Op sportpark Gerner in Dalfsen deelde Vroomshoopse Boys vanaf het beging signaal van scheidsrechter O’Neil uit Zeewolde de lakens uit tegen ASC´62. De gasten waren gewaarschuwd door drie achtereenvolgende winstpartijen net voor de winterstop en een prima oefenserie van ASC´62, dat zo zwak in deze competitie was begonnen. De ruimten aan met name de rechterkant werden uitstekend benut en er kwamen kansen voor de fris en fruitig spelende Boys. In de 16ste minuut kreeg middenvelder Leon Dogger een vrije schietkans, maar keeper Thom Scherpenkate keerde het harde schot op bekwame wijze. Zo nu en dan kwam de defensief ingestelde thuisploeg eruit, maar het kon geen vuist maken door de geconcentreerd spelende Boys/defensie.

In de 24ste minuut werd het veldoverwicht van Vroomshoopse Boys beloond. Via linker verdediger Robin Drenthen kwam de bal bij Ramon de Jong die vanaf de achterlijn de bal perfect voorgaf. De mee opgekomen rechter verdediger Jesper Derks knikte vanaf korte afstand onberispelijk raak: 0-1. De Boys bleef daarna domineren en het wachten was in feite op de tweede treffer. Dat doelpunt  viel echter uit het niets aan de ander kant. Een diepe bal werd in de 32ste minuut op de juiste waarde geschat door ASC-aanvaller Rick van Faassen, die net buiten de zestien meter licht werd getoucheerd door centrale verdediger Andjin van Veen. Waar vrijwel iedereen een vrije trap buiten het strafschopgebied en een gele kaart voor de Boys-aanvoerder verwachtte, was scheidsrechter O`Neil een andere mening toegedaan. Andjin van Veen kreeg direct rood en de toegekende penalty werd door Chiel Pasman hard en laag ingeschoten. Vervolgens werd aanvaller Ramon de Jong opgeofferd en in zijn plaats kwam verdediger Robert Veld de defensie van de Boys versterken.

Met 1-1 werd gerust en menigeen verwachtte daarna een fel aanvallend ASC’62 door het numerieke voordeel. Niets was minder waar, want het tiental van Vroomshoopse Boys was veel dreigender. Praktische elk persoonlijk duel werd gewonnen door de spelers van de blauw-gele formatie en waar mogelijk werd de aanval gezocht. ASC’62 schuwde de fysieke strijd niet, waardoor de kaartenlast voor de thuisploeg snel opliep. In de 70ste minuut werd de niet aflatende strijdlust van de bezoekers beloond. Leon Dogger nam zijn zoveelste corner, deze keer vanaf links, en deze keer kopte Tom Pierik bij de eerste paal knap binnen: 1-2.

Met de moed der wanhoop ontwikkelde ASC’62 een slotoffensief, maar de Boys-verdediging met aan het hoofd keeper René Kok hield op het oog vrij eenvoudig stand. In de rebound was Jordy Harms namens de Boys in de 77ste minuut dichtbij een doelpunt , maar keeper Thom Scherpenkate wist op het laatste moment te redden. In de 78ste minuut werd de bal door ASC-speler Matthijs van Gelder van dichtbij ingetikt na een snelle aanval over rechts. Boys-keeper René Kok leek de van de paal terugkomende bal net voor lijn te onderscheppen,. De op korte afstand gepositioneerde arbiter O’Neil had echter geconstateerd dat de bal in z’n geheel de lijn had gepasseerd: 2-2.

Daarna werden aan Boys-zijde Juliën  Derks  en Tom Pierik gewisseld voor Jelle Drees en Sil Derks. Het pleit voor het wilskrachtige team van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens dat daarna weer de aanval werd gezocht. In de 83ste minuut was het opnieuw raak voor de gasten. Vanaf rechts zette Jesper Derks scherp voor en zijn broer Sil kopte op knappe wijze tegendraads in: 2-3. Dit betekende de genadeklap voor ASC’62, die daarna niet meer echt kon aandringen. In de 90ste minuut haalde ASC-speler Jeroen Wildvank Boys-speler onreglementair Leon Dogger onderuit en dat betekende zijn tweede gele en dus rode kaart.  In de extra tijd kwam stand kwam geen verandering meer.Zo behaalde de Boys op basis van karakter en in fasen goed combinatievoetbal een verdiende 3-2 uitoverwinning op ASC’62.

Doordat alle teams uit der top vijf wonnen blijft Vroomshoopse Boys op een met Sparta Enschede gedeelde vierde plaats staan  en zij er nog volop kansen in de strijd om de tweede periodetitel. Zaterdag komt koploper WVF uit Zwolle op bezoek op De Bosrand en dan is een driepunter zeer welkom om mee te gaan doen om de prijzen.

In Dalfsen werd in de volgende opstelling gespeeld; doel: René Kok; achter: Jesper Derks, Rutger Schrijver, Andjin van Veen (32: rood) en Robin Drenthen; midden: Jos Hutten. Tom Pierik (79: Jelle Drees) en Leon Dogger;  voor: Ramon de Jong (33: Robert Veld), Jordy Harms, Juliën Derks (79: Sil Derks).

Vroomshoopse Boys 2 speelde in Zwolle tegen runner-up WVF 2 en verloor met 2-0. Daardoor bezet het team van trainer Reinier de jong nu en gedeelde derde plaats in de eerste klasse. Vroomshoopse Boys JO13-1 klopte in de kwartfinale om de KNVB-beker thuis heel knap hoofdklasser Sparta Nijkerk JO13-1 met maar liefst 6-0. Het talentvolle team van trainers Alexander Fokkert & Lerby van Dijk plaatste zich daarmee voor de halve finale.