Vroomshoopse Boys tegen vv Nunspeet

Vv Nunspeet  beleefde aanvankelijk een wat teleurstellend en enigszins kleurloos, maar toch ook zorgeloos seizoen. De nodige punten werden gehaald, maar al snel bleek dat een topklassering vanwege de nodige wisselvalligheid onhaalbaar was. Lang verkeerde vv Nunspeet in een soort van niemandsland in de eerste klasse D., maar door meerdere nederlagen komt opeens de nacompetitie akelig dichtbij. Tegen koploper Flevo Boys konden de geelhemden geen potten breken en dat resulteerde in een kansloze en ruime thuisnederlaag.  DZC’68, dat nu op de bedreigden 12e plaats op de ranglijst staat, heeft nog maar 3 punten achterstand op vv Nunspeet met nog acht wedstrijden te gaan. De ambitieuze Veluwebewoners moeten nu mogelijk snel punten halen om niet in de gevarenzone te geraken. Dat strookt totaal niet met de ambitie van vv Nunspeet, maar een constante vorm is en blijft in de voetballerij voor de meeste clubs een ondefinieerbaar fenomeen. In Nunspeet eindigde het duel met Vroomshoopse Boys zoals het begon: 0-0. Daar was vooral evenwicht. Trainer Freddy Smit wil met vv Nunspeet zaterdag weer eens aan de goede kant van de streep staan.

Dat is nog zeer de vraag, gezien het de laatste tijd vertoonde spel van het team van de trainers Karlo Meppelink, Arjan Paters en Stephan Bloemendal. Zowel tegen ASV Dronten, SDV Barneveld, DOS’37 en afgelopen zaterdag ook uit bij KHC waren knappe staaltjes voetbal te zien. De teamspirit is 100% en wat ook opvalt is het combinatievermogen van de ploeg. De spelers van KHC wisten bij vlagen  niet waar ze het zoeken moesten en het overwicht werd deze keer wel beloond met een verdiende driepunter. Die lijn wil de Boys doortrekken en zo weg geraken van naaste concurrent FC Zutphen, dat verrassend DETO Twenterand de baas bleef. Het is nu zaak om opnieuw de begeerde drie punten te pakken en tegen vv Nunspeet, dat niet z’n beste periode kent. Doorgaans ligt het spoel van deze ploeg de Boys wel en enkele seizoenen geleden werd dat aangetoond met een tot de verbeelding sprekende ruime thuisoverwinning. Uitgaan van eigen kracht is het parool voor de Boys en afgelopen zaterdag bleek dat recept te werken, getuige de 3-0 overwinning op KHC. Het is nu zaak om in dat ritme door te gaan, waarbij het als voorwaarde voor goede resultaten een absolute must is dat het team organisatorisch goed staat. Op eerste klasse-niveau worden daarnaast de kleinste individuele foutjes afgestraft en worden wedstrijden vaak op details beslist. Vroomshoopse Boys is ervan doordrongen dat het nodig is om met volle inzet en met de nodige passie nog acht finales te spelen om zodoende het maximale rendement te behalen. Voorspelling: een 1.

ASV Dronten tegen FC Zutphen

Jet is zaterdag de vraag of de thuisploeg zich herpakt na de teleurstellende  nederlaag bij DOS’37. In de ultieme slotfase werd een veilig lijkende voorsprong verspeeld, waardoor ASV Dronten met lege handen kwam te staan. Tegenstander FC Zutphen komt met de prima thuisoverwinning op DETO Twenterand in de pocket naar Dronten. De hekkensluiter vocht afgelopen zaterdag voor elke meter en wil met die instelling door en weer een overwinning boeken. Dat zal niet makkelijk gaan, want ASV Dronten is met name thuis met z’n individueel sterke spelers een geduchte tegenstander. Voorspelling: een 3.

Flevo Boys tegen DOS’37

Koploper Flevo Boys kan de stal en de titel al ruiken, al is het nog op afstand. In feite is momenteel alleen nog SVZW een echte concurrent, al is het gat nog altijd vijf punten. Dan is het zaak om een wedstrijd tegen DOS’37 winnend af te sluiten. De geel-zwarte formatie uit Vriezenveen toonde karakter tegen ASV Dronten en won alsnog na een 2-0 achterstand..

Het wisselvallig opperende DOS’37 heeft een veilige klassering  nog lang niet bereikt en wil daarom de koploper graag verrassen. Gezien de scoringsdrift van de koploper en de niet zo solide ogende defensie van DOS’37 zie ik dat wonder van Emmeloord niet gebeuren. Voorspelling: een 1.

WHC tegen KHC

De thuisploeg behaalde een regelmatige overwinning op DZC’68 en wil nu weer winnen. De vorige thuiswedstrijd tegen Go-Ahead Kampen eindigde met een teleurstellend 3-3 gelijkspel en dat wil WHC niet weer meemaken. KHC zakte volgens eigen waarneming door de ondergrens tegen Vroomshoopse Boys en aast op revanche. Met een, behoudens de schoringen,  complete ploeg dichten de Kampenaren zich wel degelijk kansen toe in Wezep, al lijkt me WHC toch een maatje te groot te zijn. Voorspelling: een 1.

vv Hierden tegen SDV Barneveld

De thuisploeg legde voor het restant van deze competitie de bij CSV Apeldoorn opgestapte interim-trainer Jurgen Schefczykaan aan, die bekend is met de wetten van de eerste klasse. vv Hierden heeft de punten hard nodig om te nacompetitie te ontlopen. De kansloze 3-0 nederlaag tegen Go-Ahead Kampen was een flinke domper. SDV Barneveld moet ook nog op haar tellen passen en na de afgetekende thuisnederlaag tegen SVZW moeten er andere potten op het vuur komen. In Hierden verwacht ik een gelijk opgaand strijd  met licht voordeel voor de bezoekers. Voorspelling: een 2.

SVZW tegen DZC’68

De Zwaluwen blijven op gepaste afstand  Flevo Boys volgen. De laatste beide thuiswedstrijden tegen vv Hierden en KHC verliepen allerminst naar wens en deze keer wil SVZW beter voor de dag komen op het Lage Veld. DZC’69 zakt langzamerhand steeds verder weg op de ranglijst en moet nu knokken voor rechtstreekse handhaving. In Wierden lijkt het een moeilijke missie te worden voor de  promovendus, maar onmogelijk is het niet. Toch zie ik de meer ervaren thuisploeg zaterdag winnen. Voorspelling: een 1.

DETO Twenterand tegen Go-Ahead Kampen

De thuisploeg liet weinig tot niets zien in Zutphen en was daardoor terecht na 90 minuten gezien. De grote vraag is in hoeverre  de roodhemden zich nog kunnen opladen in de resterende competitiewedstrijden. De nacompetitie is al bereikt en de titel en rechtstreekse promotie naar de hoofdklasse zijn uit het zicht geraakt. Toch spreekt het sportieve eergevoel mee, evenals de wetenschap dat een goede vorm en en lekker ritme welkom zijn richting het toetje van deze competitie. Die elementen kunnen zaterdag weleens  de doorslag geven. Go-Ahead Kampen lijkt in vorm te raken verraste in aangename zin met een ruime en dik verdiende thuisoverwinning op v Hierden. De Kwetters willen dit sterke optreden een passend vervolg geven, maar of dat lukt is zeer de vraag.  Voorspelling: een 1.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl