Voetbaldag bij de Vroomshoopse Boys in de meivakantie

Op woensdag 8 mei 2024, in de meivakantie (dag voor Hemelvaartsdag), organiseert voetbalschool PB Soccer uit Almelo in samenwerking met uitgeverij en reclamebureau News Outside uit Tubbergen de eerste editie van de Voetbaldag bij de Vroomshoopse Boys, voor jongens en meisjes in en om de gemeente Twenterand tussen 6 en 14 jaar. “In en om de gemeente Tubbergen was er in de herfstvakantie geen activiteit qua voetbal. Dat vond ik jammer want je ziet kinderen niet meer zo vaak buiten als vroeger. In samenwerking met Patrick Bakhuis van PB Soccer uit Almelo hebben we in oktober 2022 de eerste editie van de News Outside Voetbaldag georganiseerd bij TVC ’28 in Tubbergen. Het eerste jaar hadden we bijna 60 deelnemers en bij de tweede editie als zelfs bijna 100. Kortom het concept slaat aan en dit willen we graag uitbreiden naar de gemeente Twenterand en gemeente Dinkelland. “De prachtige accommodatie van de Vroomshoopse Boys is ook uitermate geschikt voor deze Voetbaldag. Er ligt een goed grasveld en eind dit jaar naar alle waarschijnlijkheid zelfs een prachtige tribune en een nieuw clubhuis”, zegt Patrick Bakhuis, eigenaar voetbalschool PB Soccer die dit soort voetbaldagen vaker houdt in de schoolvakanties. Kortom dus hopelijk bij de 2e editie in 2025 ook een groepsfoto met bijna 100 deelnemers op de prachtige tribune!

Gekwalificeerde trainers en dagindeling

De Voetbaldag bij de Vroomshoopse Boys vindt plaats onder begeleiding van gekwalificeerde trainers uit de regio met ervaring bij de FC Twente/Heracles Academie. De deelnemers krijgen een gratis voetbalshirt. Deelnemers komen rond 9.00 uur aan bij de Vroomshoopse Boys en in de kantine krijgen ze uitleg over de Voetbaldag. Dan start hun avontuur als echte (prof)spelers die gaan genieten van een Champions League-sfeer. De jongens en meisjes, voor wie de Voetbaldag een hele beleving zal zijn, starten met ondertekening, de voetbalshirts hangen klaar in de kleedkamer voor ze en ze gaan door een rookgordijn en Champions League hymne het hoofdveld op. Er worden innoverende trainingsoefeningen gedaan met kleine prijzen en vervolgens is het tijd voor een gezamenlijke lunch. ’s Middags is er een toernooivorm en de winnaars mogen met een grote Champions League op de foto. Er gaat niemand met lege handen naar huis want na die tijd krijgt iedereen een goodie bag mee naar huis met daarin een bidon, het profcontract en ook een groepsfoto op A4 formaat die ’s ochtends gelijk gemaakt wordt.

Deelname in en om de gemeente Twenterand

Het evenement is voor iedereen toegankelijk, dus niet alleen voor kinderen uit Vroomshoop maar ook voor spelers uit Den Ham, Vriezenveen etc…En zelfs buiten de gemeente Twenterand zijn kinderen welkom, zoals Geesteren, Almelo, Wierden, Hardenberg enzovoorts. Plezier en samenspelen voert de boventoon en iedereen wordt er beter van en het leukste is dat ze een gave Voetbaldag beleven die ze zich nog lang zullen herinneren!

Gratis voetbalshirt / sponsoring / aftermovie

Bedrijven hebben de mogelijkheid om voor een marginaal bedrag per deelnemer hun bedrijfslogo op het voetbalshirt te krijgen. De kinderen blijven het hele jaar in dit voetbalshirt trainen aangezien je vaak ziet dat ze er een lange mouw thermoshirt onder doen. Daarnaast wordt er ook een gave aftermovie gemaakt van deze Voetbaldag waarbij we ook de sponsoren op de voetbalshirts weer terug laten komen. Ook komen de sponsoren op 2 grote spandoeken in spanframes. Deze worden gebruikt als achtergrond bij het tekenen van het profcontract zoals betaald voetbalorganisaties dat ook doen. De kinderen vinden het allemaal geweldig om mee te maken!

Stichting Leergeld Twenterand

Daarnaast wordt er contact gezocht met de Stichting Leergeld Twenterand. Bij de 2e editie van de News Outside Voetbaldag bij TVC ’28 konden, vanwege genoeg sponsoren op het gratis voetbalshirt, de kinderen die bekend zijn bij de armoedegezinnen van de Stichting Leergeld Tubbergen gratis deelnemen. Deze kinderen kunnen er namelijk niets aan doen dat ouders deze dag niet kunnen betalen. Zodoende komen deze kinderen niet ‘buitenspel’ te staan. Dit zijn we ook voornemens bij de Voetbaldag van de Vroomshoopse Boys op woensdag 8 mei.

Aftermovie News Outside Voetbaldag oktober 2023

https://www.youtube.com/watch?v=LW5sKaLMxYI

Inschrijven kan al via de website van PB Soccer:

https://www.pbsoccer.nl/inschrijven/voetbaldag-meivakantie/

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl