De opvolgers voor de vanwege drukke werkzaamheden aan het eind van dit seizoen vertrekkende groepshoofd Dennis de Lange van Vroomshoopse Boys van de JO17 zijn bekend. Ja, het staat er goed: opvolgers, meervoud dus. Het wordt een opmerkelijke duobaan voor Jeroen Bos(24) en Gerjan Kosters (28), beiden woonachtig in Vroomshoop. Jeroen en Gerjan zijn als voetballers gevormd bij de jeugd van de Boys, werden er trainer en leider en gingen ook elders als zodanig aan de slag. Met de ervaring zit het goed, dat is zeker.

Jeroen Bos (24) kwam er naar eigen zeggen als voetballer al snel achter dat hij niet het echte talent voor de eerste selectie van de Boys was. Bij Boys B2 kreeg Jeroen steeds meer last van z’n knie en hij besloot zich te gaan focussen op het trainen van jeugdspelers. Dat vond hij steeds leuker en daarin werd hij steeds fanatieker. Als assistent-trainer van b1 heeft Jeroen z’n TC-3 diploma gehaald. Na een aantal mooie seizoenen kwam er een kans om bij ATC’65 in Hengelo aan de slag te gaan. Dat doet hij voor het tweede achtereenvolgende seizoen  en met de JO13 van ATC’65 wordt momenteel in de 2e divisie landelijk gespeeld, een mooie ervaring. De kennis en ervaring die Jeroen Bos bij ATC’65 heeft opgedaan en nog steeds opdoet, wil hij gebruiken bij Vroomshoopse Boys. Samen met Gerjan Kosters wordt de Jo17-1 wekelijks en elke zaterdag onder de hoede genomen. Jeroen Bos werkt als accountmanager bij de BVO FC Twente.

Gerjan Kosters (28) begon op z’n negende bij de E’tjes bij Vroomshoopse Boys te voetballen. Hij doorliep jeugdteams van de Boys tot en met A2 en stapte toen over naar de senioren. Zes seizoenen geleden stopte Gerjan vanwege trainersactiviteiten bij de jeugd (A tot en met C). Op z’n 15e jaar begon Gerjan al als trainer bij de mini’s, waarna pupillenteams bij de Boys volgden. In 2006 werd door Gerjan de cursus pupillentrainer afgerond, in 2009 gevolgd door de opleiding juniorentrainer. De volgende stap was de cursus UEFA C trainer Coach III Jeugd. Gerjan Kosters trainde en coachte vanaf 2015 twee seizoenen de B1 van vv Hellendoorn en was daar ook een seizoen F-coördinator. Vanaf dit seizoen is Gerjan weer actief bij z’n eerste voetballiefde Vroomshoopse Boys als trainer/coach van A2. Daarnaast wordt samen met groepshoofd Job Lamberink de A1 getraind. Gerjan is vanuit z’n functie als algemeen adjunct van de Jeugdcommissie verantwoordelijk voor de organisatie van jeugdtoernooien bij Vroomshoopse Boys, zoals het Kersttoernooi en het B- en C-toernooi. Hij ziet er naar uit om samen met Jeroen Bos de klus bij de JO17 op te pakken.  Gerjan Kosters werkt als Commercieel medewerker binnendienst bij De Groot Vroomshoop – Houtbouw.

We wensen Jeroen en Gerjan vanaf volgend seizoen met de JO17 veel succes en ook voetbalplezier toe.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl