Vroomshoopse Boys tegen vv Bennekom

In de zestiger jaren van de vorige eeuw kwamen beide verenigingen elkaar nog weleens tegen in de nacompetitie om promotie naar de derde klasse. De gebroeders Lieftink waren aan de zijde van Bennekom in die tijd legendarische voetballers. Niet voor niets werd onlangs de Lieftink-tribune onthuld op het sportpark De Eikelhof van vv Bennekom.  In de zeventiger jaren waren beide teams opnieuw elkaars tegenstander, toen in de tweede klasse. Dit seizoen staat het duel van beide clubs weer op de rol. In de heenwedstrijd op 26 november 2016 was er lang evenwicht, maar drukte de thuisclub na rust door. Het ambitieuze vv Bennekom is vertrouwd met het hoofdklasse-niveau, maar degradeerde vorig jaar na een dramatisch verlopen finale in de nacompetitie. Dat echode nog even na en de start in de eerste klasse was niet om naar huis te schrijven. Daarna trad een herstel in bij het team van de na afloop van dit seizoen scheidende trainer Jurgen Schefzcyk. Net toen men in Bennekom dacht mee te gaan doen om de titel en de daarmee verbonden promotie gooiden na de winterstop twee achtereenvolgende uitnederlagen tegen DOS’37 en FC Zutphen roet in het eten. De grootste deceptie kwam vorige week zaterdag met de verdiende 3-2 nederlaag tegen rode lantaarndrager Hulzense Boys, die een week daarvoor nog huis met 7-0 billenkoek had gehad van SVZW. Door dat teleurstellend verlies is de begeerde derde plaats haast uit het zicht verdwenen en kan de nacompetitie welhaast vergeten worden. Het is de vraag hoe vv Bennekom zich van de deceptie tegen Hulzense Boys gaat herstellen. Er zit in ieder geval genoeg kwaliteit in het team om weer voor een overwinning en een goede eindfase in de competitie te gaan.

Vroomshoopse Boys wil dat uiteraard op de eigen vertrouwde Bosrand niet laten gebeuren en heeft de galavoorstelling tegen SVZW met de 3-0 winst nog op het netvlies staan. Spelend met dezelfde beleving en passie liggen er zeker kansen tegen vv Bennekom. Dan moet wel alles kloppen en moet er over 90 minuten meer initiatiefrijk voetbal worden getoond dan vorige week zaterdag in fases tegen De Esch. Op de inzet was weer niets aan te merken. Toch leek het alsof de jonge formatie van de trainers Eric van Zutphen en Arjan Paters in de tweede helft in Oldenzaal teveel de gedachte had de verkregen 2-1 voorsprong over de streep te willen trekken. Pas na de late gelijkmaker van De Esch werd er weer aangezet door de Boys, maar toen was de tijd te kort om nog te winnen.

Vanaf het allereerste fluitsignaal van arbiter Lips wordt zaterdag tegen vv Bennekom 100% inzet van de thuisploeg gevraagd. Met nog drie finales te gaan, waarbij volgende week thuis tegen Hulzense Boys, bedraagt de voorspong op KHC, de naaste concurrent war het gaat om rechtstreekse handhaving, 5 punten. Dat moet vastgehouden of uitgebreid worden om met een gerust gevoel de competitie uit te kunnen spelen. Daarmee zou voor het derde achtereenvolgende seizoen door de Boys het eerste klasse-schap veilig zijn gesteld, een prima prestatie. Maar net zoals aanvoerder Dirk Kuijt bij het op titelkoers liggend eredivisionist Feyenoord benadrukte tegenover de nu al in feeststemming verkerende supporters: “We zijn er nog niet”. De voeten moeten spreken en daar hopen we zaterdag op. Het zal moeilijk worden, maar ik gok op een nipte overwinning van onze favorieten. Voorspelling: een 1.

DETO Twenterand tegen vv Nunspeet

De thuisclub zit in mineur na de nederlaag in de moeder aller veldslagen, de derby van Vjenne tegen buurman DOS’37, waar minstens een punt was verdiend. Zaak is nu om de slogan “Door Eendracht Tot Overwinning” waar te maken en zich te herpakken voor de laatste drie wedstrijden. De punten zijn keihard nodig, nu De Esch en Hulzense Boys zo dicht zijn genaderd en rechtstreekse degradatie dreigt.  Nunspeet voetbalde de laatste weken als vanouds, al bleek SVZW afgelopen zaterdag een maatje te groot te zijn. De bezoekers willen het seizoen goed afsluiten, maar of dat tegen een getergd DETO Twenterand lukt, is de vraag. Deze wedstrijd is vanwege een sterfgeval bij vv Nunspeet uitgesteld en wordt nu op
dinsdagavond 2 mei gespeeld. Voorspelling: een 1.

SVZW tegen De Esch

De thuisploeg revancheerde zich de laatste weken voor de mindere periode daarvoor. De afgetekende uitoverwinningen tegen Hulzense Boys en vv Nunspeet logen er niet om. De vraag blijft natuurlijk waarom die vorm niet eerder werd geëtaleerd. De Zwaluwen nemen zo in ieder geval op een waardige wijze afscheid van dit seizoen. Tegenstander De Esch behaalde op de valreep nog net een punt tegen Vroomshoopse Boys en dat team geeft alles om de dreigende rechtstreekse degradatie af te wenden. Tegen SVZW is dat naar verwachting niet genoeg. Voorspelling: een 1.

vv Berkum tegen DOS’37

vv Berkum is nu op afstand koploper en lijkt met 4 punten voorspong op WHC op weg naar de hoofdklasse. Het gaat niet altijd even soepel zoals eerder in dit seizoen, maar het scorend vermogen van de withemden biedt altijd garantie op overwinningen. DOS’37 lijkt uitgespeeld en het is de vraag of dit team net als tegen buurman DETO Twenterand nog een keer alles uit de kast kan halen. Voorspelling: een 1.

DUNO D tegen FC Zutphen

De thuisploeg behaalde afgelopen zaterdag een knappe overwinning uit bij WHC. Het team bezit heel veel individuele kwaliteit en is thuis ook bijzonder sterk. Het ultieme doel is de derde plaats of een vervangende periode om zo aan de nacompetitie om promotie mee te doen. FC Zutphen is in theorie nog niet veilig, maar de afstand tot KHC van 7 punten moet voldoende zijn. In Doorwerth zie ik de punten naar het op winst beluste DUNO gaan. Voorspelling: een 1.

Go-Ahead Kampen tegen WHC

Go Ahead-Kampen bracht zich door een 4-2 uitoverwinning in de stadsderby tegen KHC in veilige haven. Stilletjes wordt gehoopt op een vervangende periode om zo richting het toetje van deze competitie te gaan. Hoofdklasse lijkt voor deze formatie echter te hoog gegrepen. WHC heeft al een periode en jaagt nog steeds op de koploper vv Berkum. Een interessante ontmoeting in Kampen, waarbij aan het strijdlustige WHC de beste kansen worden toegedicht. Voorspelling: een 2.

Hulzense Boys tegen KHC

Knap dat de promovendus zich vorige week op een aansprekende wijze herstelde na de dreun thuis tegen SVZW. De uitoverwinning van 3-2 op vv Bennekom was verdiend en dat biedt nieuwe perspectieven om de nacompetitie te bereiken. KHC stelde teleur in de thuiswedstrijd tegen Go-Ahead Kampen en maakt sowieso een moeizame periode door in de tweede seizoenshelft. In Hulzen zijn de belangen groot, want KHC vecht voor een van de laatste kansen op rechtstreekse handhaving. Voorspelling: een 3.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl