Robert Bosma uit Ootmarsum, die ingaande het seizoen 2023-2024 hooftrainer van Vroomshoopse Boys wordt, haalde onlangs het praktijkgedeelte van de Uefa-A cursus. Dat diploma geeft het recht om als hoofdtrainer werkzaam te zijn op hoofdklasse- of op divisieniveau.

Het slotstuk van de praktijkopleiding bestond uit het coachen van derde divisionist SV Urk, dat oefende tegen tweede divisionist IJsselmeervogels. Van laatstgenoemd team is sinds kort Gert-Jan Karsten hoofdtrainer, die daarvoor tussentijds SV Urk verruilde. Gert-Jan Karsten, die ook een periode HHC Hardenberg trainde, heeft de afgelopen periode als praktijkbegeleider van Robert Bosma gefungeerd.

Robert Bosma is momenteel bij SV Urk een van de assistenten van de ervaren hoofdtrainer Hennie Spijkerman. Het coachen kwam ook in de uitslag van de oefenwedstrijd tot uitdrukking. SV Urk versloeg toch wel verrassend IJsselmeervogels met 6-3.

Direct na afloop van het oefenduel SV Urk tegen IJsselmeervogels werd bekend dat Robert Bosma geslaagd was voor het praktijkgedeelte van de Uefa-A opleiding. Vanwege dat heugelijke wapenfeit werd hij door het bestuur van SV Urk gefeliciteerd en in de bloemen gezet. Robert Bosma moet voor het theoretische gedeelte nog enkele verslagen maken en er wachten ter afronding van de cursus nog een beperkt aantal gesprekken. Naar verwachting is medio mei aanstaande de opleiding Uefa-A opleiding door de aanstaande hoofdtrainer van Vroomshoopse Boys afgerond.

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl