Dankzij 2 overwinningen en een gelijkspel en dus een 1e plaats in de bekerpoule, mochten we zaterdag in de knock out fase van de beker spelen.
Tegenstander was VV Zeewolde, we moesten uit, dit seizoen wonnen we uit nog geen wedstrijd, terwijl thuis alles (7x) werd gewonnen. Gelukkig werd er door de Vroomshoopse boys een bus ter beschikking gesteld. Met 40 personen vertrok de bus om 12.15 uur richting de polder.

De wedstrijd begon voor ons slecht. Circa 100 toeschouwers, waarvan de meesten vanaf het terras, zagen Zeewolde goed beginnen en wij keken er naar en deden vrij weinig. Pas na 20 minuten leken we te beseffen waar het vandaag om ging: een plaats bij de laatste 16. De schade hielden we gelukkig beperkt, Zeewolde stond met 1-0 voor. Wat ons de eerste 20 minuten niet lukte , lukte daarna wel: we kregen eindelijk druk op de bal, schakelden goed om bij balverlies en zo ontstond ook onze 1e kans, Joran kreeg de bal, na een balverovering op het middenveld, met een stuiter diep gespeeld, zag de keeper ver voor de goal staan en wipte hem over de keeper die er net niet meer bij kon, 1-1.
Daarna kregen we een penalty , Luciano werd neergelegd in de 16 , wel een discutabele penalty want zoveel was er ook niet aan de hand. Maar dit was achteraf wel het belangrijkste moment van de wedstrijd, want vanaf dit moment was onze tegenstander erg gefrustreerd , met name op de scheids en dit werd almaar gekker en erger. Gelukkig allemaal in ons voordeel. De penalty schoot onze specialist Stef snoeihard in de kruising, 1-2 vlak voor rust. Na rust had Zeewolde vaak de bal, zonder echt veel kansen te creëren. Als ze al op goal schoten, stond onze keeper Niels in de weg die een prima wedstrijd keepte.
In balbezit was het bij ons matig, we kozen daardoor wat sneller en vaker de lange bal omdat het voetballend niet wou lukken. Goede oplossing en dit werkte ook nog aardig want Hugo won erg veel duels en onze snelle buitenspelers konden hierdoor gevaarlijk worden. Luciano raakte nog de paal. Verdedigend hadden we de zaakjes prima voor elkaar, vooral onze verdedigers speelden ijzersterk de 2e helft want die hadden de snelle linksbuiten en de snelle sterke spits, in hun broekzak.
15 minuten voor tijd scoorde opnieuw Joran na een snelle tegenaanval en zo leek de wedstrijd beslist. Wat ook hielp is dat de scheidsrechter alle moeite had met Zeewolde en de ene naar de andere kaart uitdeelde , terwijl het helemaal geen onsportieve wedstrijd was. Het was vooral de scheids tegen Zeewolde. Wij bleven gelukkig rustig en hielden onze kop er meestal wel bij. Meestal, want alleen Luciano liet zich gek maken door oa het alsmaar harder schreeuwende publiek op het terras die inmiddels al aardig wat bier achter hun kiezen hadden. Het was wel mooie sfeer zo ook omdat het volk uit Vroomshoop, zo’n 30 man zich ook regelmatig lieten horen. Luciano kreeg rood, hij probeerde met een sliding van achteren de bal te raken maar miste die helaas. 1-3 met nog 15 min te spelen en 1 man minder. Het was ongelofelijk spannend ook omdat Zeewolde aandrong en kansen kreeg, zo werd oa een bal 2x van de lijn gehaald. De jongens werkten keihard en er en uit een tegenaanval scoorde Nelson op aangeven van Luuk de bevrijdende 1-4 met nog 2 min te spelen. Iedereen was helemaal door het dolle heen en Zeewolde werd alleen maar gefrustreerder, zo gefrustreerd dat een speler zelfs de scheids aanviel. Na de aftrap hebben we nog 1 minuut gekeken hoe de keeper van Zeewolde de bal aan de voet hield, ze wilden niet meer en ook wij vonden het goed en bleven op onze helft staan kijken. Na 1 min had ook de scheids door dat de 12 minuten blessure tijd (niet door tijd rekken met vooral door de Scheids die overal voor floot) voorbij was en floot hij af wanneer het feest vooral in de bus los barstte. Bij terugkomst in Vroomshoopse werd de dag afgesloten met een buffet bij fam Kroek.

Een erg knappe team prestatie om in zo’n beladen wedstrijd met veel volk langs de kant, en een hele rare scheids en een heel gefrustreerd Zeewolde na een 1-0 achterstand en een moeizaam begin, deze om te buigen naar een 1-4 overwinning door keihard te werken ! Het was een wedstrijd die ons nog heeel lang bij zal blijven.

We willen de fam Kroek bedanken voor de gastvrijheid na afloop en onze sponsor Koekkoek voor het drinken ! Super geregeld !