Afgelopen donderdag 28 april waren veertien jeugdkeepers van Vroomshoopse Boys aanwezig op sportveld Moscou in Bergentheim. Dit voor een trainingsdag specifiek gericht op keepers.

Allerlei aspecten van het keeper zijn werden in spelvorm geoefend. Vooral het duiken naar de bal kreeg veel aandacht.Wanneer duik ik wel en wanneer niet? Hoe bescherm ik me als ik naar de bal duik enzovoort. In een circuit met 8 verschillende onderdelen werden alle technieken flink geoefend. Al dat oefenen leverde sommigen toch wel wat spierpijn op. Ondanks dat werd er door de deelnemers volop genoten.

Op deze keepersdag waren ook topkeepers uit de eredivisie aanwezig. Heracleskeepers Janis Blaswich en Koen Buckergaven een demonstratietraining, wat de jeugdige keepers erg leuk vonden. Een ander hoogtepunt van deze dag was de demonstratie van “the Dutch Goalkeeper”. Bekend van filmpjes op youtube.

Al met al een geslaagde dag voor de jeugdkeepers van Vroomshoopse Boys. De kosten voor deze dag worden vergoed vanuit ‘het potje’ Gezonde Ambititie van Technische en Jeugdcommissie.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl