Vooraf

In speelronde 11. ging afgelopen zaterdag slechts 1 wedstrijd door: Flevo Boys tegen Go-Ahead Kampen. Dat duel eindigde in een regelmatige 2-0 overwinning voor de thuisploeg, die nu virtueel op kop staat. Alle overige competitiewedstrijden werden afgelast en worden later ingehaald.

vv Hierden tegen Vroomshoopse Boys

De thuisploeg kende sterke wapenfeiten in de seizoenen 2010-211 en 2011-2012 met beide keren een finale om promotie naar de eerste klasse.  In mei 2012 werd met Vroomshoopse Boys gestreden om een plek in de finale van de nacompetitie. In Hierden (bij Harderwijk) werd het met een sterker Vroomshoopse Boys in de slotfase nog 1-1. Op de Bosrand ging het weer gelijk op, maar wisten de roodhemden  in de slotfase toe te slaan (2-4). De finale ging nadien verloren tegen ESA uit Arnhem. Vorig seizoen werd vv Hierden overtuigend kampioen van de tweede klasse. In het begin van deze voetbaljaargang leek het team nog in de bekende flow te zitten en werden er opvallend veel punten gepakt. Daarna kwam de klad erin met als dieptepunt de dikke nederlaag bij DOS’37 op 11 november j.l.  Individueel waren er knappe staaltjes te zien, maar de teamspirit leek even verdwenen. vv Hierden wil nu weer de draad aan het begin van het begin van deze competitie oppakken en wil net voor de aanstaande winterstop op eigen veld positief afsluiten tegen Vroomshoopse Boys.

Het team van de trainers Karlo Meppelink, Arjan Paters en Stephan Bloemendal liet op 2 december in Kampen tegen Go-Ahead zien dat het no steeds het nodige in haar mars heeft. Ondanks de gedwongen afwezigheid van drie basisspelers werd er goed gevoetbald, meteen een pluim voor de jonge vervangers. Zo energiek zien we de Boys graag voetballen: strijdend voor elke meter en meet een ijzersterk spelerscollectief. Individuele spelers ontwikkelen zich onmiskenbaar en de zo gewenste ommekeer moet een keer komen. Is nu ook nodig, gezien de stand op de ranglijst, die nooit liegt.  Een overwinning zou Vroomshoopse Boys op 2 punten van vv Hierden brengen. Het feit dat Go-Ahead Kampen nu een wedstrijd meer heeft gespeeld en op 4 punten staat, is ook hoopgevend. Maar iedere insider weet: op het veld moet het gebeuren.  Onze favorieten zullen er alles aan doen om zo snel mogelijk uit deze moeilijke situatie te komen.  Een team als vv Hierden moet je met de technisch vaardige sterke spelers niet de ruimte geven, waar ze op azen. Volop strijd is geboden om succesvol uit Hierden terug te keren en daar heb ik alle vertrouwen in. Voorspelling: een 2.

KHC tegen DOS’37

De Kampenaren staan in de veilige middenmoot en snakken weer naar een overwinning. Thuis is het team doorgaans sterk, maar de smalle selectie zorgt nog weleens voor problemen. Tegenstander DOS’37 heeft hopelijk voor dat team de kater van de kansloze 5-0 thuisnederlaag tegen streekgenoot SVZW verwerkt. Dat is een absolute voorwaarde om fris en fruitig het altijd lastige KHC te kunnen bestrijden. Voorspelling: een 3.

Vv Nunspeet tegen WHC

De thuisploeg boekte tegen laagvlieger FC Zutphen een moeizame thuisoverwinning met 5-4. Een teken temeer dat de stabiliteit in het team nog niet helemaal op orde is. Wisselvalligheid is troef bij vv Nunspeet. WHC begint na een aarzelende start stilaan beter te draaien en nadert de subtop. Wil het team uit Wezep nog succesvol worden in deze competitie, dan moet er sowieso zaterdag worden gewonnen in Nunspeet. Voorspelling: een 2.

SDB Barneveld tegen Flevo Boys

De thuisploeg had zich van dit seizoen als degradant uit de hoofdklasse zeker aanzienlijke meer voorgesteld. De tot dusver vergaarde 10 punten vallen tegen en met name het aanvalsspel stelt nog teleur. Tegenstander Flevo Boys wil doorgaan op het pad van de overwinningen en daartoe acht ik Polderbewoners zaterdag in staat. Voorspelling: een 2.

DZC’68 tegen FC Zutphen

De thuisploeg verkeert nog steeds in zwaar weer, al ondervond ook Flevo Boys na eerder SVZW de kracht van het team op eigen veld. Uiteindelijk  moest DZC’68 het hoofd buigen, maar toch wordt altijd waar dat kan de aanval gezocht. Tegenstander en hekkensluiter FC Zutphen heeft het heel moeilijk  en de vraag is wanneer deze terugval gestopt kan worden. in Doetinchem is de promovendus licht favoriet. Voorspelling een 1.

DETO Twenterand tegen SVZW

Dit topduel en tevens streekderby is een echte klapper op Het Midden in Vriezenveen. Het herboren DETO Twenterand moet zich nu gaan bewijzen tegen SVZW, dat ook tot de titelfavorieten behoort. Grootste vrees bij de thuisploeg is dat ervaren en spelbepalende spelers geblesseerd raken, want dat is altijd moeilijk op te vangen door de op zich veelbelovende youngsters. Toch zit er genoeg elan bij de thuisploeg om het in goede vorm verkerende SVZW lastig te maken. Voorspelling: een 3.

Go-Ahead Kampen tegen ASV Dronten

De thuisploeg weet dat het lek nog niet echt boven is na de gelukkige overwinning op Vroomshoopse Boys. Toch zijn er lichte tekenen van herstel en dat was tegen Flevo Boys te merken. Toch is met name de moeizaam scorende aanvalslinie nog een hoofdpijndossier en dan komt uitgerekend ASV Dronten  met technisch vaardige spelers op bezoek. De thuisploeg zal alle zeilen bij moeten zetten bij de IJssel, maar ik zie de individuele klasse van de gasten toch de doorslag geven. Voorspelling een 2.

Resumé

Dit waren de laatste voorspellingen van de eerste seizoenshelft, dat wil zeggen tot de winterstop. Naar verwachting wordt ijs en weder dienende op 27 januari 2018 de competitie weer hervat, Dan direct met onder meer een mooie derby tussen Vroomshoopse Boys en DETO Twenterand.

Eerlijk gezegd had ik met de voorspellingen van de wedstrijden van Vroomshoopse Boys niet altijd bij het goede eind, maar dat moeten e volgers mij als geboren en getogen Boys-man maar niet euvel duiden. In ieder geval hoop ik dat na de winterstop mijn optimistische kijk op de prestaties van Vroomshoopse Boys op het veld wordt beantwoord. Hoe het ook zij: iedereen wens ik fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2018 toe met weer mooie wedstrijden en veel voetbalplezier in deze aantrekkelijke eerste klasse D. van het zaterdagvoetbal.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl