Vroomshoopse Boys tegen SVZW

De laatste seizoenen waren het beladen wedstrijden tussen beide teams. Wie herinnert zich niet de afgetekende 3-0 overwinning van de Boys, waarna bij SVZW het roer drastisch omging. Eerder dit seizoen was het tot de laatste minuut spannend in Wierden en wonnen de Zwaluwen nipt met 1-0. Vroomshoopse Boys lijkt klaar voor deze traditionele streekderby. De verdiende overwinningen en ook het vertoonde spel tegen KHC en vv Nunspeet waren om naar huis te schrijven.

De goed georganiseerde verdediging van de Boys staat als een huis en waar mogelijk wordt met snelle aanvallen het doel van de tegenstander gezocht. Afgelopen zaterdag maakte routinier Harold Kivits opnieuw zijn opwachting in het eerste elftal. De return of the legend kwam tot stand door het wegens blessures wegvallen van de middenvelders Jelle Drees en Ton Kunst. De bescheiden en tegelijkertijd gedreven ervaren middenvelder liet weer als vanouds z’n voeten spreken en nam de youngsters mee in de absolute wil om te winnen.

Zaterdag zijn die drive en die teamspirit weer nodig om SVZW te kloppen. Opnieuw een driepunter zou het team van de trainers Karlo Meppelink, Arjan Paters en Stephan Bloemendal geweldig helpen. Allereerst wordt de afstand met FC Zutphen ten minste gehandhaafd. Ook kan dan een serieuze aanval worden ingezet op de teams die boven de Boys bivakkeren, te beginnen met DZC’68. Mooi om te zien hoe Vroomshoopse Boys in de beslissende fase van deze spannende, maar ook loodzware competitie net op tijd in vorm lijkt te raken. Wie weet wat er nog mogelijk is in de resterende 7 finales. Eerst SVZW, dat er met z’n eerste selectie en heel andere filosofie op na houdt dan de Boys, die het bewust met louter eigen opgeleide spelers doet. SVZW daarentegen haalt en betaalt selectiespelers en vormt daarmee overigens geen uitzondering in de eerste klasse.

Het ambitieuze team uit Wierden sloeg afgelopen zaterdag een goede slag. Zelf werd thuis afgetekend met 5-1 van laagvlieger DZC’68 gewonnen, terwijl koploper Flevo Boys in de slotfase verrassend thuis twee punten verspeelde tegen DOS’37. Daardoor is het verschil tussen beide teams nu nog maar drie punten en mag SVZW weer hopen en dromen van een kampioenschap en promotie naar de hoofdklasse. WHC is daarnaast nog de enige ploeg, die zich in dit titelgevecht kan mengen. SVZW lijkt op stoom te komen, al moet de wisselvalligheid dan wel ut het team. Zo werd thuis met 3-1 verloren van vv Hierden, terwijl met het nodige fortuin moeizaam van KHC werd gewonnen. Constant presteren lijkt de sleutel om Flevo Boys te bedreigen, te beginnen zaterdag in Vroomshoop.

Onze favorieten willen het niet zo ver laten komen en hebben de punten ook hard nodig. Dat garandeert zaterdag een spannend wedstrijdverloop op De Bosrand. Daarbij kunnen het thuisvoordeel en de mentale instelling en slagkracht van Vroomshoopse Boys weleens de doorslag geven. Voorspelling: een 1.

ASV Dronten tegen DETO Twenterand

De thuisploeg is in goede doen de laatste tijd en wie weet of de degradant uit de hoofdklasse nog mee kan doen in de strijd om de derde periodetitel. Thuis zijn de Polderbewoners vaak niet af te stoppen en deze keer lijkt er ook een driepunter in het vat te zitten. DETO Twenterand heeft de titelrace al lang en breed opgegeven en wat nu rest is een goede voorbereiding op het spelen van de nacompetitie door het veroveren van de eerste periodetitel. Het beste lijkt er even af en dat goede gevoel moet wel terugkeren, wil het toetje van deze competitie goed smaken. Voorspelling: een 3.

Flevo Boys tegen WHC

Koploper Flevo Boys liep in de eigen thuishaven averij op tegen DOS’37 en dat was een grote tegenvaller. Sterker zijn en toch niet winnen is en blijft een slecht gevoel. Flevo Boys voelt nu de hete adem van SVZW in de nek en wil revanche voor de mindere prestatie van afgelopen zaterdag. Winnen is noodzakelijk, maar tegenstander WHC zal ook zeker alles uit de kast halen om te winnen in Emmeloord. Dat is normaal gesproken voor het team uit Wezep de laatste kans om echt mee te gaan doen om het kampioenschap. Dat zorgt zeker voor de benodigde adrenaline. Een verrassing hangt zaterdag in de (lente)lucht. Voorspelling: een 2.

KHC tegen DZC’68

De thuisploeg stelde onlangs zwaar teleur tegen Vroomshoopse Boys en liet de week erop bij WHC tekenen van herstel zien. Winnen van KHC is een prestatie op zich en het karaktervolle team uit Kampen geeft normaal gesproken de punten nooit cadeau. In dit stadium zeker niet, want de veilige haven bij de IJssel is nog niet bereikt. Tegenstander DZC’68 lijkt steeds meer in zwaar weer te komen en de promovendus uit Doetinchem wil zaterdag uit een ander vaatje tappen in Kampen. Evenwicht wordt verwacht, waarbij ik KHC iets hoger inschat. Voorspelling: een 1.

FC Zutphen tegen vv Hierden

VFC Zutphen beleeft zorgelijke tijden en kan zich in feite geen nieuwe verliespartij thuis veroorloven. Onlangs werd nog wel met 1-0 van het sterker geachte DETO Twenterand gewonnen en dat geeft de burger en de hekkensluiter moed. vv Hierden draait ook niet goed, al kan het met name uit wel eens verrassend voor de dag komen. Er wordt een spannend duel verwacht in Zutphen. Voorspelling; een 3.

vv Nunspeet tegen SDV Barneveld

De reeks nederlagen van vv Nunspeet begint op te vallen en oogt bedenkelijk. Het team van trainer Freddy Smit bevindt zich onverwacht in de problemen, of zoals er na de nederlaag tegen Vroomshoopse Boys op de website van vv Nunspeet stond: in de hoek waar de klappen vallen. SDV Barneveld raakt daarentegen steeds beter in vorm en zal met de nodige verwachtingen naar Nunspeet afreizen. De Barnevelders starten in deze wedstrijd dan ook als favoriet. Voorspelling: een 2.

DOS’37 tegen Go-Ahead Kampen

DOS’37 sprokkelt de punten bijeen en de late 1-1 bij Flevo Boys voelde gezien het spelbeeld als een ontsnapping. De formatie uit Vriezenveen opereert moeizaam, maar bezit genoeg ervaring om in deze beslissende fase van de competitie de nodige punten te halen. Tegenstander Go-Ahead Kampen was zichtbaar opgelucht met de op zich verdiende uitoverwinning op DETO Twenterand en wil dit kunststukje op het iets noordelijker gelegen sportpark op Het Midden herhalen. Toch lijkt DOS’37 momenteel iets meer inhoud te hebben dan Go-Ahead Kampen. Voorspelling: een 1.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl