Geachte (a.s.) scheidsrechters van Vroomshoopse Boys,

Spelregelbewijs:
Alle spelers/speelsters 2e jaar B JO17 moeten hun spelregelbewijs halen. De spelers/speelsters welke daarvoor in aanmerking komen krijgen van hun leider een formulier met een activeringscode, met deze code kun je inloggen op Voetbalmastersz.nl  Daar kun je vervolgens zo veel kunt oefenen als je wilt, waarna je het proefexamen kunt afleggen. Dan kun je vervolgens direct zien of je geslaagd bent of niet. Ben je niet geslaagd, dan kun je de toets nog weer over maken. Mocht je het allen niet lukken ga het dan met meerderen oefenen. Het belangrijkste van deze toets is dat je deze voor 1 januari 2017 moet hebben gehaald. Anders is het net als met de spelerspassen: geen gehaald proefexamen niet voetballen.
Benut dus Voetbalmasterz.nl

Werving nieuwe clubscheidsrechters.
Ook bij de Vroomshoopse Boys zijn er nooit genoeg scheidsrechters. Ondanks de soms treurige berichten, die we lezen over het fijt dat er weer een scheidsrechter is mishandeld, laten we ons ook figuurlijk niet uit het veld slaan.  We blijven toch volhouden dat we daar met ons allen wat aan moeten doen, een passend antwoord dus.  Er is en blijft één zin volop van toepassing: geen scheidsrechter betekent ook geen wedstrijd.
Stel je nu eens voor dat je mooi met twee team op het veld staat en je wilt graag beginnen met de wedstrijd. Dan komt geen scheidsrechter opdagen dan moet je eens zien hoe zenuwachtig sommige mensen worden. Dit is net z’n rotgevoel als dat je als scheidsrechter het veld op gaat en denkt waar zal ik vandaag weer voor worden uit gemaakt. Dat ondanks de goede afspraken welke voor de wedstrijd zij gemaakt.
Nu wil ik beslist niet alles negatief bekijken maar een beetje meer respect voor de (club)scheidsrechter is toch wel op zijn plaats. Hoeveel spelers lopen niet van het veld zonder ook maar even de scheidsrechter te bedanken voor de wedstrijd?
Desondanks willen wij als Scheidsrechterscommissie van de Vroomshoopse Boys toch graag diegene die veel gevoetbald heeft en om wat voor reden dan ook met het voetballen is gestopt, nog graag iets vragen. Als je toch graag bij het spelletje wil blijven betrokken, schuilt er misschien wel een goede clubscheidsrechter in jou.
Tevens zijn wij nog op zoek naar iemand binnen onze vereniging, die ons willen helpen binnen de scheidsrechterscommissie de taken nog meer te kunnen verdelen. Zo kan er dan nog meer tijd besteed worden aan het opleiden van jonge pupillen-scheidsrechters.

Scheidrechters van JO15 (C) groep
Wij de scheidsrechterscommissie hebben samen met Stephan Bloemendal in het najaar van 2015 15 spelers uit de C-categorie bereid gevonden om een cursus te volgen voor pupillen- scheidsrechter. Die succesvolle cursus werd gehouden onder leiding van de professionele toparbiter Eric Braamhaar uit Enter.
Na deze geslaagde cursus van één dag zijn de pupillen scheidsrechters ingedeeld bij twee teams, te weten F7 en E5. Hier hebben de jonge clubscheidsrechters, gekleed in een mooie zwarte scheidsrechter outfit, tot aan de zomerstop de eerste ervaring in het leiden van wedstrijden opgedaan.
Na de zomervakantie zijn de pupillenscheidsrechters per twee ingedeeld bij 8 pupillenteams
Daar worden om beurten de wedstrijdjes gefloten op de vroege zaterdagmorgen. Dat mag wat ook best wel meer gewaardeerd worden. Door die inzet kunnen deze teams allemaal op De Bosrand voetballen. Tijdens de wedstrijden is er begeleiding voor de jonge clubscheidsrechters om deze bij te staan in geval het nodig is.
We zijn nu bijna weer aan het einde van het jaar 2016. Plannen zijn er om de jonge pupillenscheidsrechters, die daar behoefte aan hebben en er zeker geschikt voor zijn, een vervolgopleiding te laten volgen. Dan gaat het om fluiten op een groot veld de D (JO13) categorie met een assistent-scheidsrechter.
We hopen van harte dat uit deze groep enkele clubscheidsrechters zullen voortkomen.

Ouders van de E (JO11) elftallen kunnen assistent-scheidsrechter worden: doen!
Als de jonge voetballetjes JO11 de leeftijd hebben bereikt dat zij naar de categorie JO13  gaan, heeft dit wel wat aanpassingen.
Ze komen nu op een groot volledig veld te spelen met alle facetten wat daarbij hoort. Er zijn dan meer speler in het veld (van 7 naar 11) en het veld is beduidend groter. Wat er ook bij komt: er moet een assistent-scheidsrechter (grensrechter) bij komen. Wie gaan dat doen en wat is daarvoor nodig?
Nu horen wij van vaak van ouders: “Ik kan dat niet”.  Dit is natuurlijk heel makkelijk gezegd maar er zal toch iemand met de vlag lang de lijn moeten lopen. Als er ouders zijn die wel meer van willen weten van het grensrechter zijn, willen we helpen. Laten zij zich melden bij de scheidsrechterscommissie van Vroomshoopse Boys. Dan maken wij van die ouders goede assistenten van maken ter ondersteuning van de scheidsrechters.
Hoe meer ouders hier daadwerkelijk gaan helpen, hoe beter het ook verdeeld kan worden. Daarom: blijf niet langs de lijn staan, maar kom langs de lijn in actie als assistent-scheidsrechter. Vele handen maken licht werk, daarvoor kan de vlag uit!

“Gewoon een Scheidsrechter”
Ik ben maar een vrouw, de vrouw van een man.
Die man is een vader, een partner, gewoon een mens.
Dat mens is scheidsrechter gewoon voor zijn plezier, omdat gewoon heel gewoon hij het leuk vindt.
Het is zijn passie, zijn ontspanning, zijn vermaak.
En ik.. ik vind het prachtig om te zien.
Maar weet u lieve mensen wat mij nu zo raakt!
Als ik deze gewone man/partner/vader zie staan daar op het veld, en ik zo de toeschouwers weleens hoor schelden/vloeken/roepen, dan doet mij dit pijn!
Ik sta immers als partner/moeder gewoon maar een vrouw..
Met onze kindjes langs de lijn.
Die kindjes zijn de toekomst/een nieuwe generatie.
Mijn zoon, die erg graag een scheidsrechter wil worden, moet ik leren wat de toeschouwers doen. Dat zij die persoon nog weleens haten, gewoon om zijn passie!
Dat zij hem uitschelden, want wat is een scheidsrechter nou!
Gewoon een man, partner en vader.
Eentje waar ik en mijn kindjes erg veel van houden.
Soms vraag ik mij af waarom moet dit nu.
En waarom is het respect soms zo ver weg.
Het is immers maar gewoon een mens.

Samantha, mama van 3 kindjes
Gewoon een ingezonden brief

 

SAMENVATTING SPELREGELWIJZIGINGEN SEIZOEN 2016/2017

Zie de bijgevoegde bijlage van de KNVB.,

Tot slot
Ben je scheidsrechter of voetballer en je hebt weleens een vraag/opmerking laat het ons als leden van de scheidsrechterscommissie weten. Op de website Scheidsassist.nl kun je leuke verhalen lezen, informatie op doen alles wat een scheidsrechter graag wil weten.

Namens de scheidsrechterscommissie van Vroomshoopse Boys,
Gerrit Schuurman
N.B. De bereikbaarheidsgegevens van de leden van de scheidsrechterscommissie (Mark Schuurman en Mark Luchies) zijn terug te vinden onder “organisatie” op de website van Vroomshooopse Boys

 

 

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl