Op het sportcomplex De Bosrand trad Vroomshoopse Boys aan tegen “angstgegner” vv Berkum. De laatste twee seizoenen was er steeds verloren van deze verklaarde titelkandidaat. Daarbij kwamen deze keer blessures van sterkhouders Jordy Brinkman en Rikkert Vliek. Ook Ernst-Jan Heideman ontbrak in de basisopstelling, evenals Thomas Smedema. De brede selectie van de Boys moest nu zijn waarde bewijzen en slaagde daar in de eerste ruim 20 minuten prima in. vv Berkum was weliswaar optisch de sterkere ploeg, maar de defensie van de thuisploeg 0hield aanvankelijk prima stand. De snelle en geraffineerde vleugelspitsen van de bezoekers zorgden voor het nodige gevaar, maar de organisatie stond goed bij Vroomshoopse Boys. Zo nu en dan kwamen er tegenstoten van het team van het trainerstrio Eric van Zutphen, Arjan Paters en Reinier de Jong, maar echt dreigend waren die niet. Keeper Tim Sickman en linker verdediger Robert Veld traden in de 23ste minuut handelend op bij gevaarlijke aanvallen van vv Berkum. In de 28ste minuut slingerde de geroutineerde Chris van der Meulen namens de gasten een vrije trap vanaf links voor het doel van de Boys. Robert Veld wilde met het hoofd redding brengen, maar kopte de bal  op ongelukkige wijze pardoes achter z’n eigen doelman: 0-1. Vier minuten later was het alweer raak. Rechterspits Johnson Bacuna bereikte met een snelle rush de achterlijn en Mehran Ali Pour Asli schoot de bal van korte afstand binnen: 0-2. In de 39ste minuut verscheen Johnson Bacuna na een weergaloze  individuele actie alleen voor keeper Tim Sickman, maar de  Boys-goalie redde bekwaam. Dat was uitstel van executie. In de 41ste minuut schakelde de uiterst verzorgd voetballende formatie van trainer Arno Hoekstra razendsnel om aan de linkerkant en bekroonde Marc van der Meulen deze counter uit het boekje: 0-3.

Dat was tevens de ruststand. Na de thee probeerde Vroomshoopse Boys met de moed der wanhoop de stand een dragelijker aanzien te geven. In de 49ste minuut zag rechter spits Ramon de Jong van de Boys vanuit zijn ooghoek Berkum-keeper Dominic van Hoof iets te ver voor zijn doel staan. De uitgekiende lob van 35 meter werd op het allerlaatste moment door de keeper van de gasten tot corner verwerkt. De aansluitende hoekschop van aanvoerder Harold Kivits werd door centrale verdediger Andjin van Veen namens de Boys over gekopt. In de fase erna kwamen er weinig kansen en was er vooral evenwicht tussen beide teams.  In de 63ste minuut verliet Leon Dogger het veld ten faveure van Ernst-Jan Heideman.  Waar mogelijk zocht de thuisploeg de aanval en dat werd beloond in de 77ste minuut. Ernst-Jan Heideman zette de bal voor en Ton Kunst werkte gedecideerd af: 1-3. In de 82ste minuut kwam Thomas Smedema in het veld voor Ramon de Jong. De Boys zette nog even aan, zonder tot doelrijpe kansen te komen.  De tegenstoten van vv Berkum, dat voortdurend de controle over dit duel hield,  waren minstens zo gevaarlijk. In de 85ste minuut ontving Robin Drenthen een gele prent voor een tackle. Een minuut later haalde Robin Drenthen een aanvaller van vv Berkum neer op de rand van de zestien,. Dat betekende een tweede gele, dus een rode kaart van de prima leidende arbiter Martijn Vos uit Zutphen, die werd geassisteerd door zijn assistenten Andries Hamstra en Lisa Kohlstrung.   In de slotfase trof Johnson Bacuna namens vv Berkum de paal en speelden de gasten het duel rustig uit. Al met al betekende dit een verdiende en regelmatige 3-1 overwinning voor een van de titelkandidaten in de eerste klasse D. Vroomshoopse Boys wacht volgende week een uitduel in Kampen tegen Go-Ahead Kampen en hoopt daar de eerste punten van deze competitie van de eerste klasse D. te veroveren.

Tegen vv Berkum speelde Vroomshoopse Boys in de volgende opstelling: doel: Tim Sickman; achter: Robin Drenthen, Rutger Schrijver, Andjin van Veen en Robert Veld; midden: Harold Kivits, Ton Kunst en Lars Scholten; voor:   Ramon de Jong (82: Thomas Smedema), Jos Hutten en Leon Dogger (63: Ernst-Jan Heideman).

Vroomshoopse Boys 2 ging prima van start in de eerste klasse door thuis opponent WVF 2 uit Westenholte met 4-0 te verslaan.