Op een koud en winderig sportpark Schreurserve in Enschede ontbrandde de strijd tussen de nummers 2. en 4. van de tweede klasse J. al snel. Vroomshoopse Boys liet direct de aanvallende intenties zien en Sparta Enschede moest noodgedwongen achteruit. Na 10 minuten loste centrumspits Jordy Harms namens de Boys een vliegend schot vanaf 25 meter. Met de nodige  moeite wist Sparta-keeper Quirijn Kiers deze inzet stompend te verwerken. De bezoekers bleven waar mogelijk aanvallen, terwijl Sparta Enschede met goede combinaties steeds meer aandelen in het spel kreeg. In de 18e minuut was een snelle aanval over rechts van de thuisploeg de inleiding tot een doelrijpe kans. Boys-keeper Chiel Sickman was al verslagen, maar de attente centrale verdediger Jesper Derks redde met een sliding de gasten op fabuleuze wijze. In de 19e minuut brak Boys-middenvelder Tom Pierik door op rechts, maar zijn voorzet kon net niet worden verzilverd.

In de 33ste minuut onderscheidde Boys-keeper Chiel Sickman zich met een prima redding bij een doelrijpe kans voor de thuisploeg. In de 36ste minuut leek aanvoerder Leon Dogger namnens de Boys de score open te breken. Een afvallende bal werd op de pantoffel genomen, maar via het been van een Sparta-speler belandde het kiezelharde schot op de linker paal.Sparta Enschede putte daar blijkbaar moed uit, want in de laatste 10 minuten van de eerste helft was de thuisploeg optisch sterker. Boys-doelman Chiel Sickman leek onpasseerbaar, maar toch moest ook hij net voor het rustsignaal zwichten. Een verre pass vanaf links werd door routinier Daan Akkerman doorgekopt naar de vrijstaande Jorn Jonge Poerik, die wel raad wist met dit buitenkansje. De goed leidende jonge arbiter M. van der Lei wees direct naar de middenstip en wuifde protesten voor vermeend buitenspel gedecideerd weg. Die 1-0 was tevens de ruststand van een boeiende eerste helft, waarin weinig onderling krachtsverschil te bespeuren was.

Na de thee viel de Boys direct aan, maar enkele felle schoten werden gekraakt door de solide defensie van Sparta Enschede.In de 49ste minuut brak de thuisploeg uit en bij een scimmagevoor het doel van Vroomshoopse Boys. Scheidsrechter van der Lei had een onreglementaire overtreding bij de Boys geconstateerd. Een penalty dus en voor de geroutineerde topscorer Daan Akkerman leek dit een koud kunstje. Zijn inzet werd echter met een prachtige reflex gekeerd door Boys-doelman Chiel Sickman.

In de 57ste minuut kwam bij de Boys Bert Verschoor in het veld voor Ernst-Jan Heideman. De gasten bleven druk houden op de achterhoede van Sparta Enschede. Kopballen van Jesper Derks en Tom Pierik misten net het doel. Een afstandsschot van Jordy Harns vloog over het doel van Sparta Enschede, dat vanuit de omschakeling op kansen  loerde. In de 92ste minuut werd deze temporijke en enerverende wedstrijd beslist. De veel opkomende linker vleugelverdediger Koen Kremers van Sparta Enschede gaf invaller Bram de Kinderen een niet te missen kans: 2-0.Even later werd er afgefloten en had een effectief Sparta Enschede een strijdlustig Vroomshoopse Boys verslagen. Het team van trainer Jan-Peter Jonkman verliest daardoor de ongeslagen status en moet daardoor even een pas op de plaats maken. Vroomshoopse Boys blijft vierde in de rangschikking.

Volgende week zaterdag wordt er thuis om 15.00 uur gespeeld tegen runnerup PH Almelo. Daarvoor, op dinsdagavond 22 november, wordt er uit in Harbrinkhoek om 20.15 uur in de tweede ronde van de knock-out fase gebekerd tegen MVV’29.

In  Enschede werd in de volgende formatie gespeeld: doel: Chiel Sickman; achter: Sil Derks, Patrick Drenthen, Jesper Derks en Sten Runhart; midden: Tom Pierik, Leon Dogger en Levi Aitink; voor: Ernst-Jan Heideman (57: Bert Verschoor), Jordy Harms en Jos Hutten.

Vromshoospe Boys neemt aan het eind van dit seizoen na 4 seizoenen afscheid van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman uit Meppel en assistent-trainer Henk Harmens uit Wezep. 

Het tweede elftal van Vroomshoopse Boys speelde in Wierden zeer verdienstelijk met 1-1  gelijk tegen SVZW 2, de nummer 2. van de eerste klasse. Vroomshoopse Boys J019-1 bevestigde de goede vorm met een eclatante 7-1 uitoverwinning in Delden op Rood Zwart J019-1. Vroomshoopse Boys Vrouwen 1 speelde uit met 2-2 gelijk tegen SVV’56-Klosterhaar Vrouwen 1.                                                                                                                

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl