Vroomshoopse Boys tegen Hulzense Boys

Dit is een cruciaal duel op de een na laatste speeldag van de reguliere competitie, zowel voor degradatie als voor rechtstreekse handhaving. Bij Hulzense Boys gaat het om het voorkomen van rechtstreekse degradatie. Het gat met een plaats voor de promotie en degradatiewedstrijden bedraagt vijf punten na de winst van afgelopen dinsdagavond van DETO Twenterand tegen vv Nunspeet (2-0). Afgelopen zaterdag werd door Hulzense Boys thuis tegen laagvlieger KHC verloren, waar winst absoluut noodzakelijk was. Degradatie dreigt nu, nadat de mannen uit Hulzen in september 2017 welgemoed begonnen aan de missie van handhaving in de eerste klasse D.

Het was van tevoren duidelijk dat het moeilijk zou worden na de toch wel verrassende promotie na de nacompetitie in het seizoen 2015-2016. Dikke nederlagen werden afgewisseld met ongelukkige verliespartijen, waarbij het vaak “net niet” was. Net toen naaste concurrent De Esch in Oldenzaal knap met 2-1 was verslagen, volgde een ontluisterende 0-7 thuisnederlaag tegen SVZW. Gevolg van dit alles is een laatste plaats met 11 punten en een eerste klasse schap, dat aan een zijden draadje hangt. Interim-trainer Bert-Jan Heins, gestopt bij Tubantia, volgde de flamboyante trainer Jurgen Kok op, die er in de winterstop de brui aan gaf. Hulzense Boys, dat topscorer Menno Kamphuis naar WHC ziet vertrekken, zal er alles om doen om de laatste beide wedstrijden winnend af te sluiten. In de heenwedstrijd in Hulzen werd het op 3 december 2016 verdiend 2-0 voor Vroomshoopse Boys en deze keer willen de Boys uit Hulzen de huid zo duur mogelijk verkopen.

Vroomshoopse Boys kwam tegen het ervaren v Bennekom op beslissende momenten net iets tekort om succesvol te zijn. Tegen Hulzense Boys staan er aanzienlijke belangen op het spel, vooral ook na de winst van naaste concurrent KHC. Het verschil tussen beide teams, de nummers 10 en 11,  bedraagt twee punten en dat wil het team van de trainers Eric van Zutphen en Arjan Paters in ieder geval zo houden om dan verzekerd te zijn van een nieuw seizoen in de eerste klasse. De drive van eerdere wedstrijden na de winterstop zoals tegen vv Nunspeet en SVZW is nodig om deze laatste thuisklus in deze competitie te klaren. Direct vanaf het eerste fluitsignaal wordt opperste concentratie gevraagd, evenals duelkracht en initiatiefrijk voetbal. Dan liggen er zeker kansen om het duel tegen Hulzense Boys winnend af te sluiten. KHC speelt zaterdag thuis tegen DETO Twenterand, dat de punten ook nog keihard nodig heeft om aan rechtstreekse degradatie te ontkomen. De Esch bevindt zich nog op geringe afstand van de Vriezenveners en kan zeker kansrijk geacht worden thuis tegen het uitgespeelde Go-Ahead Kampen.

Vroomshoopse Boys neemt zaterdag afscheid van aanvoerder Harold Kivits. De 34-jarige middenvelder heeft bijna een prachtige loopbaan bij de hoofdmacht van Vroomshoopse Boys achter de rug met maar liefst 17 seizoenen met karaktervol en ook technisch gemarkeerd voetbal. Harold is een geboren winnaar, die zich heeft ontwikkeld tot een echte topper, die moeilijk gemist kan worden bij het eerste elftal.  Gelukkig dienen de opvolgers zich aan en spelen zelfs al mee en dat is toch ook weer een geruststellende gedachte. Harold wil niets liever dan als eerste klasser z’n carrière bij het eerste elftal afsluiten en wie gunt hem dit cadeau niet? Voorspelling: een 1.

De Esch tegen Go-Ahead Kampen

De thuisploeg staat nu vier punten op DETO Twenterand achter. Winst is een must om aan het degradatiespook te ontsnappen. De vorige thuiswedstrijden tegen Vroomshoopse Boys liet zien dat dat de promovendus De Esch zich zeker nog zeker niet gewonnen geeft en knokt om te ontsnappen aan degradatie. Tegenstander Go-Ahead Kampen kan niet meer de nacompetitie bereiken en speelt nog om des keizers baard. De Kwetters zie ik niet meer vlammen in Oldenzaal. Voorspelling: een 1.

vv Bennekom tegen vv Berkum

De thuisclub rekent zich al rijk met een vervangende periodetitel, het maximaal haalbare in deze competitie.  Tegen vv Berkum wil de oud-hoofdklasser nog een keer laten zien dat ze bij de topploegen in deze eerste klasse D. hoort. Tegenstander vv Berkum stat op de drempel van de hoofdklasse en wil de dus maar al te graag de klus afronden in Bennekom. Daartoe is het team in staat en wordt er de laatste tijd wel wat wisselvallig gepeeld, getuige ook de late ontsnapping tegen het verjongde DOS’37. Voorspelling: een 2.

DOS’37 tegen  DUNO D.

De thuisclub liet zich van haar beste kant zien tegen Berkum en kreeg meteen de bevestiging dat er zeker jong talent voorhanden is binnen de selectie. DOS’37 wil zeker het laatste thuisduel van deze voetbaljaargang goed afsluiten. Het sterke DUNO D. is hard op weg naar de nacompetitie, al dan niet via een hoge klassering op de ranglijst. Tegen DOS’37 wil het team zeker de drie punten pakken om zo verzekerd te zijn van het toetje naar, wie weet, de hoofdklasse. Voorspelling: een 2.

FC Zutphen tegen vv Nunspeet

De thuisploeg heeft nog een punt nodig om zich in ieder geval KHC van het lijf te houden. Dat moet dan gebeuren tegen een tegenstander, die in principe uit gevoetbald is en zich alweer richt op volgend seizoen. vv Nunspeet wisselt fraaie overwinningen met teleurstellende nederlagen af en het seizoen lijkt al een nachtkaars uit te gaan. Toch wil het team van de vanwege werkzaamheden vertrekkende trainer Marcel Boudesteyn nog wel iets laten  zien in Zutphen. Voorspelling: een 3.

WHC tegen SVZW

De thuisploeg jaagt nog altijd op koploper vv Berkum, maar het verlies tegen DUNO D. zorgde voor een gat met 4 punten met nog maar twee wedstrijden te gaan. Tot het laatst wordt er door het ambitieuze WHC gestreden om rechtstreeks te promoveren, maar het team lijkt op weg naar de nacompetitie. Tegenstander SVZW heeft z’n draai de laatste weken weer gevonden. De Zwaluwen rijgen nu overwinningen aaneen en de doelpunten worden als vanouds gescoord. Voorspelling:  een 3.

KHC tegen DETO Twenterand

In Kampen zijn zaterdag de belangen groot en zal KHC alles ut de kast halen om de begeerde driepunter te veroveren. Dan zijn er wellicht weer kansen iom de nacompetitie te ontlopen, al zijn de Kampenaren wat dat betreft afhankelijk van Vroomshoopse Boys. Tegenstander DETO Twenterand komt de laatste tijd steeds beter voor de dag met als laatste wapenfeit een midweekse overwinning op vv Nunspeet. In Kampen willen de roodhemden deze lijn doortrekken om zo De Esch en Hulzense Boys in ieder geval achter zich te laten. Voorspelling: een 3.

 

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl