de goal van Robin die na een afgeslagen corner van MVV op de rand van de 16 meter de bal keihard in het doel schiet. 17e minuut, 1-3 en we leven nog…

We beginnen langzaamaan te voetballen. We winnen vaker duels en spelen vaker op de helft van onze tegenstander. 2 minuten na onze treffer schieten we de bal rakelings langs de paal en begint het zowaar weer ergens op te lijken. Ook aan de kant van MVV hebben ze moeite om de bal van achteruit bij een medespeler te krijgen en daar maken we in de 24e minuut prima gebruik van doordat Maxim de keeper goed opjaagt en de fout die zij maakt meteen afstraft.  Stand is 2-3 en we gaan rusten met de wetenschap dat we op dat moment de bovenliggende partij zijn, maar scoren het enige is waar we ons met de volle focus op moeten richten.

De stemming in de kleedkamer zal ik aan een ieders eigen verbeelding overlaten, maar ik denk dat dat geen verdere beschrijving nodig heeft…

In de tweede helft blijven we de ploeg met het veldoverwicht. Ook nu komt de meeste dreiging van onze kant, maar we blijven vaak slordig en ongeconcentreerd voetballen. In de 8e minuut krijgen we een corner en deze wordt door Imre zomaar met een mooie krul in het doel gedraaid. Tegen alle voetbalwetten in staan we plotseling gelijk en liggen alle mogelijkheden weer open.

Als Maxim nog geen 3 minuten later na een zwakke uittrap van de keeper van MVV er ook nog eens 4-3 van maakt lijkt er ondanks het belabberde spel geen vuiltje aan de lucht. Zou het dan toch dat we met 3 punten van het veld stappen ? Wishful thinking, want in plaats dat wij nog een keer serieus gas geven blijven we op dezelfde manier doorspelen, waarbij MVV minstens zo vaak een kans heeft gehad om te scoren als wij.

Dan, in de 26e minuut laten we de rechtervleugelspits van MVV ontsnappen en zijn we niet bij machte om de 4-4 te verhinderen. Past eigenlijk ook prima in de geest van deze wedstijd, want op basis van kwaliteit hadden we deze wedstrijd moeten winnen, maar op basis van inzet en doorzettingsvermogen hadden we er wel met dikke cijfers af mogen gaan. Dus, even terugkomend op de vraag “Hebben we een punt gewonnen, of twee punten verloren ?” kan ik alleen maar antwoorden dat we 2 punten verloren hebben.

Na vorige week uit de mond van de trainer zoiets als beste wedstrijd tot nu toe te hebben gehoord, is dit met stip de slechtste wedstrijd tot nu toe en mogen we vooral onszelf kwalijk nemen dat we maar 1 punt hebben gehaald. Toch is een slechte wedstrijd ook meteen een hele goede manier om super gemotiveerd aan de volgende wedstrijd te beginnen. Dat is aankomende zaterdag uit tegen S.V. Almelo. Lijkt me een mooi moment om ter compensatie van deze draak van een wedstrijd dan meteen maar eens aan ons doelsaldo te werken…

Man of the match: Maxim van Brussel !!! Als een van de weinigen wel met inzet en doorzettingsvermogen gespeeld. Twee doelpuntjes meegepakt en laten zien, dat het niet altijd mooi hoeft als het team niet draait zoals het zou moeten.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl