Op het sportpark Schreurserve in Enschede startte Vroomshoopse Boys zonder de geblesseerde keeper René Kok, die door Chiel Sickman werd vervangen.  Al na 4 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Wat gelukkig kreeg Sparta Enschede een vrije trap op 20 meter na een handsbal in de Boys-verdediging. De ervaren aanvoerder Danny Reinders knalde namens Sparta Enschede de bal hard en onhoudbaar achter doelman Chiel Sickman: 1-0. Dat was een echte opsteker voor de thuisploeg, die in de fase erna zichtbare  moeite had de lopende spelers van Vroomshoopse Boys af te stoppen. Leon Dogger, Juliën Derks en Ramon de Jong kregen kansen, maar de juiste richting ontbrak vooralsnog. In de 18e minuut verscheen bij een gevaarlijke  tegenstoot van Sparta Enschede Daan Akkerman vrij voor Boys-keeper Chiel Sickman, die bekwaam redde.

In de 25ste minuut stuitte Juliën Derks na een vlot lopende aanval over links op het laatste nippertje op de verdediging van de thuisploeg. Een minuut later was het wel raak. Een breed gelegde bal op Jelle Drees werd door de Boys-middenvelder gericht en laag ingeschoten: 1-1. Direct daarna kwam alweer het antwoord van Sparta Enschede. Sander Thomas kreeg even de ruimte en tegen diens geplaatste en kiezelharde inzet net onder de lat was geen kruit gewassen: 2-1.  In de 38ste minuut leek Ramon de Jong namens de Boys met een geplaatst schot in de rechter bovenhoek te scoren, maar Sparta-doelman Bryan Jonkers tikte de bal knap net onder de lat weg. Boys-spits Jordy Harms was met een mooie actie in de 42ste minuut dichtbij een doelpunt, maar zijn inzet vanaf rechts ging net voorlangs. De beide teams leken in een gelijk opgaand duel met 2-1 te gaan rusten, maar dat liep even wat anders. Een ingooi vanaf rechts werd door een Spartaan doorgekopt en spits Ronald ter Morsche was er als de kippen bij om van dichtbij de 3-1 binnen te werken.

Vroomshoopse Boys kwam sterk uit de kleedkamer en er werden doelrijpe kansen gecreëerd. Ramon de Jong, Jordy Harms en Jos Hutten slaagden er steeds net niet in om de juiste richting te vinden. In de 53ste minuut kreeg Leon Dogger namens de Boys een schietkans, maar de bal vloog net naast. Sparta Enschede beperkte zich vooral tot tegenhouden en tot snelle tegenstoten, die goed werden geneutraliseerd door de Boys-defensie. In de 66ste minuut legde de mee baar vorengekomen centrale verdediger en aanvoerder Andjin van Veen de bal vanaf de achterlijn terug. Jos Hutten kon net niet bij de bal, maar Leon Dogger maakte het karwei met een daverend schot af: 3-2.

In de 76ste minuut wisselden hoofdtrainer Karlo Meppelink en assistent Henk Harmens aan Boys-zijde Jelle Drees voor Ramon Bolks. In de 83ste minuut kwam Bram Hooijer Robin Drenthen vervangen. De Boys perste er een slotoffensief uit, kreeg enkele op het oog gevaarlijke vrije trappen mee, maar moest daarbij blijven oppassen voor de snelle tegenaanvallen van het technisch vaardige Sparta Enschede. In de 87ste minuut viel het doek voor Vroomshoopse Boys. De bal werd vanaf de linker kant ingebracht, weg gewerkt, maar uiteindelijk kon Daan Akkerman de bal van dichtbij vrij inschieten: 4-2.  Het slotakkoord kwam van de voet van Boys-aanvaller Ramon de Jong, die in de extra tijd de bal net over schoot, waarna arbiter M. de Boer uit Harderwijk direct voor de laatste keer floot.

Een zeker niet groots spelend, maar effectiever Sparta Enschede benutte de kansen beter dan Vroomshoopse Boys, die qua veldspel gelijkwaardig was aan de medekoploper van de tweede klasse H. De benodigde scherpte ontbrak echter op de beslissende momenten bij de bezoekers. Het is nu zaak voor de Boys om de laatste beide competitiewedstrijden thuis tegen ASC’62 en uit bij naaste concurrent WVF in Zwolle winnend af te sluiten om bij noodzakelijke gunstige uitslagen nog in de race te blijven voor de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. In Enschede werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: Chiel Sickman; achter: Jesper Derks, Rutger Schrijver, Andjin van Veen en Robin Drenthen(83: Bram Hooijer); midden: Leon Dogger, Jelle Drees (76: Ramon Bolks) en Jos Hutten; voor: Ramon de Jong, Jordy Harms en Juliën Derks.

Vroomshoopse Boys 2 verloor uit afgetekend van Go-AheadKampen 2 met 4-1. Door het verlies van koploper Enter Vooruit 2 is het team van trainer Reinier de Jong nog altijd kansrijk voor de titel van de eerste klasse. Vroomshoopse Boys JO19-1 deed goede zaken door de nummer 3. RSC JO19-1 thuis op de Bosrand met maar liefst 7-0 te kloppen. Het team van trainer Stephan Bloemendal is daarmee een stap dichterbij handhaving in de hoofdklasse gekomen.

 

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl