#Vechtvoetbal…

Oef, de dompers volgen elkaar in hoog tempo op. Onze trainer Justin heeft een ernstige blessure aan de knie, Tygo is er nog steeds niet bij en Danell heeft voor de wedstrijd aangegeven dat hij teveel last heeft van een blessure aan zijn teen. Daar komt nog bij dat we op veld 1 spelen en als klap op de vuurpijl we ook nog eens de gele “uit-shirts” moeten dragen omdat onze tegenstander ook een blauw tenue aan heeft. We spelen thuis tegen JVC Dedemsvaart en de aftrap is om 10.00 uur.

Tenminste, dat zou het zijn, ware het niet dat onze scheidsrechter nog ligt te ronken in bed. Hele belbundels zijn eraan gespendeerd, maar niets helpt. Gevalletje “savondseenkerelsmorgenseenkerel” maar goed.

Dit zijn dan toch de momenten waarop een club als Vroomshoopse Boys op haar best is. Onze leiders hebben in de kantine de noodklok geluid en dan is daar onze supervrijwilliger Harry Zweers die onbaatzuchtig als hij is, zijn scheidsrechterspakkie aantrekt en ons uit de brand helpt. Hulde en een standbeeld voor die man 😉

Iets later dan gepland gaan we beginnen. Van meet af aan zit er niet veel lijn in ons spel. We bereiken de zijkanten niet en het speelveld wordt smaller en smaller. JVC heeft in deze fase geen enkele moeite om ons op afstand te houden. Het is dan in de 5e minuut als we onze eerste corner afdwingen. Deze wordt te kort in het zijnet geschoten. Het is typerend voor de wijze waarop we voetballen. Nog geen twee minuten later komt JVC eruit met een levensgrote kans die maar net voorlangs gaat. Je zou toch denken dat we daar wakker door geschud zouden worden, maar niets is minder waar.

We stapelen fout op fout achterin en het is een wonder dat we daar niet keihard voor worden afgestraft. Het lukt ons maar niet om ons eronderuit te voetballen. De grootste kans uit de 1e helft voor de Boys is een grote scrimmage waarbij meerdere mensen schieten, maar er steeds een voet of ander lichaamsdeel van JVC in de weg staat of ligt. Tijn is de laatste die met een mooi gedrukt schot probeert deze kans te verzilveren. Door de drukte in het strafschopgebied ketst deze bal af en is een corner het enige wat het oplevert.

Justin is ondertussen ook gearriveerd op krukken en met brace en ziet vanaf de zijkant dat het ploeteren is, maar laat de leiding van de wedstrijd over aan Ruben S, Ruben D en Jan P, (Niks crimineels aan deze toppers aan hoor 😉 ) die de ondankbare taak hebben om in de rust de manschappen toch weer wat moraal te geven. We gaan aan de thee met een brilstand.

De tweede helft is koud begonnen of in de 34e minuut vliegt een opportunistisch schot van JVC zomaar over Thomas onze keeper heen en kijken we opeens tegen een 0-1 achterstand aan. Het moment om te laten zien wat we in onze mars hebben is bij deze dan aangebroken. De mouwen moeten worden opgestroopt of we moeten de bal vanaf nu goed en snel rond laten gaan…

Dat laatste is dus absoluut niet het geval, maar we geven wel iets meer druk naar voren. Dit betaalt zich twee minuten later al uit als vanuit het middenveld een pass op Maxim wordt gegeven. De verdediger van JVC is er net iets eerder bij maar de terugspeelbal op de keeper van JVC is iets te hard en ketst terug het veld in. Maxim was prima doorgelopen op de keeper en weet dit kadootje dan ook makkelijk te verzilveren. 1-1 is de stand en alles ligt weer open.

Nog geen twee minuten later ontsnappen we aan een nieuwe achterstand, want door goed optreden van Thomas blijft het 1-1. De sfeer in het veld wordt even op de proef gesteld als er van de kant van JVC een aantal woorden worden gebruikt die op geen enkel voetbalveld thuis horen. Harry treedt kordaat en resoluut op en we gaan verder met de wedstrijd. Dit is ook het moment waarop Justin toch voorzichtig richting onze dug-out schuifelt… Iets met de hand en de meester 😉

Het voetbal blijft ongemeen rommelig van onze kant. We spelen alle ballen via de tunnel die we op het middenveld hebben gecreëerd en dit komt de veldbezetting zeker niet ten goede. Het veld is veel te smal en de ruimtes zijn hierdoor ook erg klein. We moeten strijden voor elke meter terreinwinst en sleuren en zwoegen ons een ongeluk in verdedigend opzicht om onze tegenstander op geen enkele manier te laten voetballen.… Het is vechtvoetbal in optima forma.

In de 50e minuut krijgen we een vrije trap. Deze wordt niet best ingeschoten, maar we hebben in elk geval weer eens wat druk op de helft van de tegenstander. Het is alsof we een kleine opleving hebben, want een minuut later weten we zelfs weer eens in de 16 meter van JVC te komen. Was bij het eerste doelpunt de terugspeelbal te hard, nu is deze te zacht en Steyn weet met een mooie pirouette de bal genoeg vaart te geven om hem in het doel te laten hobbelen. Boys 2, JVC 1.

Totaal tegen de verhouding in hebben we toch zicht op de 3 punten. Maar er moeten nog bijna 10 minuten gespeeld worden, dus dat wordt serieus billenknijpen. Klopt ook helemaal, want wij komen best wel onder druk te staan en we kunnen daar alleen onszelf de schuld van geven. Geen rust in het uitverdedigen en ook verkeerde keuzes met de inspeelpass naar het middenveld. We roeien de ballen gewoon weg.

Toch tikt de tijd weg in ons voordeel. Harry laat door het akkefietje in het begin van de tweede helft bijna 4 minuten doorspelen en dat lijkt ons in de laatste seconde toch nog noodlottig te worden als een aanvaller van JVC op randje strafschopgebied vrij mag aanleggen voor een schot…
Even staat de tijd stil en gaat alles in slow-motion…Het schot wordt afgevuurd en….. vliegt 40 cm over ons doel. Het fluitsignaal klinkt en de drie punten zijn in de pocket…

Het was gewoon niet goed wat we vandaag op de mat hebben gelegd. Toch wil ik het meest positieve er even uitlichten. We hebben gevochten voor wat we waard zijn en we hebben de kansjes die we hebben gekregen ook direct omgezet in doelpunten. Elk seizoen is er wel een wedstrijd waarin niets gaat zoals je graag zou willen, dus laten we deze wedstrijd dan maar als die wedstrijd noteren.

Volgende week spelen we voor de beker op een onzalig tijdstip in Putten. We gaan aankomende week hard trainen en als Tygo en Danell dan ook weer bij de groep aansluiten gaan we zaterdag volle bak voor een goed resultaat. #forzaboysd2

Man of the match: Tijn van Borssum-Waalkes ! Vandaag heb je naast hard werk en doorzettingsvermogen ook goed geprobeerd om de aansluiting naar het middenveld aan te zwengelen, door goed voor je man te komen in het duel. Jammer dat je schot werd geblokt, want een doelpunt was een mooie beloning geweest. Ga zo door Tijn!!!

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl