Spring in ’t veld…

Zaterdag 18 mei, het is heerlijk weer om te voetballen en we mogen uit naar Kloosterhaar. Voor ons een tegenstander die we al wat beter kennen. In de eerste seizoenshelft hebben we er twee keer met wisselend resultaat tegen gespeeld. In de voorronde van de beker hebben we ze gedecideerd aan de kant gezet met 2-4 en goed voetbal, maar thuis in wat later bleek de kampioenswedstrijd hebben we ons laten verrassen en hebben we kansloos met 2-5 verloren. Op de velden van Bruchterveld kan onze directe concurrent JCLE misschien vandaag kampioen worden, maar voordat we naar een ander gaan kijken, eerst zelf maar eens doen wat we moeten doen… Winnen dus.

D’angelo Schutte van JO11-1 staat vandaag bij ons in het doel, omdat onze eigen keeper nog teveel last heeft van een blessure waarvoor onze hartelijk dank.

We beginnen goed aan de wedstrijd met prima veldspel en ook aan de inzet ligt het niet. Toch is vanaf moment 1 duidelijk dat het een lastige morgen gaat worden, want Kloosterhaar heeft het nodige fysiek achter de bal staan. De eerste kans van de wedstrijd wordt na goed druk zetten van Robin net in het zijnet geschoten door Maxim.

De Boys zijn de enige die voetballen en we proberen met combinatievoetbal de muur van Kloosterhaar te slechten. Het meeste balbezit hebben we in elk geval… Na 10 minuten spelen kunnen we stellen dat we de bovenliggende partij zijn en dat het zaak is om de openingstreffer af te dwingen. Onze tegenstander beperkt zich bij balbezit tot het opportunistisch naar voren rossen van de bal om op dat moment in elk geval hun verdediging wat te ontlasten.

In de 13e minuut wordt het spel even stilgelegd, want Kloosterhaar speelt met een mannetje teveel. Stiekem verscholen in het gras ligt op de linksbuitenpositie een Kloosterhaarse kikker te wachten op zijn moment, maar dat gaat mooi niet door en deze wordt dan ook zonder pardon buiten het veld gezet 😉

5 minuten later vergeet de tegenstander van Marcel met hem mee te lopen en mag hij op een meter of 20 van de goal vrij aanleggen voor een schot. Via de lat gaat deze inzet maar net over… Terwijl wij nog aan het nagenieten zijn van de inzet van Marcel, schiet Kloosterhaar in de tegenstoot bij ons op de paal. Voor ons een signaal om bij de les te blijven, want dat dit geen doelpuntrijk duel gaat worden, dat is wel duidelijk.

We gaan al aardig richting de rust als de bal wordt voorgebracht over rechts. Deze aanval wordt door Kloosterhaar nog wel afgeslagen, maar de bal belandt bij Steyn in de voeten en deze legt hem rustig terug op Imre die met een mooi en bekeken schot de bal vanuit de 2e lijn over de keeper heen in de goal schiet. 0-1 voor de Boys en daar is helemaal niets op af te dingen. We gaan ook rusten met deze voorsprong.

De tweede helft laat een bekend spelbeeld zien, waarin de Boys aanvallen en Kloosterhaar verdedigd. Al in de 2e minuut van de tweede helft ontsnapt Ramon aan zijn directe tegenstander. Lukt het hem in eerste instantie niet om de bal voor de goal te krijgen, de tweede poging is prima op maat voor Steyn die zich niet bedenkt en met een prachtige volley de bal echt kiezelhard in de goal schiet. De keeper heeft deze bal echt alleen maar gehóórd, daar ben ik van overtuigd. 0-2 op het scorebord en we spelen goed en verzorgd voetbal, wat kan ons gebeuren….

Dan zien we nog maar eens hoe belangrijk concentratie in voetbal is, als we heel even verslappen en de bal na een inzet niet meteen klemvast door onze keeper gepakt kan worden. De spits van Kloosterhaar laat dit kadootje niet liggen en compleet tegen de verhoudingen in staat het 1-2. Nog helemaal niets aan de hand, maar het zorgt voor onnodige spanning terwijl we alles onder controle hebben.

We laten ons niet van de wijs brengen en blijven prima voetbal spelen. Het enige waar het aan ontbreekt is de eindpass naar onze aanvallers, maar dat is een dingetje waar we het hele seizoen al moeite mee hebben.

In de 40e minuut een mooi moment als na 6 lange maanden van revalidatie Jesse Schokker zijn rentree maakt in het veld. Daar zijn we heel blij mee en niet in de laatste plaats voor hemzelf. Geeft ook weer extra mogelijkheden in de opstelling voor onze staf in aanloop naar de bekerfinale, dus dat is ook erg prettig.

Terug naar de wedstrijd dan. In de 48e minuut lijkt de 1-3 dan toch op het scorebord te komen. De bal komt er overheen bij Kloosterhaar en Sem en Steyn spelen het beheerst uit. De scheidsrechter ziet er in eerste instantie een reglementaire goal in, maar de grensrechter meent toch dat hij moet reclameren… De scheidrechter gaat helaas met hem mee in de beslissing en keurt de goal af. Zeker niet de beste beslissing van deze scheidsrechter en het commentaar door het publiek van Kloosterhaar verdient nou ook niet echt een schoonheidsprijs…

De laatste 10 minuten dienen zich aan en het spel golft een beetje op en neer zonder echt hele grote kansen aan beide kanten. Ze zeggen soms wel eens dat het venijn vaak in de staart zit en dat is in deze wedstrijd niet anders. 2 minuten voor het eind ontstaat voor de goal van de Boys een scrimmage die zijn weerga niet kent. Het is pingpong en flipperkast gecombineerd met de nodige kamikaze acties op de doellijn om die bal toch maar tegen te houden. We ontsnappen….

Nog geen minuut later laat D’angelo zien dat hij een prima keeper is en poetst met een uitstekende redding het slippertje eerder op de morgen weg. Wij krijgen in de counter ook nog een hele grote kans via Steyn, maar die schiet hem net naast. Het eindsignaal klinkt en we stappen met een verdiende overwinning van het veld. De uitslag doet anders vermoeden, maar we hebben hier samen een prima prestatie op de mat gelegd, die veelbelovend is voor de bekerfinale.

Het kampioenschap is ondertussen op de velden van Bruchterveld naar JCLE gegaan. JCLE, die we volgende week thuis zullen treffen is net als wij ongeslagen, maar heeft geen verliespunten opgelopen gedurende de competitie en daarom zijn zij de kampioen. Lijkt me een mooie uitdaging om ze dan volgende week de enige nederlaag van deze seizoenshelft toe te brengen… Gewoon omdat het kan en omdat het goed is voor onze moraal richting die bekerfinale…

Man of the match: D’angelo Schutte ! Je stond je mannetje vandaag en ondanks het kleine foutje heb je jezelf onderscheiden met belangrijke reddingen die mede gezorgd hebben voor dit positieve resultaat. Bedankt voor het invallen en succes volgend jaar in de D-jeugd !!!