Vroomshoopse Boys wisselt de tweede klasse H. komend seizoen 2022-2023 in voor klasse 2 J. van het district Oost van het zaterdagvoetbal van de KMVB. De landelijke voetbalbond heeft tegenwoordig te maken met de nodige zijinstromers vanuit het zondagvoetbal en dat is bij deze indeling terug te zien. Tweedeklasser HVV Tubantia uit Hengelo is er een van, waar voormalig Boys-hoofdtrainer Eric van Zutphen ook al zodanig actief was. RKSV De Zweef uit Nijverdal moest al eerder op een lager niveau instromen in het zaterdagvoetbal, maar heeft via de nacompetitie inmiddels de tweede klasse J. bereikt.

Vanuit de tweede klasse J. Noord komen drie teams over. Sv Gramsbergen eindigde vorige seizoen als nummer 4 en had in een vorige periode onze hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman onder contract. FC Meppel, eindigde als 8e in dezelfde competitie, maar pakte wel een periodetitel. Bijna was de eerste klasse bereikt, maar vv Gorecht bleek in de finale met 3-1 te sterk. Derde team uit het noorden is het Drentse SC Elim, dat als zevende het afgelopen seizoen afsloot in de tweede klasse J. In de eind zeventiger jaren was Elim een geduchte tegenstander van de Boys met de fysieke sterke gebroeders Benjamins in hoofdrollen. Thuis won de Boys met 1-0, terwijl in Elim niet werd gescoord. In dat seizoen 1977-1978 werd Vroomshoopse Boys kampioen van de tweede klasse Noord en promoveerde naar het hoogste landelijke niveau van toen van het zaterdagvoetbal.

Als zesde nieuwe team ten opzichte van vorig seizoen is SV Nieuwleusen van de partij, die overtuigend kampioen werd in de derde klasse. Datzelfde geldt ook voor Oranje Nassau uit Almelo, dat heel knap ongeslagen de titel pakte in een andere derde klasse. Degradant uit de eerste klasse is oude bekende DOS’37 uit Vriezenveen en dat staat garant voor mooie derby’s van dat team tegen de Boys en vv Den Ham. De teams van de vorige competitie Enter Vooruit, vv Den Ham, PH Almelo en Sparta Enschede, vorig jaar actief in de tweede klasse H., zorgen samen met Vroomshoopse Boys en de acht nieuwe teams voor 13 ploegen in de twee klasse J. Dat betekent dat elke speelronde één ploeg vrijaf heeft.

Kampioen Quick’20 uit Oldenzaal en nacompetitiewinnaar Hulzense Boys zijn gepromoveerd naar de eerste klasse.  De degradanten Be Quick Zutphen, ASC’62 uit Dalfsen en ZVV De Esch uit Oldenzaal spelen volgend seizoen in de  derde klasse. Tweedeklasser blijven Be Quick’28, ZAC en WVF uit Zwolle en IVV uit IJsselmuiden, zij het in een andere omgeving dan de Boys.

Al met al wacht een bijzonder interessante competitie 2022-2023 met deze tweede klasse J., dat is wel duidelijk. Hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman, zijn staf en de spelers wacht een mooie uitdaging. Voor de Boys-supporters lijkt het mooi om komend seizoen met andere ploegen en accommodaties kennis te maken. Nog even op een rijtje de indeling van de tweede klasse J. in alfabetische volgorde: vv Den Ham, DOS’37, Sportclub Elim, Enter Vooruit, SV Gramsbergen, FC Meppel. SV Nieuwleusen, Oranje Nassau, PH Almelo, Sparta Enschede, HVV Tubantia, Vroomshoopse Boys en RKSV De Zweef.

 

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl