De KNVB introduceert in het volgende seizoen 2017-2018 een aantal nieuwe speelvormen voor het pupillenvoetbal t/m 12 jaar. Meest opvallende punt is dat de pupillen op kleinere veldjes gaan spelen. Uit onderzoek is gebleken dat deze nieuwe speelvormen beter aansluiten bij de ontwikkeling van de kinderen en voor meer speelplezier voor meer spelers zorgen.

Bij de Vroomshoopse Boys introduceren we deze nieuwe opzet bij JO-9. De komende jaren zal het nieuwe pupillenvoetbal uitgerold worden naar andere leeftijdscatagorieen. “Onder 9” gaat 6 tegen 6 (5 + een keeper) spelen op 1/4 veld met pupillendoeltjes. Dit zijn ingrijpende veranderingen. Uiteraard worden ook de spelregels voor de verschillende vormen aangepast.

Waarom en wat is het idee hierachter?

Het idee is dat pupillen vaker aan de bal komen. De bal is, zoals Johan Cruijff ooit zei, een essentieel onderdeel van het voetbal. Om jonge voetballertjes vaker aan de bal te krijgen, is het plan om de wedstrijdvormen voor de pupillen van 5 tot en met 11 jaar aan te passen aan de leeftijd. In het kort: hoe jonger de kinderen, des te minder spelers en des te kleiner de veldjes. Uit onderzoek blijkt dat door de nieuwe wedstrijdvormen voetballertjes op jonge leeftijd meer voetbalhandelingen per wedstrijd hebben en dat de nieuwe wedstrijdvormen een positief effect hebben op het spelplezier.

Klik hier voor meer informatie, of bekijk hier de video. Tevens vindt u via deze link het totale rapport van de KNVB over het nieuwe pupillenvoetbal.

Uiteraard zal de Vroomshoopse Boys alles in het werk stellen om deze ingrijpende verandering zo soepel mogelijk te laten verlopen. Trainers/Leiders/Ouders en spelers zullen allemaal zo goed mogelijk en tijdig ingelicht worden.

——————————

links:

Download voor de trainers / leiders / ouders:

http://www.knvb.nl/downloads/bestand/8734/infographic-nieuwe-wedstrijdvormen-pupillen

https://www.youtube.com/watch?v=sBdBX58RYEc

http://www.knvb.nl/downloads/bestand/6676/knv16000publrapport07

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl