De gevolgen van de ongekende droogteperiode laten zich raden. Onze veldploeg heeft er de afgelopen tijd alles aan gedaan om onder meer met arbeidsintensief  besproeien de drie natuurgrasvelden op de Bosrand bespeelbaar te maken c.q. te houden.

Dat is niet genoeg gebleken en ondanks de vele inspanningen, waarbij ook beluchten, bezanden en opnieuw inzaaien. De natuurgrasvelden zijn op dit moment nog niet speelklaar. De velden 1 en 2 (hoofdveld) zijn nog een keer extra ingezaaid om bepaalde plekken te verbeteren. Coordinator Stef van Laar heeft nauw contact met de gemeente Twenterand over het onderhoud en gebruik van de velden op De Bosrand.

De afspraak is nu gemaakt dat tot tenminste zaterdag 1 september de natuurgrasvelden 1 en 2 (bevinden zich aan de oostkant)  zijn gesloten en dat er alleen op kunstgrasvelden 3 en 5 getraind en gevoetbald mag worden. Ook mag er gevoetbald worden op veld 4 (een de westkant) en getraind worden op het veld direct ten oosten van de kleedkamers.

De verwachting is overigens dat het hoofdveld op 1 september aanstaande nog niet speelklaar is. Het pas ingezaaide gras is dan waarschijnlijk nog niet sterk genoeg. Als er te vroeg op dat veld wordt begonnen lopen we het gehele komende seizoen achter de feiten aan.  Deze  instructie voor het gebruik van velden geldt zowel voor Vroomshoopse Boys als voor Sportlust Vroomshoop. Er wordt op gerekend dat iedereen zich daaraan houdt.

 

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl