In augustus 2015 werd op initiatief van oud-Voorwaartsspeler Rein Vos gestart met de Old Stars Twenterand. Op het voetbalcomplex Het Twistveen van vv Voorwaarts in Westerhaar-Vriezenveensewijk kwamen meteen al een flink aantal senioren van 60 jaar en ouder in actie met het wandelvoetbal. In het begin was het even wennen en werd er regelmatig afgefloten wegens te snel lopen en zelfs sprinten. Toen de spelers de spelregels van het wandelvoetbal eenmaal onder de inmiddels wat bonkige knie kregen, begon het steeds beter te lopen, oftewel te wandelen.

Gezelligheid en voetbalplezier gaan hand in hand bij de inmiddels 27 enthousiaste wandelvoetballers. Er werden eigen toernooien gehouden en er werden prima resultaten geboekt bij toernooien elders in het land. Oud-spelers van DETO Twenterand, DOS’37, vv Voorwaarts, Vroomshoopse Boys, Sportlust Vroomshoop en vv Den Ham en andere recreatieve voetballers weten elkaar elke vrijdagmorgen te vinden, zowel op als buiten het veld. Mooi dat dat zo prima samen gaat in de gemeente Twenterand.

De huidige trainer Bernd Bove zorgt voor leuke afwisselende trainingen, steevast afgesloten met een mooi “partijgie’. Het spelplezier spat eraf en mooi is dat de Jumbo-vestigingen in de vier kernen van Twenterand de sponsoren van de sportkleding zijn. De gemeente Twenterand staat ook metterdaad achter dit project en vv Voorwaarts biedt een prima thuishaven, wat wil je nog meer?

Begin juni van dit jaar wordt weer meegespeeld in het grote internationale toernooi om de City Cup van Heracles en de Old Stars Twenterand gaan daar weer voor de punten en zeker ook voor het spelplezier.

Wie kennis wil maken met deze geweldige leuke ontspanning van senioren van 60 jaar en ouder in Twenterand is elke vrijdagmorgen vanaf 9.30 uur harte welkom in het clubhuis van vv Voorwaarts. Na een gezellig samenzijn wordt om 10.00 uur op het kunstgrasveld begonnen met het wandelvoetbal. Bij mindere weersomstandigheden wordt uitgeweken naar de sporthal van De Klaampe. Maak als sportieve zestigplusser op een vrijdagmorgen eens vrijblijvend kennis met de Old Stars Twenterand. Bij een definitieve opgave wordt voor sportkleding van de Jumbo gezorgd.

Voor nadere inlichtingen: Eduard van der Heiden uit De Pollen,  0546-562073, e-mailadres eduardvanderheiden@gmail.com of Hans Nieboer uit Vroomshoop, tel. 0546-643384, e-mailadres  nieboerhans@gmail.com

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl