Op het sportpark Ezinge in Meppel traden de teams van FC Meppel en Vroomshoopse Boys tegen elkaar aan op kunstgras. Het natuurgras op het hoofdveld was door de weersomstandigheden niet bespeelbaar. De Boys toog onmiddellijk in de aanval tegen de hekkensluiter van de tweede klasse J. Al in de 10e minuut leken de aanvallende intenties beloond te worden. Centrale spits Jos Hutten kopte over de uitkomende keeper Lard Kwant in het doel. Op advies van de grensrechter van FC Meppel annuleerde arbiter Wieger Braaksma uit Borne echter de op het oog loepzuivere treffer.

In de 19e minuut leek de Boys wel loon naar werken te krijgen. Op links werd Juliën Derks binnen het strafschopgebied aangetikt door een verdediger van FC Meppel. De Boys wachtte op het fluitsignaal van scheidsrechter Braaksma, dat er niet kwam. De defensieve organisatie bij de gasten was op dat moment even ver te zoeken en daarvan profiteerde FC Meppel optimaal. Uit de tegenaanval dook Hugo Bisschop ineens vrij voor Boys-doelman René Kok op en scoorde beheerst de 1-0.

Het pleit voor de mannen van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman, dat niet bij de pakken werd neer gezeten. De aanval werd opnieuw gezocht en in de 26ste minuut was het raak. Vrije trappen-specialist Léon Dogger legde vanaf links de bal panklaar op het hoofd van de inkomende middenvelder Levi Aitink, die onberispelijk de 1-1 binnen kopte. De Boys bleef sterker, maar wist dit niet in meer doelpunten uit te drukken. FC Meppel beperkte zich tot snelle omschakelmomenten, waarbij de Boys-defensie er steeds goed uitzag. In de 41steminuut leken de bezoekers dan toch op voorsprong te komen. Juliën Derks vond met een indraaiende bal Jos Hutten, die prima inkopte. Helaas spatte de inzet op de lat uiteen, zodat gerust werd met een 1-1 stand.

In de tweede helft  werd door de Boys het initiatief aan de voor elke meter strijdende thuisploeg gelaten. Deze 45 minuten leek wel een kopie van de tweede helft tegen Enter Vooruit een week daarvoor. De Boys grossierde in slordige passes en kwam nog sporadisch tot vlot lopende aanvallen. FC Meppel rook de kans om de eerste thuisoverwinning van dit seizoen te boeken. Invaller Olaf Rogier de Grip was in de 66steminuut namens FC Meppel met een kopbal al akelig dichtbij de voorsprong voor de groenhemden. Prima keeperswerk van Boys-doelman René Kok verhinderde daarna vooralsnog een treffer van de thuisploeg. In de 76ste minuut was de Boys-goalie echter ook kansloos, toen opnieuw Olaf Rogier de Grip geheel vrijstaand van dichtbij kon inkoppen: 2-1.

De geschrokken gasten ontwikkelden daarna een slotoffensief, dat echter nauwelijks doelrijpe kansen opleverde. Met name centrale verdediger Jesper Derks dook enkele keren gevaarlijk voor het doel van FC Meppel,  maar wist net niet doeltreffend uit te halen. In de 83e minuut ruimde centrale verdediger Patrick Drenthen het veld voor Siem Pierik en in de 85steminuut kwam Ruben Smedema rechter vleugelspits Sil Derks aflossen. Dit mocht echter niet baten en scheidsrechter Wieger Braaksma floot bij een stand van 2-1 af.

Dat betekende opnieuw een teleurstellende nederlaag tegen een laagvlieger van Vroomshoopse Boys, dat de titelaspiraties nu wel kan laten varen. Nu is het zaak de rug weer te rechten en opnieuw op puntenjacht te gaan, te beginnen aanstaande zaterdag thuis tegen HVV Tubantia uit Hengelo. Na een schorsing van een wedstrijd keert Robert Veld dan terug. Het is te hopen dat de blessures van Jordy Harms, Chiel Sickman en Bert Verschoor binnenkort tot het verleden behoren, zodat er weer sprake is van een bredere wedstrijdselectie.

Tegen FC Meppel werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: René Kok; achter: Duncan Kelder, Patrick Drenthen (83: Siem Pierik), Jesper Derks en Simon Kempers; midden:  Tom Pierik, Léon Dogger en Levi Aitink; voor: Sil Derks (85: Ruben Smedema), Jos Hutten en Juliën Derks.

De beloften van Vroomshoopse Boys tot en met 20 jaar waren in de eerste helft oppermachtig in het midweekse duel op de Bosrand tegen hun leeftijdsgenoten van Deto uit Vriezenveen. De ene na de andere doelrijpe kans werd echter door de thuisploeg gemist. Daarvan profiteerden de gasten in de tweede helft door bij een numerieke meerderheid twee keer toe te slaan. Sven Paters benutte een penalty in de slotfase, zodat de eindstand 1-2 werd. De Boys eindigde daardoor als tweede in de poule voor DOS’37 uit Vriezenveen en Stevo uit Geesteren. Het Beltona-team van de Boys heeft door het puntenaantal en het doelsaldo toch nog een grote kans om samen met vijf andere beste nummers 2 uit de voorrondes in het eindtoernooi bij Sparta Enschede uit te komen.

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl