Vroomshoopse Boys tegen vv Hierden

Vroomshoopse Boys wil op eigen veld de reguliere competitie goed afsluiten. De derde en laatste periode was veruit de beste van dit seizoen en gedeelde vijfde plaats van de Boys zegt in feite ook het nodige over de eerste beide periodes van deze competitie. Toen werden teveel onnodige punten verspeeld, ook tegen teams die in normale doen te verslaan zijn, zoals thuis tegen FC Zutphen, KHC en DZC’68. Daar heeft de Boys het vooral laten liggen en daardoor ook verdween rechtstreekse handhaving uit zicht. Tegen teams als DOS’37, KHC, Go-Ahead Kampen, SDV Barneveld  en vv Nunspeet werden de laatste tijd wel de nodige punten gepakt op basis van teamspirit, gedrevenheid en ook goed combinatievoetbal.

Nu de kruitdampen van deze competitie langzaam optrekken blijkt FC Zutphen na elf seizoenen eerste klasse gedegradeerd. Als je 73 doelpunten incasseert, zoals FC Zutphen, weet je waar de achilleshiel zich bevindt. Vroomshoopse Boys is na FC Zutphen de minst scorende ploeg en dat verklaart mede de voorlaatste positie op de ranglijst. Koelbloedigheid met het afwerken is een vak apart, dat bewijst deze competitie weer eens. In ieder geval is nacompetitie datgene dat Vroomshoopse Boys wacht en daar liggen zeker kansen. De vier seizoenen ervaring in de eerste klasse moet zich laten gelden en de formatie van de trainers Karlo Meppelink, Arjan Paters en Stephan Bloemendal is mans genoeg om de maximaal drie finales goed te kunnen doorstaan, te beginnen op 2 juni op de Bosrand tegen een team uit de tweede klasse H. Het gaat hier om de laatste periodekampioen, die het laagste op de ranglijst staat van de teams, die de nacompetitie ingaan.  De KNVB is van een thuis- en uitwedstrijd afgestapt en beperkt elke ronde tot een knock-outwedstrijd.

Maar terug naar Vroomshoopse Boys tegen vv Hierden, die vorige keer in 3-3 eindigde, waar de Boys zeker winstkansen had. vv Hierden is bij een overwinning veilig en weet nu nog DZC’68 op twee punten, zij het dat dat team een wedstrijd meer gespeeld heeft. De laatste wedstrijd van dit seizoen van vv Hierden is uitgerekend tegen titelkandidaat Flevo Boys en daarom wil het team uit de Veluwe perse een goed resultaat boeken in Vroomshoop. vv Hierden presteert wat wisselvallig, maar er zit wel veel voetballende potentie in de ploeg. Afgelopen zaterdag waren er vele kansen thuis tegen DETO Twenterand en het uiteindelijke 2-2 gelijke spel voelde als een nederlaag. Er wordt zaterdag het nodige evenwicht verwacht op de Bosrand. Voorspelling:  een 3.

ASV Dronten tegen Go-Ahead Kampen

De thuisploeg is in feite uitgespeeld en heeft zich met een gedeelde 6e en 7e plaats keurig gehandhaafd. De laatste weken zit de klad er wat in en de 4-2 nederlaag tegen laagvlieger vv Nunspeet van afgelopen zaterdag was een tegenvaller. Tegen Go-Ahead Kampen wil ASV Dronten laten zien dat het voetballend tot veel in staat is. Go-Ahead Kampen verloor thuis kansloos van SVZW en mocht nog blij zijn met de 4-0 nederlaag, die nog veel hoger had kunnen uitvallen. Een gelijkspel of overwinning is zaterdag nodig om het aandringende DZC’68 van zich af te houden. Vervelend is alleen dat de vorm er momenteel niet is bij het team uit de Hanzestad. Voorspelling: :een 1.

Flevo Boys tegen ASV Barneveld

Dit belooft zaterdag een echte kraker te worden in Emmeloord. Flevo Boys kan zich geen enkele fout meer veroorloven en staat voor de moeilijke opgave om een ploeg in topvorm te bestrijden. Flevo Boys won afgelopen zaterdag gedecideerd met 4-1 uit bij KHC, maar zag directe concurrent SVZW met 4-0 bij Go-Ahead Kampen winnen. De teams staan exact gelijk qua puntenaantal en wat het doelsaldo betreft en dat maakt het extreem spannend.

ASV Barneveld knokt voor het veroveren van de derde periodetitel, dat recht geeft op nacompetitie om een begeerde plaats in de hoofdklasse. De Barnevelders zijn net op tijd op stoom gekomen en de eclatante 4-0 overwinning op WHC smaakt naar meer. Het thuisvoordeel van Flevo Boys kan zaterdag toch weleens de doorslag geven. Voorspeling; een 1.

DOS’37 tegen KHC

De thuisploeg kende een seizoen met pieken en dalen. De vroegtijdige mededeling van het vertrek van trainer Jochem de Weerdt zorgde bepaald niet voor rust. Tegen FC Zutphen was het veldspel weer wat heter, maar het houdt nog niet over op Het Midden. Tegenstander KHC weet wat het zaterdag moet doen. Het team nadert wat moeizaam de verlossende finish en wil zich als het even kan zaterdag veilig spelen in Vriezenveen. De afsluitende wedstrijd tegen degradant FC Zutphen is op papier geruststellend, maar je weet het nooit in het voetbal. Zaterdag een zege boeken zal niet meevallen voor KHC, want winnen van het stugge DOS’37 doe je doorgaans niet zo eenvoudig. Voorspelling: een 3.

WHC tegen vv Nunspeet

De thuisploeg laat het de laatste weken afweten en geeft de indruk dat vooral de naderende nacompetitie telt. De kansloze 4-0 nederlaag tegen het ontketende SDV Barneveld hakte erin. Trainer Wiljan Mossing Holsteijn zal zaterdag zeker weer 100% inzet van zijn mannen eisen om de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie in winst om te zetten. vv Nunspeet piept en kraakt de laatste tijd, maar wil het scenario voorkomen dat de laatste wedstrijd met een punt voorsprong op DZC’68 wordt begonnen.  De geelhemden gaan er alles aan doen om WHC te verrassen. Dat zie ik echter niet gebeuren. Voorspelling een 1.

SVZW tegen DETO Twenterand

Deze Twentse derby kent grote belangen voor het ambitieuze SVZW. Er moet perse gewonnen worden om de droom van de hoofdklasse levend te houden. De spitsen van de Zwaluwen scoren er de laatste tijd lustig op los en dat geeft vertrouwen. Wat SVZW weleens parten speelt is de wisselvalligheid en het gebrek aan concentratie met soms onverwachte nederlagen. DETO Twenterand speelt deze competitie in de eerste klasse D. uit in de wetenschap dat de nacompetitie nadert. DETO Twenterand speelt vrijuit en wil toch zo langzaamaan weer in de vertrouwde vorm en het beproefde ritme komen. Of dat tegen SVZW gaat lukken is zeer de vraag. Voorspelling: een 1.

FC Zutphen tegen DZC’68

Vanwege het 50-jarig jubileum van DZC’68 van aanstaande zaterdag (nog van harte gefeliciteerd!)  is deze derby van de Achterhoek al op zaterdag 5 mei j.l. gespeeld. De uitslag was 0-4, een 2 dus.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl