De winterstop was wat anders dan een winterslaap, getuige de vele oefenduels en dito trainingen. De clubs van de eerste klasse D van het zaterdagvoetbal lijken klaar voor de herstart van de competitie. Zullen Flevo Boys, SVZW en DETO Twenterand de race om de titel en de felbegeerde promotie naar de hoofdklasse volhouden?  Herpakken FC Zutphen en Vroomshoopse Boys zich en maken ze de sprong naar de veilige middenmoot? Die vragen worden de komende periode beantwoord als het weer om het “echie” gaat.

Vroomshoopse Boys tegen DETO Twenterand

De gasten kenden een ongekend sterke serie en rekenden daarmee resoluut af met het zwakke optreden in de eerste helft van het vorige seizoen, toen uiteindelijk via de nacompetitie het vege lijf werd gered. Het team van hoofdtrainer Jos van der Veen veroverde dit seizoen al de periodetitel, een puike prestatie. Daarbij hielp het, dat favoriet geachte Flevo Boys op de slotdag verrassend onderuit ging. De eerste prijs is dus al binnen en meteen de garantie om de nacompetitie om promotie te spelen. Natuurlijk willen de roodhemden meer en de oefencampagne tijdens de winterstop verliep naar wens. De laatste dikke thuisnederlaag in de competitie tegen SVZW net voor de winterstop vraagt om revanche en daartoe wil DETO Twenterand meteen winnend afsluiten tegen Vroomshoopse Boys in een van de Twenterand-derby’s van dit seizoen.

Vroomshoopse Boys tankte vertrouwen in de laatste competitiewedstrijd op 16 december 2017. In en tegen vv Hierden werd met 3-3 gelijk gespeeld, waar zeker kansen op een overwinning aanwezig waren. Mentaal kwam het team van de trainers Karlo Meppelink, Arjan Paters en Stephan Bloemendal goed voor de dag door op de Veluwe drie keer een achterstand weg te poetsen. De oefenreeks mag er ook zijn met daarbij prima prestaties tegen hoofdklasser HZVV in Hoogeveen en de 2-0 winst tegen Bon Boys uit Haaksbergen. De contractverlenging met hoofdtrainer Karlo Meppelink is een goed signaal en geeft ook vertrouwen in de nabije toekomst. De terugkeer van meerdere  geblesseerde spelers biedt tevens perspectief en al met al kan Vroomshoopse Boys met vertrouwen de derby tegen DETO  Twenterand op de eigen Bosrand tegemoet zien. Individuele spelers ontwikkelen zich steeds meer en klampen aan bij het gewenste spelniveau in de eerste klasse, waar met name een goede balbehandeling en een snelle spelvoortzetting en omschakeling geduchte wapens zijn. Een overwinning op DETO Twenterand zal naar verwachting de aansluiting tot de nummers 9 tot en met 12 op de ranglijst weer tot stand brengen. Handhaving is in dit vierde achtereenvolgende seizoen in de eerste klasse het parool en zeker is dat een strijdlustig Vroomshoopse Boys daarvoor alles uit de kast zal halen. Voorspelling: een 1.

ASV Dronten tegen SDV Barneveld

De thuisploeg lijkt steeds meer in goede doen te geraken en lijkt zich stilaan veilig te spelen. Het was eerst blijkbaar wennen in deze andere eerste klasse, maar de groenhemden komen steeds meer in  hun gewenste ritme. Tegenstander SV Barneveld beleeft tot op heden een teleurstellend seizoen en had zich dat na de degradatie uit de hoofdklasse heel anders voorgesteld. Het gaat nog steeds moeizaam voor de Barnevelders en het wordt tijd dat er punten worden gepakt om de gevarenzone te verlaten. Voorspelling: een 3.

Flevo Boys tegen vv Hierden

De machine van Flevo Boys haperde in de maand december 2017 even en dat kostte een zeker lijkende periodetitel. De koploper herpakte zich daarna en lijkt de favorietenrol weer waar te maken. Je moet van goede huize komen om Flevo Boys thuis te kloppen en vv Hierden lijkt daartoe niet in staat. Het team uit Hierden moet alle zeilen bijzetten om zich in veilige haven te spelen. Met name defensief blijkt vv Hierden kwetsbaar en dat lijkt in Emmeloord funest te worden,. Voorspelling:  een 1.

KHC tegen vv Nunspeet

De thuisploeg doet het dit seizoen naar behoren met een op het oog solide plek in de middenmoot. Thuis is het team doorgaans sterk en dan komen soms onvermoede krachten boven. Als dat voldoende is tegen vv Nunspeet is de vraag. De strijd om het kampioenschap lijkt dan wel verloren, maar de gasten willen zeker voor een periodekampioenschap gaan. Er zit veel voetballend verborgen  in  de ploeg, maar de resultaten zijn wat wisselend. Voorspelling: een 3.

FC Zuphen tegen Go-Ahead Kampen

De thuisploeg verlengde onlangs het contract met hoofdtrainer Taco Lourens en daaruit spreekt vertrouwen. De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop werd bijna gewonnen bij DZC’68 en hekkensluiter FC Zutphen heeft de moed zeker niet opgegeven. Handhaving is het doel en daarvoor moeten nu driepunters worden gepakt. Go-Ahead Kampen heeft slechts vier punten meer en kan zich eigenlijk geen nieuwe misstappen veroorloven. Het team uit de Hanzestad, dat wel afscheid gaat nemen van hoofdtrainer Stephan Rahantoknam, scoort bijzonder moeilijk en krijgt het zeker zwaar tegen een ontketend FC Zutphen. Voorspelling: een 1.

DOS’37 tegen DZC’68

De thuisploeg bereikte eerder deze week wel de volgende ronde in de bekercompetitie, maar kan in de competitie nog niet echt potten breken. Al na één seizoen wordt afscheid genomen van hoofdtrainer Jochem de Weerdt en de vraag is welke uitwerking dat heeft op de formatie uit Vriezenveen.  Tegen DZC’68 moet er op Het Midden gewonnen worden om wat steviger in de middenmoot te bivakkeren. De promovendus uit Doetinchem sprokkelt de punten bijeen en moet voorlopig vooral naar beneden  kijken. Voorspelling: een 1.

SVZW tegen WHC

De ambitieuze thuisploeg trekt nu alweer spelers van buitenaf aan om het volgend seizoen op volle oorlogssterkte te kunnen spelen. Maar eerst de huidige competitie, waar de kansen op de titel nog volop aanwezig zijn. De ruime overwinning op naaste concurrent DETO Twenterand heeft zeker een boost gegeven aan de withemden. Tegenstander WHC heeft zich enigszins hersteld van de zwakke start in de competitie en wil deze lijn nu voorzetten. Op het Lage Veld in Wierden start de thuisploeg echter als favoriet aan dit duel. Voorspelling: een 1.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl