KHC tegen Vroomshoopse Boys

Wedstrijden tussen deze beide clubs met een roemrucht verleden en een goede toekomst bieden altijd de garantie van evenwicht en een spannend verloop. Op 21 oktober 2017 wist KHC voor het eerst op vreemde bodem van deze “angstgegner” te winnen. Na een nog niet eens geflatteerde 1-0 achterstand bij de rust, herpakte het team uit Kampen zich in de tweede helft op de Bosrand en won uiteindelijk verdiend met 3-1.  KHC staat voor een rijk traditie en karaktervol voetbal. Dat is heel wat anders dan “vechtvoetbal”, het predicaat wat je soms leest als het zowel over KHC als  Vroomshoopse Boys gaat. Ingewijden weten beter. Verzorgd combinatievoetbal gaat bij beide teams gepaard met 100% inzet, toch de basis om te kunnen presteren.

KHC kende een zeer voortvarende start in deze competitie en speelde de wat bittere nasmaak van een mindere voetbaljaargang snel van zich af. De laatste tijd stokt het ritme even, maar de veilige middenmootpositie is geruststellend. De contracten van hoofdtrainer Herman Oosterhaar en zijn trouwe assistent Fred Zwiggelaar zijn alweer met een seizoen verlengd.. Beide ervaren  trainers staan in het seizoen 2018-2019 alweer voor het zevende jaar voor de groep, een teken ook van continuiteit bij KHC. Na de nipte 2-1 nederlaag tegen hoogvlieger de Zwaluwen in Wierden wil KHC tegen Vroomshoopse Boys weer een driepunter pakken en er wordt dan ook een aanvallende thuisformatie verwacht.

Dan Vroomshoopse Boys dat in extremis een zeer verdiend punt tegen DOS’37 pakte. Ondanks de snijdende kou was het spel van de thuisploeg hartverwarmend, met name  in de tweede helft. Een week daarvoor werd ook al een puike 45 minuten afgeleverd uit bij ASV Dronten. Een bewijs temeer dat er veel potentie zit in blauw-gele formatie, waarbij het scorend vermogen vooralsnog een zorgenkindje is. Als dat verandert liggen er zeker mogelijkheden om in de laatste negen competitiewedstrijden te verrassen. Jonge spelers ontwikkelen zich individueel onmiskenbaar en de teamspirit was er de laatste wedstrijden helemaal. Bij het voetbal blijft concentratie de gehele wedstrijd geboden, ook bij dode spelmomenten en dat is nog een verbeterpunt.

Er wordt keihard getraind om het tijd nog te keren en om in ieder geval FC Zutphen achter zich te laten. Op doelsaldo heeft de Boys nu de rode lantaarn weer aan de naaste concurrent uit Zutphen overgedragen  en dat is alleen al in mentaal opzicht een goede zaak. KHC is een tegenstander, die de Boys doorgaans goed ligt en ik verwacht zaterdag op sportpark de Venen in Kampen een interessante krachtmeting. Gelet op de huidige vorm van Vroomshoopse Boys sluit ik een positieve verrassing voor onze favorieten niet uit. Voor de vaste volgers van deze voorbeschouwingen is dat ook weer niet een echte verassing.. Voorspelling: een 2.

FC Zutphen tegen DETO Twenterand

De thuisploeg leverde afgelopen zaterdag een knappe teamprestatie tegen het op voorhand sterker ingeschatte SDV Barneveld. In de extra tijd werd nog een treffer geïncasseerd, waardoor FC Zutphen puntloos terug moest naar de Hanzestad. Periodekampioen DETO Twenterand boekte een prima 3-0 overwinning op DZC’68 en blijft op enige afstand in het spoor van koploper Flevo Boys. Winst in Zutphen is noodzakelijk om niet achterop te raken in de titelrace. DETO heeft het normaal niet makkelijk bij FC Zutphen, maar een  overwinning zie ik de roodhemden deze keer wel over de streep trekken. Voorspelling: een 2.

vv Nunspeet tegen Flevo Boys

In Nunspeet lijkt men zich alweer voor te bereiden op het volgende seizoen en contracten met selectiespelers worden momenteel verlengd. In deze voetbaljaargang wil het heilige vuur maar niet ontbranden. Op de website van vv Nunspeet wordt van een “keurige zevende plaats” gerept, maar bij vv Nunspeet had men intern natuurlijk op veel meer gerekend. Flevo Boys had het afgelopen zaterdag weer moeilijk tegen streekgenoot ASV Dronten en dat resulteerde in een moeizame 1-0 overwinning. Zaterdag zijn de Polderjongens favoriet tegen vv Nunspeet. Voorspelling: een 2.

DOS’37 tegen ASV Dronten

De thuisploeg kon niet overtuigen bij Vroomshoopse Boys en werd in de tweede helft ver teruggedrongen in deze derby. Het teamverband en de inspiratie lijken momenteel niet echt aanwezig bij de plichtmatig spelende geel-zwarte formatie. Die teamspirit is wel nodig om ASV Dronten van het lijf te houden. om zo uit de bedreigde zone weg te komen. ASV Dronten speelt acceptabel voetbal met daarbij individueel sterke aanvallers. Op het Midden in Vriezenveen verwacht ik niet veel krachtsverschil. Voorspelling: een 3.

SDV Barneveld tegen SVZW

In Barneveld speelde de plaatselijke voetbaltrots afgelopen zaterdag matig tegen hekkensluiter FC Zutphen en de nipte winst was gelukkig te noemen. De oud-hoofdklasser overtuigt nog niet echt in de eerste klasse en heeft nog punten nodig om zich definitief veilig te spelen. SVZW gaat tot het uiterste in Barneveld in de wetenschap dat het gat van vijf punten met Flevo Boys niet groter mag worden. Het team uit Wierden heeft tot dusver nog geen enkele prijs gepakt dit seizoen en dat is ook een reden dat er in de derde periode optimaal moet worden gepresteerd. Voorspelling: een 2.

DZC’68 tegen WHC

De promovendus presteert naar behoren, maar is nog lang niet gevrijwaard van het spelen van promotie- en degradatiewedstrijden. Thuis komt vaak het beste boven bij de ploeg uit Doetinchem  en dat is zaterdag beslist nodig. WHC zag afgelopen zaterdag z’n onweerstaanbaar lijkende opmars gestuit door Go-Ahead Kampen. Het 3-3 gelijke spel was een geduchte tegenvaller, maar past wel in de traditie dat een team na het behalen van een periodetitel de week erop het min of meer laat afweten. Zaterdag is WHC evenwel weer favoriet om de wedstrijd tegen DZC’68 winnend af te sluiten. Voorspelling: een 2.

Go-Ahead Kampen tegen vv Hierden

De ambitieuze “Kwetters” halen alles uit de kast nacompetitie te ontlopen. In Wezep leek afgelopen zaterdag het beoogde schokeffect na het wegsturen van de hoofdtrainer en het opstappen van diens assistent even te werken, maar het is de  vraag of dit een passend vervolg krijgt. vv Hierden rekende afgelopen zaterdag gedecideerd af met vv Nunspeet en wil nu ook eens in uitwedstrijden vaker presteren. Dat lukte eerder tegen SVZW en dat kunststukje wil de Veluweploeg zaterdag graag herhalen. Voorspelling: een 3.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl