Door middel van het Regioplan wil de FC Twente/Heracles Academie samen met de amateurclubs het algehele voetbalniveau in de regio laten stijgen, om de enorme potentie die het voetballandschap bezit nog beter te benutten. In navolging van al vele verenigingen ondertekenden nog eens vijf amateurclubs de samenwerking met de FC Twente/Heracles Academie.

In De Grolsch Veste in Enschede ging de FC Twente/Heracles Academie woensdag officieel de samenwerking aan met D.O.S. ’37, FC Eibergen, vv Hellendoorn, Luctor Et Emergo en Vroomshoopse Boys. “Grote clubs met een eigen identiteit en een eigen verhaal.”

REGIOPLAN

De FC Twente/Heracles Academie is dit seizoen gestart met het Regioplan. Aanleiding voor het Regioplan is de enorme behoefte om de samenwerking aan te gaan met de amateurverenigingen, om samen het algehele niveau in de regio te laten stijgen. Met onder meer het trainen van honderden kinderen in de regio, modules voor het scholen van trainers, scouts en hoofden opleidingen en het organiseren van clinics en webinars wil de Academie niet alleen meer halen, maar ook brengen.

RAAMWERK

Al voor de zomer ging de FC Twente/Heracles de samenwerking aan met verschillende amateurclubs in de regio. “Die eerste samenwerkingen waren erg belangrijk”, vertelt Matthijs Blijham. “Daarmee hebben we het raamwerk neergezet om dit seizoen te kunnen starten met de eerste activiteiten binnen het Regioplan.”

WAARDEVOL

De Coördinator Regioplan is blij dat het aantal verenigingen dat zich bij het plan heeft aangesloten afgelopen woensdag inmiddels verder is gegroeid. “Ik ben ook bij deze vijf verenigingen op bezoek geweest. Het zijn grote clubs met een eigen identiteit en een eigen verhaal. Die verhalen hebben ze met ons gedeeld. Daarbij hadden ook deze clubs goede feedback op het Regioplan. Daarom is het waardevol met meerdere clubs in gesprek te zijn. Iedereen zit vol goede ideeën, waarmee het Regioplan zich continu door ontwikkelt.”

Namens Vroomshoopse Boys zette Tom Heideman, bestuurslid technische zaken en voorzitter van de Technische Commissie de benodigde handtekening.

Foto: Justin Sangers

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl